ماهان شبکه ایرانیان

صاعقه در قلب (۲)

نگرانی و دلهره، استرس و نگرانی ارتباط نزدیکی با حمله قلبی دارد؛ اما قبل از حمله قلبی، خانم‌ها دچار استرس و نگرانی بیش از حد می‌شوند.

صاعقه در قلب (2)

علائم

1- خستگی زیاد: 80 درصد از خانم‌ها حدود یک ماه قبل از حمله قلبی دچار خستگی بسیار زیاد می‌شوند.

2- بدخوابی یا بی‌خوابی: علاوه بر خستگی، خانم‌هایی که دچار حمله قلبی شده‌اند، ادعا می‌کنند که مدتی دچار بی‌خوابی بسیار شدید شده بودند (حدود یک ماه قبل از حمله قلبی).

3- نگرانی و دلهره: استرس و نگرانی ارتباط نزدیکی با حمله قلبی دارد؛ اما قبل از حمله قلبی، خانم‌ها دچار استرس و نگرانی بیش از حد می‌شوند.

4- حالت تهوع و سوءهاضمه: دل درد، گرفتگی و درد روده‌ها، حالت تهوع و سوءهاضمه، سایر علائم حملات قلبی در خانم‌ها هستند. هر کس با عادت‌های گوارشی و هاضمه خود آشنا است و وقتی این عادت‌ها تغییر کند و همه‌چیز مثل قبل نباشد، خود فرد زودتر از دیگران متوجه تغییرات خواهد شد.

5- کوتاه‌تر شدن نفس: بیش از 40 درصد از زنانی که دچار حمله قبلی می‌شوند، این نشانه را قبل از حمله قلبی حس می‌کنند. همه آنها می‌گویند که هنگام بالا رفتن از پله‌ها، نفس‌شان بالا نمی‌آید و کارهای عادی و روزمره خود را به زور انجام می‌دهند.

6- علائمی شبیه آنفلوآنزا: مرطوب شدن و عرق کردن پوست و احساس ضعف شاید باعث شود که فرد فکر کند دچار آنفلوآنزا شده است، اما حمله قلبی هم می‌تواند چنین علائمی داشته باشد.

7- درد در ناحیه فک، گوش، گردن و شانه: درد در ناحیه قفسه سینه و بازوی سمت چپ تقریبا یکی از علائم بسیار شایع قبل از حملات قلبی است (خصوصا در میان آقایان). در میان خانم‌ها این درد بیشتر در فک، پایین گردن و گاهی اوقات گوش دیده می‌شود و می‌تواند تا شانه و بازو نیز گسترش یابد.

داروهای موثر

 بلوک‌کننده‌های گیرنده بتا: این نوع از داروها موجب کاهش ضربان قلب می‌شوند و پمپاژ قلب با نیروی کمتری صورت می‌گیرد؛ در نتیجه پمپاژ خون به وسیله قلب راحت‌تر انجام می‌شود.

به طور کلی این داروها موجب می‌شوند قلب منظم‌تر کار کند.

 آسپرین: آسپرین از حملات قلبی جلوگیری می‌کند.

 استاتین‌ها: این داروها باعث جلوگیری از افزایش کلسترول خون و در نتیجه خطر حملات قلبی می‌شوند.

 مهارکننده آنزیم ACE: این دارو از پیشرفت ضعف عضلانی قلب می‌کاهد، موجب گشاد شدن بعضی از عروق می‌شود و از فشار اعمال شده بر قلب نیز می‌کاهد.

 توصیه

رژیم غذایی در بیماران قلبی

بیماری قلبی سالیانه جان میلیون‌ها نفر را در دنیا تهدید می‌کند آمار روزافزون جراحی‌های قلبی و مواردی نظیر آنژیوگرافی یا استفاده از بالن برای باز کردن رگ‌های قلبی در ایران نیز، شدت و اهمیت این مسئله را به خوبی روشن می‌کند. عوامل متعددی نظیر جنس، ژن‌ها، روش زندگی، استعمال دخانیات، بی‌تحرکی و استرس‌های روزمره همه در بروز بیماری قلبی مؤثرند.

اما یافته‌‌ها نشان می‌دهد رژیم غذایی در بسیاری موارد در پیشگیری و یا حتی بهبود و ممانعت از پیشرفت بیماری بسیار حائز اهمیت است. در ادامه سعی کرده‌ایم به اختصار در مورد مواد غذائی مفید در بیماران قلبی (پیشگیری و یا حتی درمان آن) اشاره نمائیم.

 ماهی راز شفابخش بیماران قلبی: ماهی باعث کاهش تری‌گلسیرید خون شده و کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش می‌دهد. ماهی فشار خون را نیز کاهش داده و باعث حل شدن لخته خون می‌شود. احتمال انسداد دوباره شریان‌ها را کاهش می‌دهد که به خصوص برای افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند مفید است.

 سیر: در واقع سیر مانع انسداد شریان‌ها و حتی باعث باز شدن رگ‌های مسدود شده می‌شود. همچنین موجب کاهش فشار خون و کلسترول در افراد شده که به علت وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در آن است.

 سبزی‌ها و میوه‌ها: این مواد می‌توانند باعث کاهش بروز حمله قلبی شوند. کمترین حملات قلبی در گیاهخواران مشاهده شده است. کاروتن موجود در سبزیجات و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه‌جات مانع انسداد رگ‌های قلبی شده و نیز از پیشرفت آن جلوگیری می‌کند. مصرف این مواد حتی بعد از یک حمله قلبی هم مفید است و از حمله بعدی ممانعت می‌کند.

در بین سبزیجات بخصوص گوجه‌فرنگی به علت دارا بودن لیکوپن از همه مفیدتر است.

 غذاهای فیبردار استفاده کنید.  فیبرهای غذایی موجود در حبوبات، آرد کامل غلات و میوه‌ها و سبزیجات باعث کاهش کلسترول خون می‌شوند بعضی فیبرها (مثل فیبر موجود در حبوبات و جو) به چربی متصل شده و مانع جذب آن توسط بدن می‌شوند.

 روغن زیتون مصرف کنید: چربی‌های اشباع نشده موجود در روغن زیتون باعث کاهش کلسترول بد خون (LDL) می‌شود که عامل مهمی در بروز بیماری‌های قلبی است.

 مصرف کافئین را محدود کنید: در افراد مستعد بیماری‌های قلبی توصیه به محدود نمودن مواد حاوی کافئین نظیر قهوه و چای می‌شود. چون این مواد در ایجاد ضربان نامنظم قلب مؤثر هستند از طرفی ثابت شده است که قهوه باعث افزایش اسیدآمینه هموسیستئین خون می‌شود که این اسیدآمینه در بیماری قلبی افزایش می‌یابد.

غذاهای پرچرب را محدود نمائید: چربی‌های حیوانی، سس مایونز، مارگارین، گوشت‌های پرچرب، لبنیات پرچرب، امعاء و احشاء همگی باعث افزایش چربی‌های بد خون (LDL) می‌شوند. اسیدهای چرب ترانس که در جریان مراحل تولید روغن‌ها به وجود می‌آید اثر بسیار مخربی روی شریان‌های قلبی دارند.

 

 

برای خواندن بخش اول- صاعقه در قلب- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان