به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ صادق سلطانی نژاد در نشست خبری به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی اعلام کرد: در اداره کل اقتصادی و دارایی استان، متناسب با اهداف برنامه هفتم توسعه و اسناد بالادستی و به ویژه سند تحرکبخشی توسعه استان که نقش موثری در این روند دارد، تلاش میکنیم و در این مسیر از همه ظرفیتها چه در تامین مالی و چه بهرهوری، استفاده کنیم و همه دستگاههای اجرایی باید در این راستا اهتمام لازم را داشته باشند.
وی بیان کرد: متناسب با پیشرفتهای صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری، خدمات و سایر بخشها همه دستگاهها باید مسیر توسعه و زیرساختها را فراهم کنند تا شاهد رشد و توسعه سرمایهگذاری در همه بخشهای استان کرمان باشیم.
او با اشاره به مولدسازی داراییهای دولت نیز بیان کرد: 15 پروژه در بسته رونق اقتصادی به ارزش 7900 میلیارد تومان در استان کرمان شناسایی و در هیئت عالی مولدسازی مصوبات اخذ شده که در راستای مولدسازی، املاک مازاد تهاتر یا فروخته و برای تامین مالی پروژههای عمرانی هزینه خواهد شد که یکی از پروژههای مهم استان احداث بیمارستان جایگزین شفا (بیمارستان شهید سلیمانی) است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان در بخش دیگر سخنانش گفت: مجموع درآمدهای(مالیاتی و غیرمالیاتی) مصوب استان کرمان در بودجه امسال 60 هزار و 800 میلیارد تومان بوده که تا پایان دی ماه به نسبت مبلغ مصوب 10 ماهه، 2300 میلیارد تومان مازاد درآمد وصول شده است.
وی اظهار کرد: 26 هزار و 400 میلیارد تومان نیز عدد مصوب حقوق دولتی معادن در سال جاری بوده که تاکنون 14 هزار و 900 میلیارد تومان وصول شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان همچنین گفت: سامانه 2430 نیز طراحی شده و با چهار سئوال از فعالان اقتصادی، مقرراتی که به کسب و کار آنها لطمه میزند را ثبت کرده و در هیئت مقررات زدایی وزارتخانه مطرح و به دستگاه اجرایی متولی ابلاغ میشود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات برای حل مشکلات سرمایهگذاران، برگزاری جلسات کمیته تسهیل و رفع مشکلات سرمایه گذاران در استان کرمان بوده که از ابتدای امسال 80 مصوبه داشته و مشکل 67 سرمایهگذار حل شده است.
سلطانی نژاد گفت: تلاشهای مختلفی در حوزه تامین مالی برای رشد و پیشرفت پروژههای استان انجام و منجر به سرمایهگذاری شده که شامل تسهیلات بانکی، آورده بخش خصوصی، بازار سرمایه، سرمایهگذاری خارجی، مشارکت بنیادها و شهرداریها بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان گفت: در سال جاری 40 میلیون و 443 هزار دلار سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان محقق شده که مربوط به کشورهای چین، امارات و ترکیه بوده و در همین مدت مجموع سرمایهگذاریهای خارجی مصوب استان 33 میلیون و 725 هزار دلار است.
وی با اشاره به سهم مجوزهای سرمایهگذاری خارجی در بخشهای مختلف اقتصاد کرمان اظهار کرد: 32 درصد از سرمایهگذاری خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی، 20 درصد صنعت، کشاورزی و صنایع تبدیلی، سه درصد خدمات و ... بوده است.
سلطانی نژاد بیان کرد: 41 طرح سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان داریم و امیدواریم با اقدامات همه ارکان استان به ویژه استاندار و استقلال مرکز خدمات سرمایهگذاری استان تا پایان بهمن ماه، همه دستگاههای اجرایی و نمایندگان تام الاختیار را گرد هم آورده و در تسهیل روند موضوعات سرمایه گذاری داخلی و خارجی کمک کنیم تا شاهد به ثمر نشستن این پروژهها باشیم.
وی گفت: بیش از 150 فرصت سرمایهگذاری مطالعه شده مربوط به صنعت و معدن در استان کرمان داریم که ترجمه و در سایت سازمان سرمایهگذاری ایران بارگذاری و 30 فرصت در صنایع کوچک نیز معرفی شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پرداخت تسهیلات تبصره 18 عنوان کرد: این تسهیلات امسال عنوان تبصره دو را دارد و برای کمک به برخی پروژههای نیمه تمام که قابلیت اتمام و بهرهبرداری دارند، پرداخت میشود.
وی ادامه داد: مبلغ 1408 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 مربوط به سال 1401 به 1015 طرح پرداخت شده و برای 2843 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
سلطانی نژاد افزود: 4396 میلیارد تومان تسهیلات حمایتی و اشتغال با نرخ چهار درصد در سال جاری سهم استان کرمان است و به متقاضیان تسهیلات در دستگاهها مختلف پرداخت میشود.
سلطانی نژاد همچنین با اشاره به انتقاد فعالان اقتصادی از قوانین مزاحم و مخل سرمایهگذاری، تصریح کرد: مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد اقداماتی را در راستای تسهیل روند سرمایهگذاری انجام داده و یکی از کارها، صدور الکترونیکی مجوزهاست که کار مردم و فعالان اقتصادی را تسهیل کرده است.
وی بیان کرد: از زمان فعالیت درگاه ملی مجوزها، حدود 192 هزار و 621 مجوز در استان کرمان صادر شده است.