طعم ترش و خاص گوجه سبز موجب استفاده از این میوه در بسیاری از غذاها می شود و گاهی نیز از آن به عنوان چاشنی مکمل یا جانشین آبلیمو استفاده می شود. خورشت گوجه سبز و آش گوجه سبز از غذاهای خوشمزه تهیه شده با گوجه سبز می باشند. در طرز تهیه ترشی گوجه سبز از سبزی معطر ترخون استفاده می شود.
ترشی انار، ترشی کیوی، ترشی آناناس و سایر میوه های ترش متمایز از سایر ترشی ها تهیه می شوند. طعم ترش این میوه ها این تمایز و تفاوت طعم را ایجاد می کند. ممکن است میوه ای مانند گوجه سبز را زیاد نتوان خورد اما ترشی آن طعم عالی خواهد داشت و به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود.
مواد لازم
- نمک: به میزان لازم
- گوجه سبز: یک کیلو
- سرکه: به میزان لازم
- ادویه ترشی: 2 قاشق مربا خوری
- ترخون: 3 شاخه
- پودر سیر: یک قاشق مربا خوری
- پودر مو سیر: یک قاشق مربا خوری
- فلفل قرمز تند: 3 عدد
- گوجه سبز: یک کیلو
طرز تهیه ترشی گوجه سبز خوشمزه
برای شروع ابتدا باید گوجه سبزهای سالم تهیه بفرمایید. این گوجه سبزها را از برگ و چوب پاک کرده و بشویید. منتظر بمانید تا کاملاً خشک شوند. این مسئله به ماندگاری و طعم بهتر ترشی کمک می کند.
ظرف مناسبی برای ترشی گوجه سبز انتخاب کنید. بهتر است این ظرف شیشه ای باشد. چون ترشی در ظرف شیشه ای بهتر خواهد ماند. این ظرف را بشویید و خشک کنید. این ظرف حتماً باید خشک باشد. حالا مقداری گوجه سبز داخل ظرف شیشه ای بریزید و بعد روی آن مقداری ترخون، پودر سیر، موسیر و ادویه ترشی بریزید.
در مرحله بعدی از طرز تهیه ترشی گوجه سبز, یک عدد فلفل تند را خرد کنید و به بقیه محتویات ترشی اضافه کنید. آن گاه دوباره مقداری گوجه سبز بریزید و بعد دوباره با مخلفات روی آن را پر کنید و تا انتها همین کار را ادامه دهید. حالا روی محتویات داخل شیشه را با مخلوط سرکه و نمک بپوشانید تا ظرف کاملاً سرپر شود.
روی درب ظرف، نایلون بگذارید و درب را محکم کنید. اگر درب شیشه بسیار خوب محکم می شود، دیگر نیازی نیست از نایلون استفاده کنید. ظرف ترشی را در جای مناسبی(خشک و تاریک) قرار دهید و حدود یک الی دو هفته بعد مصرف کنید.
نکات لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز
- برای بهتر شدن طعم ترشی می توانید از سایر سبزیجات معطر نیز به صورت اندک استفاده کنید.
- می توانید از کمی آبغوره نیز در مراحل تهیه ترشی گوجه سبز استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید به جای سرکه از آبغوره استفاده کنید.
دستور تهیه ترشی گوجه سبز با طعم عالی
ترشی گوجه سبز را بسته به ذائقه تان می توانید با روش ها مختلفی تهیه کنید و علاوه بر روشی که در بالا با آن آشنا شدید، در ادامه مطلب دستور تهیه آن را به روش دیگری نیز آموزش خواهیم داد تا به راحتی و در مدت زمان کمی این ترشی را تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم :
- گوجه سبز درشت : یک کیلو
- تخم خردل : یک قاشق غذا خوری
- برگ بو : چهار تا پنج عدد
- ترخان تازه :دو شاخه
- سرکه سفید : یک لیتر
- شکر : چهار قاشق غذا خوری
- خلال پرتقال تلخی گرفته : دو قاشق غذا خوری
- نمک : یک قاشق غذا خوری
- دانه فلفل: یک قاشق غذا خوری
دستور تهیه :
در روش تهیه این نوع ترشی بسیار خوشمزه و پرطرفدار ابتدا گوجه سبز ها را شسته سپس دم آن را نیز جدا کنید و بعد داخل پارچه تمیز بگذارید و داخل آبکش قرار دهید.
حالا بر روی بخار آب گذاشته تا پوست گوجه ها کمی ترک خورده شود سپس داخل یک قابلمه مناسب کمی نمک، شکر و سرکه ریخته و اجازه دهید بر روی حرارت به مدت دو دقیقه بجوشند.
در مرحله بعدی از طرز تهیه ترشی گوجه سبز حرارت را خاموش کرده سپس به آن خلال نارنج، ترخان، برگ بو، تخم خردل و دانه فلفل افزوده و شروع به هم زدن کرده تا مخلوط کمی خنک شود.
حالا داخل ظرف شیشه ای تمیز و درب دار گوجه سبز های ترک خورده ریخته و روی آن با مخلوط سرکه پوشانده و بعد درب آن ببندید و هواگیری نمایید و اجازه دهید به مدت ده روز در محل خنک بماند، نوش جان.
نکات تکمیلی در رابطه با ترشی گوجه سبز
1. مقدار مواد گفته شده برای چهار نفر مناسب است.
2. زمان آماده سازی مواد اولیه تقریبا نیم ساعت و زمان پخت و انتظار آن حدود پنج دقیقه می باشد.
امیدواریم روش آماده سازی ترشی گوجه سبز مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد و بتوانید این ترشی خوشمزه و عالی را به راحتی در محیط منزل تهیه بفرمایید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. در صورت تمایل با کلیک بر روی لینک انواع ترشی ما را در مجله آرگا دنبال بفرمایید.