در این مطلب با طرز تهیه ترشی سیب زمینی که یکی از ترشی های های خوش مزه می باشد بیشتر آشنا خواهید شد. همچنین تمامی نکات لازم برای تهیه این ترشی متفاوت را فرا خواهید گرفت.
مواد لازم
- سه تا چهار حبه سیر
- سه چهارم لیوان سرکه
- یک دوم لیوان شکر
- سه الی چهار عدد فلفل سبز تند
- دو لیوان سیب زمینی ترشی شسته و خرد شده
- سبزی معطر به مقدار اندک
- ادویه ترشی و دارچین و نمک به مقدار لازم
آموزش طرز تهیه ترشی سیب زمینی
در مرحله ی نخست در طرز تهیه ترشی سیب زمینی می بایست سرکه و شکر را با یکدیگر مخلوط نماییم، سپس روی حرارت گذاشته یه قل که خورد سیب زمینی ها و دارچین را اضافه کرده و اجازه می دهیم که سرد شوند.
سپس سیب زمینی را به همراه ادویه سیر و فلفل در داخل ظرف موردنظرمان می گذاریم.
اگر مواد سرکه و شکر را روی ترشی کاملا نپوشانده بود به اندازه ای سرکه ریخته که روی سیب زمینی ها را بگیرد.
باید در نظر داشته باشید که این ترشی کمی شیرین می باشد و زیاد ترش نیست.
نکات طلایی تهیه ترشی سیب زمینی
- در صورتی که ترشی در جای خنک نگهداری شود، مواد اولیه و شیشه کاملا خشک باشند کپکی نخواهد زد.
- اگر ترشی مورد نظر را ملایم می پسندید می توانید شما آب و سرکه را ترکیب نمایید. به این ترتیب که با هر نسبتی که با طبع و میل شما همخوانی دارد آب و سرکه را آماده فرمایید. برای نمونه در ازاء هر لیوان سرکه نصف لیوان آب داخل قابلمه ریخته و آب را به جوش بیاورید. پس از آنکه آب به نقطه جوش آمد، سرکه را اضافه نمایید و حرارت را خاموش کنید. با این کار خواص سرکه حفظ می گردد و در اثر حرارت از بین نخواهد رفت. بعد از اینکه محلول سرد شد آن را روی ترشی بریزید و شیشه را در جای خشک و خنک نگهداری فرمایید.
- همان طور که می دانید نمک نقش تعدیل کنندگی در تیزی سرکه دارد. اگر نمک اضافه نکنیم یا کم بزنیم ترشی خیلی تند و تیزی را خواهیم داشت.
- به طور معمول برای تهیه ترشی سیب زمینی یک شیشه سایز متوسط و یک قاشق غذاخوری نمک نیاز داریم.
- برای خشک شدن مواد اولیه ترشی که باید به طور کامل خشک باشند بعد از شستن مواد آن ها را روی پارچه ای تمیز پهن می نماییم و پنکه را رو به روی آن ها قرار می دهیم. خیلی سریع خشک می شوند و طراوت سبزیجات نیز باقی خواهد ماند.
- دقت فرمایید شیشه را با حلقه های سیب زمینی پر و فشرده نکنید چون در اثر فشرده بودن حالتی شبیه شیره ی سفید پس خواهد داد.
- سیب زمینی را با برس بشویید و فندقی یا گردویی یا حلقوی خرد نمایید(گاهی نیز پوست هم می گیرند). نمک بپاشید و یک شب روی پارچه کرباس پهن نمایید تا آب آن چیده گردد، سپس در ظرف ترشی بریزید و سرکه اضافه کرده تا روی سیب زمینی را بپوشانید. در ظرف را محکم ببندید و انبار کنید. این ترشی خوش مزه بعد از دو ماه کاملا می رسد و آماده میل کردند می باشد.
امیدواریم با این آموزش بتوانید ترشی سیب زمینی را به راحتی در منزل تهیه نمایید و از طعم متفاوت آن نسبت به دیگر ترش ها لذت ببرید. همچنین شما با مراجعه به لینک انواع ترشی می توانید ترشی های بیشتری را برای اهالی خانه تهیه و تدارک نمایید.