ماهان شبکه ایرانیان

قرار بود ساعد سهیلی نقش شهید هاشمی را ایفا کند/ اگر برای نقش محسن رضایی بازیگر پیدا نمی‌کردیم فیلم را نمی‌ساختیم

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «اسفند» در سومین روز از جشنواره فیلم فجر با حضور عوامل فیلم برگزار شد.

قرار بود ساعد سهیلی نقش شهید هاشمی را ایفا کند/ اگر برای نقش محسن رضایی بازیگر پیدا نمی‌کردیم فیلم را نمی‌ساختیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست‌ رسانه‌ای فیلم سینمایی «اسفند» به‌کارگردانی دانش اقباشاوی، عصر امروز، یکشنبه 14 بهمن ماه، در سومین روز از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر با اجرای منصور ضابطیان و باحضور دانش اقباشاوی (نویسنده و کارگردان)، مهاجر توحیدپرست (تهیه‌کننده)، خیام وقار کاشانی، رضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، یاسین مسعودی (بازیگران فیلم)، سعید براتی (مدیر فیلمبرداری)، اسماعیل علیزاده (تدوین‌گر) با یاد زنده‌یاد جلیل شعبانی دیگر تهیه‌کننده فیلم برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دانش اقباشاوی، کارگردان گفت: علقه جنگی همواره همراه با من بوده است و در فیلم‌های جنگی بسیاری دستیاری کرده‌ام. من آبادانی و جنگ‌زده هستم و برای همین همه فکر می‌کردند اولین فیلم من جنگی خواهد بود. اما من «تاج محل» را ساختم. بعد متوجه شدم که من در کودکی شهید علی هاشمی را دیده‌ام و متوجه شدم او چه‌قدر شخصیت منحصر به فردی دارد. نصف نیروهای او عرب عراقی بودند و درواقع حرکتش نه باعث انشقاق که وحدت‌آفرین بود. ضمن این که شیوه مدیریت مردمی او بسیار خاص بود و حلقه واسط مردم و دولت به حساب می‌آمد.

مهاجر توحیدپرست، تهیه‌کننده نیز بیان کرد: درابتدا از جلیل شعبانی یاد می‌کنم. من اول کار پیش او درحال یادگیری بودم. بعد خبر درگیری او با بیماری آمد و عوامل به من اعتماد کردند و کار تهیه فیلم را من پیگیری کردم.

دانش اقباشاوی گفت: ما همه خودمان عرب هستیم و برای همین لهجه‌ها همه صحیح هستند. به گفته هیچکاک «ستاره(بازیگر شناخته شده)، آدرس فیلم است»، اما ما می‌خواستیم فیلمی بومی و اورجینال بسازیم. قرار بود کاراکتر کار عربی صحبت کند و به‌نظرم درونیات رضا مسعودی بسیار نزدیک به کاراکتر بود. او سال‌ها دستیار کیانوش عیاری بود و سینما و رئالیته را به خوبی می‌شناسد. برای همین روح بومی را به کار اضافه کردیم.

رضا مسعودی، بازیگر نیز اظهار کرد: من اگر نقش اصلی پنجاه فیلم سینمایی را هم بازی می‌کردم خیلی فرقی نداشت. برای این اثر من همه تلاشم را به کار گرفتم. اول کار قرار بود من دستیار کار باشم و لیست بازیگر به دانش اقباشاوی دادم؛ حتی انتخاب اولم ساعد سهیلی بود. اما مهم‌ترین نکته در این فیلم جغرافیا و زبان کار بود که اگر هر بازیگر غیربومی این‌کار را انجام می‌داد،‌ لهجه به‌درستی درنمی‌آمد.

اقباشاوی بیان کرد: ما برای ساخت این کار تحقیقات میدانی، کتابخانه‌ای و چهره به چهره داشتیم. فیلمنامه «اسفند» ترکیب خاطرات، تحقیقات و اندکی تخیل است و این‌طور نیست که از منبعی خاص اقتباس کرده باشیم. این اثر روایت سفر یک قهرمان در سیزده ماه است و حس می‌کنم فراز و فرودهایی که در فیلم می‌بینم به‌اندازه است. به‌نظر خود من فیلم، رگه‌هایی از نان‌فیکشن را هم دارد و سعی شده روند قصه سرگرم‌کننده باشد.

سعید براتی، مدیر فیلمبردای گفت: مهم‌ترین چالش ما در فیلمبرداری در لوکیشن «هور» بود. آن‌جا فضای عجیب و نور سختی برای فیلمبرداری دارد. برگ برنده من به عنوان یک فیلمبردار این است که دوربین از فیلم جلو نزده است و به‌نظرم این مهم‌ترین ویژگی این کار است.

مهدی زمین‌پرداز، بازیگر نیز توضیح داد: من برای اولین بار فیلم را امشب دیدم. فکر می‌کنم دانش اقباشاوی در تدوین سلیقه بسیاری به خرج داده است و باید بگویم بازی‌ها یکدست است. همه چیز واقعی پیش رفته و می‌توان بازیگرانی را دید که برای ایفای نقش از خود گذشته‌اند.

خیام وقار کاشانی، دیگر بازیگر این فیلم اظهار کرد: من در ابتدای کار با دانش اقباشاوی درباره نقش دیگری صحبت کرده بودم. اما بعد دیدم در یکی از جلسه‌ها با سکوت به من نگاه می‌کند و خیلی ناگهانی نقش محسن رضایی را به من پیشنهاد داد.

دانش اقباشاوی گفت: اگر برای نقش‌های احمد غلامپور و محسن رضایی بازیگر پیدا نمی‌کردیم أصلا فیلم را نمی‌ساختیم. بازیگران برای شبیه شدن به این سردارها چهارساعت گریم می‌شدند و با غوزبند و لباس‌های سنگین جلوی دوربین می‌رفتند. پیدا شدن این دو بازیگر و کار کردن در این نقش‌ها برای من خوش‌شانسی بود و فیلم را گرم و زنده کردند. ما به طور کلی از یکایک این عزیزان اجازه گرفتیم اما حتی نمی‌دانستند کدام بازیگرها قرار است جوانی‌شان را بازی کنند تا امروز من از سردار غلامپور پرسیدم راضی بودند یا نه و پاسخ مثبت گرفتم.

اسماعیل علیزاده، تدوین‌گر «اسفند» بیان کرد: من، چالش‌ها را به شکل پتانسیل می‌دیدم. بافت‌های قصه ریز بود و فیلم به دو زبان روایت می‌شد. در این فیلم خیلی چیزها یاد گرفتم و برای ساختن ریتمی مبتنی بر جغرافیای داخل کار بسیار تلاش کردم و خوشحالم که جزوی از این کار بودم.

اقباشاوی با بیان این که این فیلم درباره پیش‌تولید عملیات خیبر است و با شروع عملیات، فیلم ما به پایان می‌رسد، توضیح داد: برای اولین بار است که در فیلم ما پیش‌تولید یک عملیات ترسیم می‌شود و نه خود عملیات. ما در قصه‌گویی با شهید علی هاشمی حرکت کردیم و قدم به قدم با او پیش رفتیم.

یاسین مسعودی، بازیگر درباره حضور خود در فیلم توضیح داد: خیلی خوشحالم که توانستم تکه‌ای کوچک از این پازل بزرگ باشم و در این کار ایفای نقش کنم.

مهاجر توحیدپرست تهیه‌کننده درپایان از خانواده شهید علی هاشمی که در سالن حضور داشتند تشکر کرد.

245245

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان