برای خوش خوراک شدن غذا نیاز است از انواع چاشنی هامانند سالادها، سس ها، ترشیجات و … بهره برد، ترشیجات نیز مانند بسیاری از دیگر چاشنی هادارای تنوع می باشد که از جمله ی آنها می توان به ترشی فلفل، ترشی به، ترشی بندری، ترشی مخلوط، ترشی بادمجان و … اشاره کرد. و اما یک نوع ترشی متفاوت و کمتر استفاده شده وجود دارد که دارای طعمی ناب و نو و خواص غذایی ارزشمند بوده و از لحاظ مواد لازم مقرون به صرفه می باشد. در ادامه برای یادگیری طرز تهیه ترشی پرتقال این ترشی بینظیر همراه ما باشید.
ترشی پرتقال یک چاشنی دوست داشتنی
پرتقال یکی از میوه های محبوب و خوش طعم است که از آن ترشی خوشمزه و خوشبو و خوش رنگی تهیه می گردد، ترشی پرتقال و یا همان ترشی کامکوات (پرتقال تزیینی) که در حال حاضر از جمله ترشی های جدید و پرفروش محسوب می شود، این ترشی از پوست پرتقال ساخته می شود و به عنوان چاشنی هنگام میل غذاها مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین این ترشی را می توانید به عنوان دورچین غذاها از جمله کباب ها به کار ببرید.
برای آشنایی با طرز تهیه مربای پرتقال بر روی آن کلیک کنید.
طرز تهیه ترشی پرتقال با طعمی نو
مواد مورد نیاز
- 2 پیمانه سرکه
- 10 عدد پرتقال
- 2 پیمانه شکر
- 1 پیمانه آب پرتقال
- 2 عدد چوب دارچین
- 1/2 قاشق چایخوری پودر میخک
مراحل تهیه
ابتدا پرتقال ها را خوب شسته و با استفاده از چاقو پوست بگیرید و قسمتهای سفید آن را نیز جدا نمایید.
قسمت های گوشتی پرتقال را درون ظرفی شیشه ای ریخته و درون ظرفی دیگر سرکه، آب پرتقال، شکر، پودر میخک و چوب دارچین را با یکدیگر ترکیب کرده و بر روی شعله ی متوسط بگذارید.
پس از 2 دقیقه جوشیدن و در نتیجه حل شدن شکر، این ترکیب را به داخل شیشه ها بر روی پرتقال ها اضافه کنید و زمان دهید تا خنک گردد.
در نهایت بعد از خنک شدن در شیشه را بر روی آن قرار داده و محکم کنید. ترشی پرتقال شما بعد از یک روز آماده ی میل کردن است.
روش تهیه ترشی پرتقال تزیینی (مینیاتوری و یا زیتونی)
مواد مورد نیاز
- 2 لیتر سرکه
- 200 گرم شکر
- 2 کیلو پرتقال تزیینی
- مقدار کافی نمک
مراحل تهیه
اول پرتقال های تزیینی را شسته و سپس با استفاده از چنگال تعدادی سوراخ بر روی سطح آنها به وجود بیاورید، جهت از بین بردن طعم تلخ ترشی لازم است برای حدودا 24 ساعت داخل آب خنک قرار دهید.
در این مدت آب روی پرتقال ها را مرتب یعنی چند مرتبه بکشید و از نو آب پر کنید، پس از این عمل و در نهایت رفع تلخی پرتقال ها، آنها را درون یک قابلمه ریخته و بر روی شعله ی بلند قرار دهید تا برای 5 دقیقه بجوشد.
بعد از این مدت سریعا پرتقال ها را درون یک صافی ریخته و با آب سرد آبکشی کنید، این عمل برای این است که حالت و فرم آنها از بین نرود.
زمان دهید تا حرارت آنها خارج شده و سرد گردد، سپس داخل یک شیشه ریخته و سرکه را با شکر و نمک داخل شیشه بر روی پرتقال ها بریزید.
پس از 20 روز ترشی پرتقال یا همان ترشی کامکوات شما رسیده است، می توانید میل کنید و برای ماندگاری و نگهداری بیشتر درون یخچال قرار دهید.
طرز تهیه ترشی پوست پرتقال عالی
روش اول
مواد مورد نیاز
- 2 لیتر سرکه
- 1 کیلو پوست پرتقال
- میزان کافی نمک
مراحل تهیه
برای شروع پوست پرتقال ها را 2 بار برای 5 دقیقه درون آبجوش جوشانده و سپس برای یک شبانه روز در کناری قرار دهید تا خنک شود و در این فاصله زمانی چندین بار آب آنرا بکشید و دوباره پر کنید، به این ترتیب طعم تلخ آن را می گیرید.
حالا پوست ها را به شکل خلالی ببرید و یا در صورت تمایل چرخ نمایید.
پوست های پرتقال چرخ شده را درون یک قابلمه ریخته و پس از افزودن فلفل، سرکه و نمک بر روی شعله ی ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و مواد افزوده شده به خوبی جذب پوست ها گردد.
در این مرحله بعد از جوش خوردن شعله ی زیر قابلمه را قطع کرده و منتظر بمانید تا قدری سرد شود و در نهایت داخل شیشه هایی بدون رطوبت و تمیز ریخته و درب آنرا سفت ببندید.
شیشه های حاوی ترشی پرتقال را در مکانی خنک و فاقد رطوبت قرار دهید، بعد از 7 روز ترشی شما رسیده و آماده است، آن را می توانید در کنار غذا میل نمایید.
روش دوم:
مواد مورد نیاز
- یک کیلو تمر یا یک کیلو و نیم سرکه
- یک پیمانه پوست پرتقال خرد شده (سایز کوچک)
- دو قاشق چایخوری خمیر زنجبیل و سیر (مخلوط زنجبیل (80 %) و سیر (20 %) با روغن)
- سه قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز (چیلی)
- نصف قاشق چایخوری صمغ باریجه
- سه قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک چهارم پودر تخم شنبلیله
- میزان کافی برگ کاری و تخم خردل
- میزان کافی نمک
مراحل تهیه
ابتدا تمر را در یک دوم پیمانه آب خیسانده و به سراغ مرحله ی بعدی بروید، قابل ذکر است که در صورت بهره بردن از سرکه لازم نمی باشد این عمل را انجام دهید.
سپس درون یک تابه کمی روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد، پس از داغ شدن روغن، تخم خردل را درون تابه روغن بیافزایید.
همچنین خمیر زنجبیل و سیر را به تخم خردل داخل تابه افزوده و تفت بدهید تا جایی که عطر خام بودن آنها کمتر شود.
در این مرحله کمی پودر فلفل بیافزایید و حرارت زیر آن را کم کنید تا مخلوط دارای بافتی ماسب گردد.
در نهایت پوست پرتقال خلالی را افزوده و به خوبی ترکیب کنید و برای چند دقیقه آنها را تفت داده و ادویه ها و همچنین نمک را به ترکیب بیفزایید و به هم بزنید.
در صورتی که از تمر بهره می برید لازم است پالپ تمر را افزوده و بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و در صورت بهره بردن از سرکه، آب داغ را اضافه کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا جوشیده و به خوبی پخته گردد.
در آخرین مرحله از روش تهیه ترشی پوست پرتقال سرکه را اضافه کرده و میزان نمک آن را تست نمایید در صورت نیاز نمک بریزید و برگ کاری را هم بیافزایید و حرارت زیر تابه را قطع کنید.
در این مطلب آشپزی به آموزش طرز تهیه ترشی پرتقال پرداختیم، از اینکه تا این لحظه همپا و همراه ما بودید، بی نهایت قدردان هستیم، امیدواریم این چاشنی لذیذ و مدرن را تهیه و همراه غذای خود میل نمایید. همچنین در صورت تمایل با آشنایی دستور تهیه و آماده سازی انواع ترشی بر روی لینک ارائه شده کلیک کنید.