کلاژن یک پروتئین حیاتی است که باعث شادابتر شدن پوست، انعطافپذیر شدن مفاصل و تقویت موها میشود، از آنجایی که تولید کلاژن به طور طبیعی با افزایش سن کاهش پیدا میکند، لازم است از غذاهای سرشار از کلاژن برای حفظ سلامت پوست، استخوانها و بافتهای همبند استفاده کنید، در ادامه به بررسی منابع طبیعی کلاژن میپردازیم:
آبگوشت استخوان
به گزارش ایمنا، آبگوشت استخوان یکی از غنیترین منابع طبیعی کلاژن است که با جوشاندن استخوانها و بافتهای همبند گاو و گوساله تولید میشود، این ماده غذایی حاوی اسیدهای آمینه لازم برای سنتز کلاژن است؛ توصیه شده است هنگام آشپزی آبگوشت استخوان را جایگزین آب کنید.
غضروف مرغ
مرغ، به ویژه غضروف آن، سرشار از کلاژن است و مصرف آن به بهبود سلامت مفاصل کمک میکند، پای مرغ نیز حاوی مقادیر زیادی کلاژن است و میتوان از آن در آبگوشت یا دیگر مواد غذایی استفاده کرد.
ماهی
ماهی، به ویژه پوست و استخوانهای نرم آن، کلاژن مورد نیاز بدن را تأمین میکند که برای آبرسانی پوست مفید است؛ برای نمونه، ماهی قزلآلا کبابی یا پخته شده با پوست مقدار مناسبی از کلاژن مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
سفیده تخممرغ
سفیده تخممرغ حاوی نوعی اسیدآمینه ضروری به نام پرولین برای تولید کلاژن است، این ماده غذایی میتواند یک غذای سرشار از پروتئین برای سنتز کلاژن باشد.
مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو، گریپفروت منابع مستقیم کلاژن نیستند، اما سرشار از ویتامین C هستند که برای سنتژ کلاژن ضروری است، نوشیدن یک لیوان آب لیمو یا آب پرتقال هنگام صبح میتواند تولید کلاژن را افزایش دهد، مصرف مرکبات به همراه منابع کلاژن مانند مرغ یا ماهی باعث افزایش میزان جذب کلاژن میشود.
توتها
انواع توتها مانند توتفرنگی، زغال اخته و تمشک سرشار از آنتیاکسیدان هستند و میزان تولید کلاژن را افزایش میدهند، مصرف روزانه یک مشت توت به افزایش خاصیت ارتجاعی پوست کمک میکند و از سنتز کلاژن پشتیبانی میکند.
سبزیجات با برگ سبز
سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج حاوی کلروفیل است که سطح کلاژن پوست را افزایش میدهد، همچنین سرشار از ویتامین C است که برای تشکیل کلاژن ضروری است، اسفناج یا کلم پیچ را با مرکبات مخلوط کنید تا به یک نوشیدنی تقویتکننده کلاژن تبدیل شود، کمی تفت دادن سبزیجات باعث میشود مواد مغذی آن حفظ شود، در عین حال هضم آن نیز آسانتر میشود.
سیر
سیر سرشار از ترکیبات گوگردی است که به سنتز کلاژن و جلوگیری از تجزیه آن کمک میکند، همچنین حاوی تورین و لیپوئیک اسید است که به ترمیم و حفظ کلاژن کمک میکند.