ماهان شبکه ایرانیان

جزئیات کامل از ماهواره پارس۲ که توسط رئیس جمهور رونمایی شد

محرم غیاثوند گفت: فعالیت‌های طراحی و ساخت ماهواره از شهریور پارسال آغاز و هم اکنون این ماهواره آماده تحویل گیری شده است. این ماهواره برمبنای برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور در حوزه سنجش از دور توسعه یافته و دارای ماموریت تصویربرداری عملیاتی از سطح زمین است.

جزئیات کامل از ماهواره پارس2 که توسط رئیس جمهور رونمایی شد

 به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محرم غیاثوند گفت: ماهواره پارس 2 توسط شرکت صنایع الکترونیک ایران و بر مبنای سفارش و نظارت پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.

بنا بر روایت ایلنا، وی افزود: فعالیت‌های طراحی و ساخت ماهواره از شهریور پارسال آغاز و هم اکنون این ماهواره آماده تحویل گیری شده است. این ماهواره برمبنای برنامه 10 ساله فضایی کشور در حوزه سنجش از دور توسعه یافته و دارای ماموریت تصویربرداری عملیاتی از سطح زمین است.

غیاثوند درباره سکوی ماهواره گفت: ماهواره پارس 2 بر مبنای استفاده حداکثری از قابلیت‌ها و مزایای سکوی ماهواره طلوع 3 طراحی و ساخته شده است و درواقع در طبقه مینی ماهواره‌های شرکت صا ایران، قرار دارد.

وی درباره جرم و ابعاد ماهواره هم افزود: جرم ماهواره پارس 2 حدود 150 کیلوگرم و دارای ابعاد یک در یک در یک و دودهم متر است که درحال حاضر سنگین‌ترین ماهواره ساخته شده کشور به شمار می‌رود.

غیاثوند درباره ماموریت این ماهواره هم گفت: در این ماهواره از دو سنجنده سنجش از دور به طور همزمان استفاده شده که شامل یک محموله اپتیکی با فناوری لنزی و قدرت تفکیک سه متر رنگی و یک محموله اپتیکی با فناوری آیینه‌ای و قدرت تفکیک 4 متر سیاه و سفید و 8 متر رنگی است که در نهایت تصاویر دریافتی با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پردازش می‌شود و دقت تصاویر ماهواره به بهتر از سه متر می‌رسد که یک گام مهم در مسیر دستیابی به دقت‌های تصویر برداری بسیار بالا تلقی می‌شود.

رئیس گروه صنایع فضایی صاایران افزود: ماهواره پارس 2 با بهره‌گیری از زیر سامانه پیشرانش گاز سرد دارای قابلیت اصلاح و مانور مداری در طول عمر سه ساله خود است و این نوع زیر سامانه بومی، پیشتر در ماهواره چمران 1 استفاده شده بود و عملکردی بسیار مطلوب تاکنون از خود به نمایش گذاشته است.

وی گفت: با توجه به فناوری‌های به کار رفته در ماهواره پارس 2 عملیات ماهواره از منظر کیفیت تصاویر، طول زمان تصویربرداری، مدت زمان پوشش، ناحیه هدف و نرخ ارسال داده‌های تصاویر به زمین نسبت به سایر ماهواره‌های ساخته شده قبلی کشور ارتقای قابل توجهی داشته و کاملاً متمایز است.

غیاثوند افزود: بیش از 80 درصد تجهیزات و سامانه‌های به کار رفته در این ماهواره بومی بوده و توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی طراحی و ساخته شده است و بخش قابل توجهی از این تجهیزات در ماهواره چمران 1 با موفقیت به کار گرفته شده و تاریخچه فضایی پیدا کرده است.

وی گفت: طراحی و ساخت ماهواره عملیاتی پارس 2 در مدت زمان کوتاه با هم افزایی شرکت صاایران و پژوهشگاه فضایی ایران و حمایت پشتیبانی سازمان فضایی ایران صورت گرفته است که گام مهمی در دستیابی به ماهواره‌های سنجش از دور با دقت تصویربرداری بهتر از یک متر تلقی می‌شود.

2929

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان