ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه کوفته سیرابی لذیذ ایلامی

کوفته دستور پخت های متنوعی در هر استان کشورمان دارد و کوفته سیرابی مخصوص استان ایلام است که با ادویه محلی آماده شده و بسیار خوشمزه است. در این مطلب طرز تهیه کوفته سیرابی ایلام ارائه می شود.

طرز تهیه کوفته سیرابی لذیذ ایلامی

کوفته سیرابی را خانم های خوش ذوق و با سلیقه ایلامی از گذشته طبخ می کردند و در تهیه آن از ادویه محلی و روغن حیوانی کمک می گرفتند. اگر مایلید تا طرز تهیه کوفته سیرابی ایلام را بدانید با ادامه مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه کوفته سیرابی خوشمزه ایلام

تنوع بسیاری از کوفته ها در استان های کشورمان وجود دارد مانند کوفته تبریزی و کوفته قلقلی که هر یک دستور پخت خاص خود را دارد. در این مطلب با طرز تهیه کوفته سیرابی یکی از کوفته های محبوب استان ایلام آشنا می شوید. سیرابی و شیردان تازه گوسفندی برای تهیه این کوفته مورد نیاز است.

این کوفته محلی با طعم منحصر به فرد خود برای افرادی که علاقه ای به شکل و عطر سیرابی ندارند مناسب می باشد. ارزش غذایی کوفته سیرابی بالا بوده و در سفره های مردم ایلام به وفور دیده می شود. خانم های خوش ذوق و باسلیقه ایلام با ترکیب موادی از جمله سیرابی چرخ شده، گیاهان معطر و روغن حیوانی کوفته سیرابی را از گذشته طبخ می کردند.

به این ترتیب اگر علاقمند هستید تا این غذای اصیل خوشمزه و بومی استان ایلام را امتحان کنید و از خواص درمانی و سلامتی آن بهره مند شوید با ادامه مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه آن را فرا بگیرید.

مواد لازم

برای تهیه کوفته سیرابی به مواد زیر نیاز است:

  • سیرابی و شیردان پاک شده نیم کیلو
  • ادویه مخلوط خورشی
  • تخم مرغ یک عدد
  • پیاز رنده شده دو قاشق غذاخوری
  • سبزی های معطر شامل نعناع، ترخون و گشنیز
  • سیر دو حبه
  • رب دو قاشق غذاخوری
  • پودر نان سوخاری دو قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه
  • روغن

طرز تهیه

برای تهیه کوفته سیرابی ابتدا سیراب و شیردان تازه و پاک شده را با چرخ گوشت چرخ کنید. بهتر است دو بار چرخ شود. بعد پیاز رنده شده و آب گرفته شده را با سیر رنده شده، تخم مرغ و پودر نان سوخاری، نمک و فلفل و ادویه ها را مخلوط کرده و خوب ورز دهید.

سپس از مایع کوفته به اندازه مورد نظر بردارید و در کف دست گرد کنید. معمولا به اندازه یک کف دست کفایت می کند. بعد از آماده کردن کوفته ها، تابه ای را روی حرارت قرار داده و به آن روغن اضافه و کوفته ها را در روغن قرار دهید تا سرخ شوند.

می توانید قبل از سرخ کردن، کوفته ها را در پودر نان سوخاری غلت دهید. به این ترتیب همه کوفته ها را سرخ کنید. بعد سس را آماده و کوفته ها را چند دقیقه ای در آن قرار دهید. کوفته سیرابی آماده سرو است. این خوراک خوش طعم انتخابی سالم است که امتحان کردن آن خالی از لطف نخواهد بود.

بیشتر بدانید.

در صورت تمایل می توانید از گوشت مرغ، گوسفند یا گوساله چرخ شده نیز در این کوفته استفاده کنید و نسبت آن را 2 به 1 تنظیم کنید. بعد از تهیه کوفته می توانید با سس یا بدون سس آن را میل کنید. طبع کوفته سیرابی سرد و خشک بوده و برای افراد گرم مزاج توصیه می شود.

ضمنا افراد سر مزاج بهتر است این کوفته را با مصلح هایی مثل دارچین، زنجبیل، گلپر و مرزه میل کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان