معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: سالانه حدود دو هزار و 500 کودک وارد مراکز شیرخوارگاه میشوند و در 9 ماه سال جاری، 1400 کودک در سطح کشور به خانوادهها واگذار شدهاند.
به گزارش ایسنا، سیدحسن موسویچلک یکشنبه 14 بهمن در آیین افتتاح خانههای نگهداری و مراقبت شبانهروزی کودکان و نوجوانان در اراک اظهار کرد: یکی از اقدامات خوب در دهه فجر، بازدیدهای حوزههای ستادی از استانها و انعکاس عملکرد سازمانها و افتتاحی مراکز مرتبط است.
وی افزود: در حال حاضر حدود 630 مرکز مربوط به حوزه کودکان در کشور فعال است و 18 هزار کودک در خانوادهها، تحت حمایت امدادی قرار دارند.
موسویچلک با بیان اینکه رویکرد اصلی، حضور کودکان و نوزادان در خانواده است گفت: سالانه حدود 2500 کودک وارد مراکز شیرخوارگاه میشوند و در 9 ماهه سال جاری در کشور، 1400 کودک به خانوادهها واگذار شدهاند.
وی اضافه کرد: در استان مرکزی دو مرکز عالی در حوزه کودکان با محوریت خیرین تاسیس شد و رویکرد کلان سازمان نیز استفاده از ظرفیت خیرین و مسئولیت اجتماعی بنگاهها و سایر شرکا برای ارائه خدمات است. در حوزه کودکان حدود 85 درصد مراکز واگذار شده است.
موسویچلک خاطرنشان کرد: سیاست جدید سازمان بهزیستی بر این است که ضمن تسهیل و تسریع فرایند واگذاری کودکان به خانواده ها، دقت و کیفیت لازم نیز مورد توجه باشد که در این راستا سامانه ملی فرزندخواندگی ایجاد شده و کمیته فرزندخواندگی متشکل از مدیرکل بهزیستی، معاون سلامت و کارشناسان مربوطه بررسیهای لازم را جهت شفافیت در واگذاری انجام میدهند، همچنین مشاوران مذهبی و روانشناسی برای ارائه اطلاعات به خانوادهها و ارزیابی صلاحیت متقاضیان نقش مهمی ایفا میکنند.
حسینآبادی مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: سازمان بهزیستی سه حیطه فعالیت تخصصی شامل پیشگیری، کاهش و درمان و همچین صیانت و حمایت اجتماعی را در دستور کار دارد که مرکز نگهداری کودکان و نوجوانان استان مرکزی که در اراک افتتاح شد این سه فعالیت را در خود جای داده است.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی پیوسته به دنبال راه اندازی مراکز نیست و بیشتر به دنبال تقویت خانواده هاست.
حسینآبادی تصریح کرد: در این مرکز دو خانه کودکان و نوجوانان به نامهای رئوف و ثامن در چهار طبقه طراحی شده که خانه رئوف برای کودکان هفت تا 12 سال و مرکز ثامن برای کودکان 12 الی 18 سال با ظرفیت 20 کودک در نظر گرفته شده است.