عصر ایران - چای نعناع فلفلی به طور طبیعی بدون کافئین است. این چای ممکن است با فواید سلامتی از جمله بهبود گوارش، افزایش تمرکز و تسکین میگرن مرتبط باشد.
نعناع فلفلی یک گیاه معطر از خانواده نعناع است که ترکیبی از نعناع آبی و نعناع تند است.
این گیاه بومی اروپا و آسیا، هزاران سال است که به دلیل طعم دلپذیر نعنایی و فواید سلامتی خود استفاده می شود.
نعناع فلفلی به عنوان طعم دهنده در آبنبات ها و دیگر خوراکی ها استفاده می شود. افزون بر این، بسیاری از افراد نعناع فلفلی را به عنوان یک چای طراوت بخش و بدون کافئین مصرف می کنند.
برگ های نعناع فلفلی حاوی چندین اسانس روغنی از جمله منتول، منتون و لیمونن هستند.
منتول به نعناع فلفلی خواص خنک کننده و رایحه نعنایی قابل تشخیص آن را می دهد.
در حالی که چای نعناع فلفلی اغلب به دلیل طعم آن نوشیده می شود، ممکن است فواید سلامتی متعددی نیز داشته باشد. خود چای به ندرت به صورت علمی مورد مطالعه قرار گرفته است، اما عصاره های نعناع فلفلی مورد مطالعه قرار گرفته اند.
ممکن است مشکلات گوارشی را تسکین دهد
نعناع فلفلی ممکن است علائم گوارشی مانند گاز، نفخ و سوء هاضمه را تسکین دهد.
مطالعات حیوانی نشان می دهند که نعناع فلفلی دستگاه گوارش شما را آرام می کند و ممکن است درد را تسکین دهد. همچنین از انقباض عضلات جلوگیری می کند که می تواند اسپاسم در روده شما را تسکین دهد.
یک بررسی در سال 2014 شامل نه مطالعه روی 726 فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر که حداقل به مدت دو هفته با روغن نعناع فلفلی درمان شده بودند، نشان داد که نعناع فلفلی در مقایسه با دارونما، به طور قابل توجهی در تسکین علائم بهتر عمل کرده است.
در یک مطالعه روی 72 نفر مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، کپسول های روغن نعناع فلفلی علائم این بیماری را پس از 4 هفته به میزان 40 درصد کاهش داد، در شرایطی که دارونما تنها کاهش 24.3 درصدی را نشان داد.
افزون بر این، در بررسی 14 کارآزمایی بالینی روی تقریبا 2000 کودک، نعناع فلفلی موجب کاهش فراوانی، طول و شدت درد شکم شد.
همچنین، مطالعه دیگری نشان داد که بوی قطره های روغن نعناع فلفلی باعث کاهش بروز حالت تهوع و استفراغ و کاهش شدت تهوع در افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، می شود.
در حالی که هیچ مطالعه ای چای نعناع فلفلی و گوارش را بررسی نکرده است، امکان دارد این چای نیز اثرات مشابهی داشته باشد.
ممکن است به تسکین سردردهای تنشی و میگرن کمک کند
از آنجایی که نعناع فلفلی به عنوان یک شل کننده عضلات و مسکن عمل می کند، ممکن است انواع خاصی از سردردها را کاهش دهد.
منتول موجود در روغن نعناع فلفلی جریان خون را افزایش می دهد و احساس خنکی ایجاد می کند و احتمالاً درد را تسکین می دهد.
در یک مطالعه بالینی تصادفی در سال 2010 روی 35 نفر مبتلا به میگرن، روغن نعناع فلفلی که روی پیشانی و شقیقه ها اعمال شد، به طور قابل توجهی درد را پس از 2 ساعت در مقایسه با دارونما کاهش داد.
مطالعه دیگری نشان داد که استفاده از قطره های روغن نعناع فلفلی در بینی، شدت و دفعات سردرد را کاهش می دهد و به اندازه لیدوکائین، یک مسکن رایج، مؤثر است.
در حالی که عطر چای نعناع فلفلی ممکن است به آرامش عضلات و بهبود سردرد کمک کند، هیچ شواهد علمی برای تأیید این اثر وجود ندارد. با این حال، استفاده از روغن نعناع فلفلی روی شقیقه های شما ممکن است کمک کند.
ممکن است نفس شما را تازه کند
نعناع فلفلی یک طعم دهنده رایج برای خمیردندان ها، دهانشویه ها و آدامس ها است.
نعناع فلفلی افزون بر بوی مطبوع خود، خواص ضد باکتریایی دارد که به کشتن میکروب هایی که باعث پلاک دندان می شوند کمک می کند. این ممکن است نفس شما را بهبود بخشد.
در یک مطالعه، افرادی که جراحی ستون فقرات انجام داده بودند و شستشویی با روغن های نعناع فلفلی، درخت چای و لیمو انجام دادند، در مقایسه با افرادی که این روغن ها را دریافت نکرده بودند، بهبود علائم بوی بد دهان را تجربه کردند.
در مطالعه ای دیگر در سال 2013، دانشجویان دختری که دهانشویه نعناع فلفلی دریافت کردند، پس از یک هفته در مقایسه با گروه کنترل، بهبود نفس را تجربه کردند.
در حالی که هیچ شواهدی از مطالعات علمی مبنی بر اینکه نوشیدن چای نعناع فلفلی اثر مشابهی دارد، وجود ندارد، ترکیبات موجود در این گیاه نشان داده است که نفس را بهبود می بخشد.
ممکن است سینوس های مسدود شده را تسکین دهد
نعناع فلفلی دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی است. به همین دلیل، چای نعناع فلفلی ممکن است سینوس های مسدود شده ناشی از عفونت ها، سرماخوردگی و آلرژی را تسکین دهد.
افزون بر این، برخی از تحقیقات نشان می دهند که منتول - یکی از ترکیبات فعال موجود در نعناع فلفلی - جریان هوا در حفره بینی شما را بهبود می بخشد. بنابراین، بخار چای نعناع فلفلی ممکن است به شما کمک کند احساس کنید که تنفس شما راحت تر صورت می گیرد.
افزون بر این، در برخی از مطالعات قدیمی تر مشخص شده است که مایعات گرم مانند آب مرغ و چای به طور موقت علائم احتقان سینوس مانند آبریزش بینی، سرفه و گلودرد را بهبود می بخشند.
اگرچه چای نعناع فلفلی برای اثرات آن بر گرفتگی بینی مورد مطالعه قرار نگرفته است، شواهد نشان می دهند که ممکن است مفید باشد.
ممکن است انرژی را بهبود بخشد
چای نعناع فلفلی ممکن است سطح انرژی را بهبود بخشد و خستگی را کاهش دهد.
در حالی که هیچ مطالعه ای به طور خاص روی چای نعناع انجام نشده است، تحقیقات نشان می دهند که ترکیبات طبیعی موجود در نعناع فلفلی ممکن است اثرات مفیدی بر انرژی داشته باشد.
در یک مطالعه، 24 جوان سالم هنگام انجام یک تست شناختی، زمانی که کپسول های روغن نعناع فلفلی به آنها داده شد، خستگی ذهنی کمتری را تجربه کردند.
در مطالعه ای دیگر، رایحه درمانی با روغن نعناع فلفلی در کاهش بروز خستگی در افرادی که در یک مرکز قلب بستری بودند، مؤثرتر از دارونما عمل کرد.
ممکن است به تسکین گرفتگی های قاعدگی کمک کند
از آنجایی که نعناع فلفلی به عنوان یک شل کننده عضلات عمل می کند، ممکن است گرفتگی های قاعدگی را تسکین دهد.
در حالی که چای نعناع فلفلی برای این منظور مورد مطالعه قرار نگرفته است، نشان داده شده که ترکیبات موجود در این گیاه علائم را بهبود می بخشند.
در یک مطالعه روی 127 زن مبتلا به قاعدگی دردناک، کپسول های عصاره نعناع فلفلی به اندازه یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی در کاهش شدت و مدت درد مؤثر بودند.
اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است، اما ممکن است چای نعناع فلفلی اثرات مشابهی داشته باشد.
ممکن است در برابر عفونت های باکتریایی مفید باشد
در حالی که هیچ مطالعه ای در مورد اثرات ضد باکتریایی چای نعناع فلفلی وجود ندارد، نشان داده شده که روغن نعناع فلفلی به طور مؤثر باکتری ها را می کشد.
در یک مطالعه، روغن نعناع فلفلی در آب آناناس و انبه، باکتری های رایج ناشی از غذا از جمله ئی. کولای، لیستریا و سالمونلا را از بین برد و از رشد آنها جلوگیری کرد.
روغن نعناع فلفلی همچنین چندین نوع باکتری را که منجر به بیماری در انسان می شوند، از جمله استافیلوکوک و باکتری های مرتبط با ذات الریه را می کشد.
مطالعات نشان می دهند که نعناع فلفلی چندین نوع باکتری را که معمولاً در دهان شما یافت می شوند، کاهش می دهد.
افزون بر این، منتول نیز در برخی از مطالعات قدیمی تر آزمایشگاهی، فعالیت ضد باکتریایی نشان داده است.
ممکن است خواب شما را بهبود بخشد
چای نعناع فلفلی یک انتخاب ایده آل پیش از خواب است، زیرا به طور طبیعی بدون کافئین است.
افزون بر این، ظرفیت نعناع فلفلی به عنوان یک شل کننده عضلات ممکن است به شما در کسب آرامش پیش از خواب کمک کند.
با این حال، شواهد علمی زیادی وجود ندارند که نشان دهند نعناع فلفلی خواب را بهبود می بخشد.
مطالعه ای نشان داد که استنشاق سه قطره روغن نعناع فلفلی در روز به مدت هفت روز، کیفیت خواب را در افراد مبتلا به سرطان بهبود بخشیده است.
با این وجود، مطالعات با کیفیت بالا بیشتری در مورد اثرات نعناع فلفلی بر خواب مورد نیاز است.
ممکن است به کاهش وزن کمک کند
چای نعناع فلفلی به طور طبیعی بدون کالری است و طعم دلپذیری دارد که آن را به انتخابی هوشمندانه هنگام تلاش برای کاهش وزن تبدیل می کند.
با این حال، تحقیقات زیادی در مورد اثرات چای نعناع فلفلی بر وزن وجود ندارند.
در مطالعه ای در سال 2013 روی 13 فرد سالم، مصرف یک کپسول روغن نعناع فلفلی در مقایسه با عدم مصرف آن منجر به کاهش اشتها شد.
از سوی دیگر، یک مطالعه حیوانی نشان داد موش هایی که عصاره نعناع فلفلی به آنها داده شده بود، بیشتر از گروه کنترل وزن اضافه کردند.
از این رو، تحقیقات بیشتری در مورد نعناع فلفلی و ارتباط آن با کاهش وزن مورد نیاز است.
ممکن است آلرژی های فصلی را بهبود بخشد
نعناع فلفلی حاوی اسید رزمارینیک، یک ترکیب گیاهی موجود در رزماری و گیاهان خانواده نعناع است.
اسید رزمارینیک با کاهش علائم واکنش های آلرژیک، مانند آبریزش بینی، خارش چشم و آسم مرتبط است.
در مطالعه ای در سال 2004 روی 29 فرد مبتلا به آلرژی های فصلی، افرادی که به مدت 21 روز مکمل خوراکی حاوی اسید رزمارینیک دریافت کردند، در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کردند، علائم کمتری از خارش بینی، خارش چشم و موارد دیگر داشتند.
در حالی که مشخص نیست که مقدار اسید رزمارینیک موجود در نعناع فلفلی برای تأثیر بر علائم آلرژی کافی است یا خیر، شواهدی وجود دارند که نشان می دهند نعناع فلفلی ممکن است آلرژی ها را تسکین دهد.
در مطالعه ای قدیمی روی موش ها، عصاره نعناع فلفلی علائم آلرژیک، مانند عطسه و خارش بینی را کاهش داد.
ممکن است تمرکز را بهبود بخشد
نوشیدن چای نعناع فلفلی ممکن است به بهبود توانایی شما در تمرکز و توجه کمک کند.
در حالی که مطالعات در مورد اثرات چای نعناع فلفلی بر تمرکز در دسترس نیست، دو مطالعه کوچک این اثر مفید روغن نعناع فلفلی که از طریق بلع یا استنشاق مصرف می شود را بررسی کرده اند.
در یک مطالعه، 24 جوان بزرگسال هنگام دریافت کپسول های روغن نعناع فلفلی، در تست های شناختی عملکرد به مراتب بهتری داشتند.
در مطالعه ای قدیمی تر، بوییدن روغن نعناع فلفلی در مقایسه با یلانگ یلانگ، یکی دیگر از اسانس های روغنی محبوب، باعث بهبود حافظه و هوشیاری شد.
به راحتی می توان آن را به رژیم غذایی اضافه کرد
چای نعناع فلفلی خوشمزه است و به راحتی می توان آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
شما می توانید آن را به صورت چای کیسه ای خریداری کنید یا به سادگی نعناع فلفلی خود را پرورش دهید.
برای تهیه چای نعناع فلفلی خود:
دو فنجان (473 میلی لیتر) آب را به جوش بیاورید.
حرارت را خاموش کنید و یک مشت برگ نعناع فلفلی خرد شده را به آب اضافه کنید.
روی آن را بپوشانید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد.
چای را صاف کنید و بنوشید.
از آنجا که چای نعناع فلفلی به طور طبیعی بدون کافئین است، می توانید آن را در هر زمان از روز بنوشید.
چای نعناع فلفلی را به عنوان یک خوراکی پس از غذا برای کمک به گوارش، بعد از ظهر برای افزایش سطح انرژی یا پیش از خواب برای کمک به آرامش خود میل کنید.