انواع ترشی ها همانند ترشی لیته، ترشی کدو سبز ترشی تمر هندی و … از مهم ترین چاشنی ها برای سرو غذاهای ایرانی است و شما در فصل زمستان بیش ترین میزان ترشی را در سفره ها پیدا خواهید کرد. با توجه به تنوعی که در ترشی ها وجود شما می توانید آن ها را به صورت های گوناگونی تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه ترشی تمر هندی را برایتان بیان خواهیم کرد.
این ترشی مربوط به شهر بندرعباس می باشد و بسیار تند و تیز است و اگر نمی توانید تندی فلفل را تحمل کنید بهتر است قید این ترشی را به طور کامل بزنید. برای این که رنگ بهتری به این ترشی داده شود از تمر هندی استفاده می شود و میزان آن به قدری هست که طعم بهتری نیز به ترشی ببخشد.
مواد لازم
- تمر هندی یک بسته
- موسیر 50 گرم
- هویج 3 عدد
- خیار 3 عدد
- رب انار ترش 1 لیوان
- سیر یک بوته
- کرفس 2 الی 3 شاخه
- بادمجان با سایز متوسط 3 عدد
- گل کلم یک کیلو
- فلفل سبز ریز 50 گرم
- سیب زمینی ترشی نیم کیلو
- ادویه ترشی 2 قاشق چای خوری
- گوجه فرنگی نارس 5 عدد
- آب گوجه فرنگی رسیده 1 لیوان
- سبزی معطر رد شده 1 لیوان
- سرکه به میزان لازم
آموزش طرز تهیه ترشی تمر هندی
برای این که ترشی خوشمزه ای داشته باشید بهتر است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
فلفل سبز ها را با کمی نمک و سرکه به طور کامل بجوشانید. بعد تمر هندی را درون ظرف بریزید و با مقدار کمی سکه به خوبی مخلوط کنید. تمر هندی ها را درون صافی ریخته و اجازه دهید آب آن ها خارج شود و بعد هسته هایشان را جدا کنید.
گوجه فرنگی های نارس را به صورت نگینی خرد کنید. سپس هویج، سیر و سیب زمینی را نیز هر طور که دوست دارید خرد کنید ولی بهتر است میزان آن ها متوسط باشد تا ترشی یک دستی داشته باشید.
برگ های کرفس ها را جدا کرده و ساقه های آن ها را خرد کنید. پس از آن موسیر ها را به مدت 5 ساعت در آب خیس کنید تا حالت خشکی خود را به طور کامل از دست بدهند. بعد از این کار باید سعی کنید بخش های اضافی را جدا کرده و آن ها را نیز مانند مواد قبلی خرد کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه ترشی تمر هندی باید خیارها را پوست کرده و خرد کنید و درون مقداری نمک قرار دهید و صبر کنید تا آب اضافی آن خارج شود. بوته های گل کلم را جدا کرده و آن ها را نیز خرد کنید.
بادمجان ها را نیز همانند مواد دیگر خرد کنید و می توانید این کار را حتی بدون پوست کندن انجام دهید. به هر حال طعم و مزه بادمجان ها با پوست گرفتن و یا نگرفتن آن ها تغییری نمی کند. سپس ادویه ترشی را به همراه آب گوجه فرنگی و تمر هندی و سرکه به مودتان اضافه کند.
مخلوط ایجاد شده را خوب هم بزنید و درون دبه های ترشی بریزید. بعد نمک را به حدی باید در این ترشی بریزید که شور نشود. البته بالا بودن میزان نمک می تواند به ماندگاری بیش تر ترشی ها کمک کند.
درست کردن ترشی دردسر های خاص خود را دارد و بر اساس ذائقه خود می توانید اقدام به تهیه انواع ترشی نمایید. به طور کلی خشک بودن مواد ترشی به ماندگاری بالای آن کمک بسیار زیادی می کند بنابراین بهتر است دو الی سه روز قبل از این که ترشی تهیه کنید می توانید مواد آن را شسته و رطوبت آن را از بین ببرید.