سرویس سبک زندگی فردا: در ادامه به نقل از آشپز باشی نکاتی را بیان میکنیم که به کمک آن میتوانید سلامت رودههای خود را تضمین کنید:
مواد طبیعی و ارگانیک مصرف کنید
سبزیجاتی که در خاک طبیعی رشد میکنند میکروبهای موجود در آن را به بدن منتقل خواهند کرد که به سلامت رودهها کمک میکند. 70 الی 80 درصد از آنتی بیوتیک هایی که در ایالت متحده آمریکا به فروش میرسد برای پرواربندی حیوانات مزرعه استفاده میشود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها این دوز را به انتشار پاتوژن مقاوم به آنتی بیوتیک مرتبط میداند و آن را مشکل بزرگی برای سلامت انسان میداند. به همین خاطر باید به خاطر داشته باشید که گوشت ارگانیک و طبیعی عاری از آنتی بیوتیک است. در صورت مشاهده چنین مواردی از خوردن آن اجتناب کنید.
از غلات سبوس دار استفاده کنید
غذاهایی که فیبر بالایی دارند معمولا غنی از الیگوساکاریدها هستند که یک نوع کربوهیدرات پیچیده است و میتواند برای سلامت بدن مفید باشد. همین امر موجب میشود غلات سبوس داری همچون کینوا و گندم سیاه برای رشد میکروبهای سالم در بدن مفید باشد. شما میتوانید برای صبحانه خود از جوی دو سر، پاستای تهیه شده از ارد سبوس دار و برنج قهوهای استفاده کنید.
به خوردن غذاهای تخمیری روی بیاورید
مواد غذایی که حاوی موجودات ریز فعال هستند میتوانند برای بدن مفید باشند. ماست یکی از همین مواد است که میتواند به ازای هر وعده مصرفی میلیونها میکروب خوب زنده و فعال را وارد بدن کند. اگرچه هنوز برخی از متخصصان در این باره مطمئن نیستند، اما بیشتر افراد بر این باورند که غذاهای تخمیری در برگیرنده موجودات ریز فعالی هستند و به سلامت رودهها کمک میکنند. موادی همچون کیمچی، کفیر، ترشی و کلم ترش میتواند مفید باشد.
از مصرف شیرین کنندههای مصنوعی خودداری کنید
بر اساس مطالعات انجام شده، مواد شیمیایی این محصولات میتوانند باکتریهای خوب را از بین ببرند و بیماریهای مرتبط با چاقی و دیابت را بدتر کنند.
از امولوسیون کنندههای تجاری پرهیز کنید
بیشتر مواد فراوری شده همچون بستنی، پودینگ ها، سس سالاد و سایر مواد حاوی پلی سوربات 80 و کربوکسی متیل سلولز (CMC) هستند که در مواد طبیعی یافت نمیشوند. این مواد شیمیایی میتوانند میکروبهای خوب روده را از بین ببرند و باعث ایجاد التهاب شوند. چنین موادی یکی از مقصرهای اصلی ابتلا به سندرم متابولیک هستند. به همین خاطر باید مصرف چنین موادی را به حداقل برسانید.
با آنتی بیوتیک عاقلانه رفتار کنید
آمارها نشان میدهد که در عرض 50 سال گذشته نرخ چاقی حدود 200 درصد افزایش یافته است. در این میان دیابت 7 برابر و آسم 250 درصد بیشتر شده است. بیشتر متخصصان بر این باورند که مصرف بی رویه و بیش از حد آنتی بیوتیکها میتواند میکروبهای خوب را از بین ببرد و بروز چنین شرایطی را بیشتر کند.
اگر خودتان یا فرزندتان به بیماری مبتلا شد بهتر است کمی منتظر بمانید. از پزشک بخواهید همه چیز را به درستی بررسی کند و در صورت لزوم از آنتی بیوتیک استفاده نماید. در برخی از موارد بیماری بعد از گذشت چند روز و بدون نیاز به آنتی بیوتیک بهبود پیدا میکند. همه شرایطی که ما با آن مواجه میشویم به آنتی بیوتیک نیاز ندارد.
کمی کثیف باشید
مطالعات انجام شده نشان میدهد کودکانی که در مزرعههای کوچک و در کنار حیوانات سالم رشد میکنند نسبت به سایر افراد کمتر به شرایطی همچون آسم مبتلا میشوند. این موضوع احتمالا به این خاطر است که حیوانات میکروبهای انسانی را متنوع میسازند. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که حیوانات خانگی نیز چنین مزایایی برای بدن فراهم میکنند.
با آب و صابون شستشو کنید
زمانی که خوردن غذا را به اتمام میرسانید، دست خود را با محصولات حاوی تریکلوزان یا ضد عفونی کننده تمیز نکنید. این مواد ضد میکروبی که در برخی از خمیر دندانها نیز یافت میشود با حساسیت به آلرژنهای هوایی و آلرژنهای غذایی مرتبط هستند.