گلپر یک گیاه چند ساله می باشد که معمولا در دامنه ی کوهها و چراگاهها رویش دارد، گلپر که نوعی طعم دهنده نیز محسوب می شود در بسیاری از غذاها و ترشی ها به کار می رود. گلپر خوش بو نیست و اشتهابرانگیز نمی باشد اما دارای دانه هایی تند و تیز و برگهایی پهن و نازک است که مزه ترشی را تغییر می دهد و موجب نرم گردیدن مواد می گردد. در این مطلب شما عزیزان را با طرز تهیه ترشی گلپر آشنا می کنیم.
‘ترشی یکی از انواع ترشی محبوب و پرطرفدار است که اصلی ترین مواد آن گلپر بوده و دارای طعم و عطری خاص و دوست داشتنی می باشد. از این ترشی برای افزایش اشتها و نیز دلچسب تر شدن غذا استفاده می کنند. از روش های متفاوتی برای ایت ترشی استفاده می شود که در این مطلب ما دو روش را آموزش می دهیم.
مواد مورد نیاز
- 1/5 پیمانه سرکه
- 1 کیلو گلپر سبزدانه
- 1 عدد فلفل دلمه ای زرد
- 1 عدد فلفل دلمه ای قرمز
- 1 قاشق چای خوری نمک
طرز تهیه ترشی گلپر خوشمزه با دانه های گلپر
اول دانه های گلپر را به طور خوشه ای با استفاده از قیچی از ساقه سبز جدا نموده، بعد بشویید و داخل قابلمه ای بریزید. مقداری آب بر روی آن بریزید به طوری که آب روی گلپرها را بپوشاند و بر روی شعله قرار دهید. به محض جوشیدن دانه های گلپر را آبکش کرده و کناری قرار دهید تا آب به طور کامل گرفته گردد.
بعد فلفل دلمه ای قرمز و زرد را به صورت نگینی خرد نموده، گلپرها را داخل شیشه بریزید، سپس فلفل دلمه ها را به آن بیفزایید و نمک و سرکه را نیز اضافه نمایید و درب شیشه را ببندید. زمانی یکماهه احتیاج دارد تا ترشی جابیفتد و بتوانید همراه غذا میل نمایید.
ترشی گلپر با برگ های گلپر
ترشی گلپر ساقه با استفاده از برگ های سبز نیز انجام می شود که بسیار خوشمزه و محبوب می باشد.
مواد مورد نیاز
- چهار حبه سیر
- یک کیلو ساقه گلپر
- یک عدد فلفل دلمه زرد و یا قرمز
- دو پیمانه سرکه
- اندازه نیاز نمک
طرز تهیه
در اولین مرحله ساقه های سبز را از برگ ها جدا نموده، برگ هایی که جوان تر و نازک تر هستند را با دقت بشویید و به شکل ساطوری خرد نمایید. بعد ساقه ها را که همچون کرفس می باشد و دارای پوستی زبر هستند را آرم از ساقه جدا نموده و بر روی آن ها برش های 0/5 سانتیمتری اریب بزنید و داخل قابلمه ریخته، برگ های خرد شده را نیز درون آبجوش درون قابلمه بریزید. قابلمه را باید از قبل همراه آب بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، بعد از اینکه ساقه ها را به قابلمه افزودید و به جوش آمد آن ها را آبکش کنید تا طعم تلخ آن ها هم برگ و هم ساقه گلپر از ین برود. مدتی صبر کنید تا آب آن خوب خارج شود، بعد فلفل دلمه و سیر را نیز به صورت نگینی خرد نموده و به گلپرها بیفزایید و داخل شیشه ترشی بریزید و سرکه، نمک و مقداری آبجوش خنک شده را درون شیشه بریزید. زمانی حدودا 2 – 3 هفته ای نیاز است تا این ترشی آماده گردد.
در این مطلب شما عزیزان را با طرز تهیه ترشی گلپر آشنا کردیم، امیدواریم مورد توجه تان واقع شده و بتواند شما را در تهیه یک ترشی عالی و به یاد ماندنی یاری نماید. ترشی ها مجموعه ای متفاوت هستند که از جمله آنها می توان به ترشی کنگر، ترشی گل کلم، ترشی گوجه بادمجان، ترشی بلال، ترشی آلوئه ورا اشاره داشت.