کباب بلدرچین از انواع کباب های ایرانی خوشمزه است و شما می توانید این نوع کباب را به راحتی و با ساده ترین روش در منزل بپزید. در طرز تهیه کباب بلدرچین از برگ بو و کره و پیاز متوسط و گوشت بلدرچین و روغن زیتون و پاپریکا و زعفران و آبلیموی تازه و زردچوبه و نمک و فلفل سیاه استفاده می شود.
کباب حسینی و جوجه کباب و کباب بلدرچین از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و مجلسی هستند و شما می توانید برای پذیرایی از مهمان هایتان در مهمانی ها و مجالس مختلف این نوع غذاها را در منزل بپزید.

مواد لازم
- کره : 50 گرم
- برگ بو : 4 عدد
- پیاز متوسط : دو عدد
- گوشت بلدرچین : یک کیلوگرم
- روغن زیتون : 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده : یک قاشق غذاخوری
- پاپریکا : 1/2 قاشق مرباخوری
- آبلیموی تازه : 5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- فلفل سیاه : به میزان لازم
طرز تهیه کباب بلدرچین
برای تهیه بلدرچین ابتدا یکی از پیازها را خرد نمایید و درون قابلمه ای مناسب چند لیوان آب بریزید و گوشت بلدرچین را به همراه پیاز و زردچوبه و برگ بو درون قابلمه بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد و بعد از گذشت 10 دقیقه قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید و گوشت بلدرچین خنک شده را از درون قابلمه بیرون آورید سپس پوست روی گوشت بلدرچین را بکنید و بلدرچین را در اندازه های مختلف خرد نمایید.
در مرحله بعدی برش های گوشت بلدرچین را درون ظرفی مناسب بریزید سپس زعفران دمکرده و روغن زیتون و آبلیموی تازه و نمک و فلفل سیاه و پاپریکا را به گوشت اضافه کنید و پیاز باقی مانده را هم خرد نمایید و به مخلوط مواد اضافه کنید و مخلوط گوشت را با دست زیر و رو نمایید تا همه قسمت های گوشت مزه دار شود و بعد از اینکه گوشت بلدرچین مزه دار شد سلفون تمیزی را روی آن بکشید و به مدت دو ساعت ظرف حاوی گوشت را درون یخچال قرار دهید تا گوشت نرم و مزه دار شود و بعد از گذشت دو ساعت ظرف را از درون یخچال بیرون آورید و گوشت های برش زده شده را به سیخ بکشید.

در مرحله بعدی طرز تهیه کباب بلدرچین، منقل را آماده نمایید و ذغال ها را به صورت کامل سرخ نمایید سپس گوشت های به سیخ کشیده شده را کبابی کنید و سیخ های حاوی گوشت را بچرخانید و همه قسمت های گوشت را به صورت یکسان کبابی نمایید.

در اواسط پخت کباب کره را ذوب نمایید و با مقداری زعفران آن را مخلوط کنید سپس مخلوط زعفران را با کمک قلم مو روی گوشت بمالید تا گوشت ها لذیذ تر شوند و از خشک شدن آن ها جلوگیری شود و این غذای خوشمزه را با ایده گرفتن از روش های تزیین جوجه کباب به زیبایی تزیین نمایید و به همراه برنج و نان میل نمایید.


نکات مهم در تهیه کباب بلدرچین
- بلدرچین های به سیخ کشیده را می توانید هم بر روی منقل بپزید و هم روی حرارت گاز کباب کنید.
- مدت زمان کباب شدن گوشت بلدرچین به نسبت جوجه، طولانی تر می باشد.
- کباب بلدرچین را می توانید به تنهایی و با نان و یا همراه پلو سرو کرده و نوش جان کنید.
- گوشت های بلدرچین را می توان به شکل درسته کباب کرده و یا آن را از بالا به پایین به دو قسمت تقسیم کنید و سپس کباب کنید.
- در صورتی که تکه های بلدرچین کوچک بوده و کامل نباشد، نیازی به نیم پز کردن آنها قبل از کباب کردن ندارید و برای این منظور کافی است چند ساعت تکه های گوشت را داخل سس مخصوص گذاشته و بعد آنها را کباب کنید.
- در طرز تهیه سس کباب بلدرچین، برخی در ترکیب آن از خامه نیز استفاده می کنند که به دلخواه و ذائقه فرد بستگی دارد، از این رو می توانید نصف پیمانه خامه به سس اضافه کنید.
- در صورت حساس بودن به بوی گوشت و مرغ می توان به هنگام نیم پز کردن گوشت بلدرچین از چند شاخه رزماری، چند برگ بو و یا چوب دارچین استفاده کرد تا بوی زُهم آن را بگیرد.
- بعد از پختن بلدرچین ها، پوست روی گوشت را جدا کرده و سپس در سس بخوابانید.
- طبع گوشت بلدرچین گرم است و بنابراین بهتر است آن را در کنار خوراکی های سرد استفاده کنید و اگر طبع گرمی دارید از خوردن بیش از اندازه آن اجتناب کنید.

فواید مصرف گوشت بلدرچین
بلدرچین پرنده ای کوچک اما دارای گوشت پر خاصیت است و به دلیل مواد مغذی فراوانی که در گوشت این پرنده وجود دارد، اخیرا مصرف آن رواج زیادی پیدا کرده و مصرف آن برای همه سنین بسیار توصیه می شود.
گوشت بلدرچین حاوی پروتئین، فسفر، آهن، کلسیم و روی بوده که برای سلامتی بدن مفید می باشند و ویتامین های زیاد موجود در آن از جمله ویتامین B، تیامین، نیاسین، بیوتین و کوبالامین سوخت و ساز بدن را افزایش داده و سیستم عصبی را تقویت می کنند.
ویتامین A موجود در گوشت بلدرچین برای استحکام استخوان ها و سلامت پوست مفید بوده و ویتامین D نیز به رشد استخوان ها کمک می کند، ویتامین K به پردازش سلول های سوخت و ساز می پردازد، ضمن اینکه جذب کلسیم را افزایش داده و انعقاد خون را بهبود می بخشد.

در این مطلب با طرز درست کردن کباب بلدرچین آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این غذای مجلسی نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.