ماهان شبکه ایرانیان

عارف: ساده‌ترین کار نهادهای نظارتی جواب منفی دادن است؛ اما جواب منفی دادن که هنر نیست/ تا الان در دیپلماسی عمومی، کمتر سراغ تالاب ها رفته‌ایم

محمدرضا عارف گفت: واقعیت این است که «محیط زیست» یکی از بزرگترین چالش‌های تمام کشورها و در کل «‌انسان امروز» است و ما بر این باوریم که توجه به محیط زیست، «میثاق ملی» و «تعهد تمام دولت‌ها»، مستقل از راهبرد توسعه‌ای و اولویت‌هایی است که هر دولت دارد.

عارف: ساده‌ترین کار نهادهای نظارتی جواب منفی دادن است؛ اما جواب منفی دادن که هنر نیست/ تا الان در دیپلماسی عمومی، کمتر سراغ تالاب ها رفته‌ایم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور همزمان با «روز جهانی تالاب‌ها» در جلسه‌ با اعضای «ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور» گفت: واقعیت این است که «محیط زیست» یکی از بزرگترین چالش‌های تمام کشورها و در کل «‌انسان امروز» است و ما بر این باوریم که توجه به محیط زیست، «میثاق ملی» و «تعهد تمام دولت‌ها»، مستقل از راهبرد توسعه‌ای و اولویت‌هایی است که هر دولت دارد.

بنا بر روایت مهر، معاون اول رئیس‌جمهور افزود: به همین دلیل است که در دولت چهاردهم «پیوست محیط زیستی»، از اجزای لاینفک هر طرح ملی است و البته تاکید می‌کنم که این کار، یک پز محیط زیستی نیست، بلکه یقین و باور ماست، ما معتقدیم که توجه جدی به محیط زیست موضوعی است که حتی یک لحظه نباید از آن غفلت کنیم و یک نهاد و ناظر قوی باید همیشه بر این موضوع نظارت کند.

عارف افزود: ساده‌ترین کار نهادهای نظارتی «جواب منفی دادن» است، اما جواب منفی دادن که هنر نیست، هنرمندی واقعی آن است که پاسخ مناسب را از طریق نشان دادن راه‌ها، شیوه‌های درست و جایگزین بدهیم و اگر این رویکرد حاکم باشد، آن وقت حتی خود پیشنهاد دهنده هم اصراری ندارد تا با اهرم‌هایی که در اختیار دارد، نظرش را به کرسی بنشاند و به اجبار، «صنعت» را در بخشی که به محیط زیست آسیب می‌رساند، ساکن کند.

عارف در ادامه با بیان اینکه تالاب‌ها، سرمایه ملی ایرانیان بوده و منحصر و مختص یک منطقه و یا یک استان نیست گفت: اینکه آسیب به یک تالاب یا یک دریاچه باعث احساس درد و زخم در کل کشور و در میان تمامی ایرانیان می‌شود، نشان می‌دهد که این موضوعات، موضوعی «ملی» است، شما به دریاچه ارومیه و تلاش‌های ایرانیان برای احیای آن توجه کنید، یا آنکه تلاش‌ها برای احیای تالاب‌های شمال را ببینید، آن وقت مشخص می‌شود که این مشکلات و این عرصه‌ها، دغدغه‌های ملی است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: خوشبختانه با تصویب قانون مربوط به تالاب‌ها، هم نگاه حاکمیت و هم وظیفه دستگاه‌ها درباره اهمیت تالاب‌ها مشخص شده است، در چارچوب قانون و آئین‌نامه آن، ستادی پیش‌بینی شده است که ترکیب آن جامعیت و نگاه ملی به این حوزه را نشان می‌دهد، در این ترکیب، همه بخش‌هایی که به نوعی با تالاب‌ها مرتبط هستند و بخشی از وظایف آن‌ها در حوزه تالاب‌ها تعریف می‌شود، در ستاد ملی حضور دارند. در این ترکیب جامع، هم شخصیت‌ها و متخصصان برجسته و نخبه حضور دارند و هم مدیران استانی و به این ترتیب در کنار توجه ملی، یک نگاه منطقه‌ای هم به مسئله شده است که به نظرم ترکیب بسیار خوبی است و خوشبختانه تاکنون شش جلسه این ستاد برگزار شده است.

وی «دولت وفاق ملی» را به دنبال یافتن راهبردهای روشن و برنامه‌های عملی برای حفاظت و احیای این جاذبه‌های ملی دانست و گفت: من از کلمه دردآور «نجات» برای آنها استفاده نمی‌کنم اما ما برای حفظ و احیای آنها جدی هستیم و فکر می‌کنم در شش جلسه گذشته ستاد، مصوبات خوبی تصویب شده است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه گفت: با وجود مصوبات خوب باید دید که این مصوبات چقدر پیگیری شده است چرا که مهم‌تر از تصویب قوانین، اجرایی شدن آنها است، از این پس، دبیرخانه باید فعال‌تر شود و کمیته‌های کارشناسی دبیرخانه باید بر مصوبات و کارهایی که باید انجام شود، دقیق‌تر نظارت کنند، برای هر پروژه، برنامه زمانی مشخصی تعیین کنید و نظارت کنید که طرح در چه مرحله‌ای است.

وی در ادامه خطاب به رئیس سازمان محیط زیست و اعضای ستاد گفت: گزارش جامعی درباره تالاب‌های میانکاله، گرگان، گمیشان، انزلی، زریوار و دریاچه نمک آماده کنید.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نظام حکمرانی تالاب‌ها عنوان کرد: تا الان در دیپلماسی عمومی، کمتر سراغ تالاب ها رفته‌ایم یا در مورد عضویت در مجامع بین‌المللی بهره‌برداری در این خصوص نداشته‌ایم، حتماً باید شاکله‌ها و شاخص‌های بین‌المللی استخراج شود و طرح‌های اجرایی مهم و مؤثری انجام شود.

2929

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان