سرویس سبک زندگی: قارچ یکی از سبزیجاتی است که علاوه بر خاصیت طعم بسیار لذیذی هم دارد. خرید قارچ کار بسیار سختی نیست ولی چند نکته مهم و ساده به شما کمک می کند قارچ های تازه را خریداری کنید. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت خراسان نیوز میخوانیم.
نکاتی برای خرید قارچ
_ هنگام خرید به زیر کلاهک دقت و قارچهایی را خریداری کنید که تیغههای لامل آن کاملا بسته باشد. در هنگام خرید قارچ دقت کنید که بافت آن سفت و محکم، رنگ آن یکنواخت و بدون لکه و سطح کلاهک لیز و چسبناک نباشد. اگر تیغههای زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه کهنگی قارچ است.
- از خرید قارچ های تغییر رنگ داده، صدمه دیده، ترک دار و دارای لکه خودداری کنید.
- پس از خرید ،قارچ ها را از بسته بندی خارج کنید . چرا که قارچ ها درون بسته بندی آب جذب میکند و روند فاسد شدن آنها تسریع میشود. قارچها را از بسته بندی خارج و روی آن را با یک حوله یا دستمال کاغذی بپوشانید و درون یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد. در اثرخیس کردن قارچ هم، ویتامینهای محلول در آب آن خارج و بیارزش خواهد شد.
- قارچ را حداکثر 4 روز می توانید در یخچال نگهداری کنید.
- تا زمانی که قصد مصرف یا پختن قارچ ها را ندارید از شستن آنها خودداری کنید.
کبابی کردن، بهترین روش پخت
آب پز کردن باعث از بین رفتن ویتامینهای گروه B و C قارچ می شود. پخت طولانی هم بر تراکم و سفتی بافت قارچ میافزاید و سرخ کردن بیش از هفت دقیقه قارچ در روغن زیاد نیز آن را دیرهضم و پرکالری میکند. کبابی کردن بهترین روش پخت قارچ است.
در هنگام کبابی کردن، قارچ را در مجاورت حرارت خیلی شدید قرار ندهید. قارچ را در فاصله ده سانتیمتری آتش نگه دارید و هر طرف را به مدت کوتاهی گرما دهید. شعله مستقیم گاز خانگی یا زغال باربیکیو میتواند محصول را سمی کرده و از ارزش تغذیهای آن بکاهد.