همانطور که می دانید چوک یکی از انواع توت سیاه و خوشمزه است که با آن می توانید مربای سالم و در عین حال خوشمزه ای تهیه کنید، در اواسط پاییز چوک رسیده برداشت خواهد شد که در انواع مارمالاد، مرباها، دسر، کمپوت و غذاها مورد استفاده قرار گرفته می شود، در ادامه مطلب طرز تهیه مربای چوک را به شما همراهان عزیز آموزش خواهیم داد تا بتوانید به راحتی آن را تهیه و نوش جان کنید.
![طرز تهیه مربای چوک با طعم عالی](/Upload/Public/Content/Images/1400/12/26/0309310545v.jpeg)
مواد لازم
- توت وحشی : یک کیلو گرم
- آب : نیم لیتر
- شکر : یک کیلو گرم
طرز تهیه مربای چوک با طعم عالی
در طرز تهیه مربای چوک ابتدا برگ و شاخه های توت را گرفته و به منظور گرفته شدن شن و خاک آن ها را شسته و داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن خشک شود.
حالا قابلمه گودی را انتخاب کنید و داخل آن نیم لیتر آب و یک کیلو گرم شکر با هم مخلوط کنید سپس روی حرارت گذاشته و هر از کاهی هم زده تا شکر حل شود و شربت به جوش آید.
در مرحله بعدی از طرز تهیه مربای چوک، توت ها را داخل شربت ریخته و روی حرارت کم هر از گاهی هم زده و اجازه دهید به جوش آید و به مدت سه تا پنج دقیقه بپزد و بعد حرارت را خاموش کرده و به مدت هشت تا ده ساعت در مکانی خنک قرار دهید.
حالا مربا را مخلوط کرده و مجدداً ظرف را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید بجوشد و به مدت چند دقیقه بجوشانید و هم بزنید و بعد مربا را برای مدت پانزده تا بیست دقیقه از روی حرارت بردارید.
در مرحله پایانی مجددا مربا روی حرارت بگذارید و این کار را چهار تا پنج مرتبه تکرار نمایید سپس شیشه مربا را از قبل داخل آب داغ با جوش شیرین شسته و خشک نمایید، شیشه ها را داخل فر استریل کنید و مربای در حال جوشیدن را داخل آن ریخته و پس از خنک شدن مربای آماده است، نوش جان.
نکته:
چون توت ها سفت هستند می توان در همان شربت پیش از پخت داخل شربت داغ به مدت پنج تا شش ساعت بمانند و بعد روی حرارت بگذارید و به پخت آن ادامه بدهید همچنین، در صورتی که پس از مرحله دوم پخت از قوام مربا راضی بودید می توانید بار سوم را تکرار نکنید.
![دستور پخت مربای چوک](/Upload/Public/Content/Images/1400/12/26/0309310560e.jpeg)
مربای چوک را می توان با گردو نیز تهیه کنید که در ادامه مطلب دستور تهیه آن را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- چوک : یک و نیم کیلو گرم
- آب جوش : پانصد میلی لیتر
- شکر : یک کیلو گرم
- گردوی خرد شده :دویست و پنجاه گرم
آموزش تهیه مربای توت و گردو
چوک ها را به همراه آب جوش اجازه دهید تا صبح بماند سپس قابلمه مناسبی را جهت پخت مربا برداشته و آب روی توت ها را داخل قابلمه ریخته و همراه با شکر به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم اجازه دهید بجوشد.
حالا توت ها و گردوهای خرد شده را به قابلمه افزوده و بعد از جوشیدن به مدت پانزده دقیقه آن را بپزید سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به مدت سه ساعت استراحت کند.
حالا مجددا مخلوط را روی حرارت گذاشته و پانزده دقیقه جوشانده و کنار گذاشته تا خنک شود و پس از زمان سه ساعت برای آخرین بار روی حرارت گذاشته و به مدت پانزده دقیقه جوشانده و قابلمه را با درب بسته برای بار آخر کنار گذاشته و پس از زمان یک تا دو ساعت آن را داخل شیشه های استریل شده ریخته و نوش جان کنید.
![نحوه تهیه مربای چوک](/Upload/Public/Content/Images/1400/12/26/0309310576n.jpeg)
نکات طلایی تهیه مربای چوک
- شیشه مورد نظر و در آن با استریل شود.
- به منظور نگهداری بهتر مربا می توانید به مربا یک قاشق غذا خوری آب لیمو بیفزایید.
- مربا باید در مگتانی خنک و ناریک نگهداری شود.
- در زمان پخت مربا فراموش نکنید که در حین پخت کف را از روی مربا بردارید.
![روش تهیه مربای چوک](/Upload/Public/Content/Images/1400/12/26/0309310607s.jpeg)
امیدواریم با مطالعه مطلب گفته شده شما عزیزان به راحتی بتوانید مربای چوک خوشمزه و خوش رنگی را تهیه و نوش جان کنید، در صورت تمایل جهت آشنایی با دستور تهیه انواع مربا می توانید روی لینک کلیک نمایید تا به راحتی با دستور پخت مربای مورد نظرتان آشنا شویبد و به راحتی تهیه و نوش جان کنید.