قیمه یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی بوده که البته در برخی از نقاط با رسپی های دیگری نیز تهیه می شود .شما می توانید در این قسمت با طرز تهیه قیمه لاری که مختص یزد است، آشنا شوید.
نحوه پخت قیمه لاری:
این قیمه محبوب خوشمزه به روش سنتی یزدی تهیه می شود. ترکیب سیب زمینی و گوجه فرنگی در این قیمه و لیمو عمانی موجب شده یک ترکیب خوشمزه و معطر داشته باشد. طرز تهیه قیمه لاپلو و قیمه بوشهری با دستورهای دیگری نیز مطالعه می کنید.
مواد اولیه:
- گوشت گوسفندی: 500 گرم
- سیب زمینی: 4 عدد
- نخود: 1 دوم لیوان
- پیاز: 1 عدد
- گوجه فرنگی: 5 عدد
- پودر لیمو عمانی: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- شکر و دارچین: به میزان لازم
- آب لیمو تازه: به میزان لازم
طرز تهیه قیمه لاری:
این غذا روش پخت ساده داشته و می توانید یک قیمه مجلسی و خوشمزه داشته باشید. برای داشتن این غذا ابتدا باید نخودها را پاک کرده بشورید و از شب قبل آن را خیس کنید.
چند مرتبه آب نخودها را عوض کرده تا نفخ آن گرفته شود. در ادامه گوشت را خرد کرده و کنار بگذارید. درون قابلمه ای مقداری روغن ریخته پیازهای نگینی شده یا رنده شده را اضافه کنید. پیازها را کمی تفت داده و بعد از شیشه ای شدن باید گوشت ها را اضافه کرده و به همراه پیاز با حرارت ملایم بپزید.
بعد از اینکه رنگ گوششت ها قهوه ای شد، به آن مقداری فلفل، زردچوبه اضافه کرده تفت داده تا بوی ادویه ها بلند شود. در ادامه به مواد خود مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کرده و به همراه گوشت ها تفت دهید. اگر می خواهید زمان پخت خورشت شما زودتر باشد، رب گوجه فرنگی را در مرحله آخر تفت داده و بعد به مواد اضافه نمایید.
ادویه لازم برای مزه دار کردن این خورش فلفل، زردچوبه، پودر دارچین می باشد. شما می توانید از تکه های چوب دارچین نیز استفاده کنید. در ادامه نخودهایی را که از شب قبل خیس کرده اید، به مواد خود اضافه کرده و مجدد کمی تفت دهید تا مواد شما روی حرارت کمی تفت خورده و این کار موجب می شود تا در زمان پخت مزه بهتری داشته باشد.
در این قسمت گوجه ها را خرد کرده و بعد به مواد قیمه خود اضافه نمایید و کمی تفت دهید. در ادامه مقداری آب جوش روی مواد گوشت ریخته و درب قابلمه را قرار داده تا با حرارت ملایم یک ساعت پخته شود.
بعد از پخت گوشت ها و نخودها می توانید رب گوجه فرنگی تفت داده شده و نمک را اضافه کنید. در این قسمت کمی پودر لیمو عمانی یا لیمو عمانی تازه نیز اضافه کرد و به آن مقداری آب لیموی تازه بزنید.
اگر از لیموی عمانی استفاده می کنید، آب لیمو را در مواد غذا حذف کنید. زیرا آب لیمو موجب شده تا عطر غذا گرفته شود. در نیم ساعت آخر پخت باید به همراه رب و لیمو عمانی ها سیب زمینی را نیز اضافه کرده تا درون مواد پخته شود. می توانید سیب زمینی را به صورت سالم یا نگینی بریزید.
بعد از پخت قیمه را درون ظرف سرو کرده و در کنار آن می توانید از سیب زمینی سرخ شده نیز استفاده کنید. این قیمه با پلو و سبزی طعم فوق العادهای داشته و یک قیمه مخصوص یزدی است0.