مون کیک چینی از شیرینی های سنتی کشور چین محسوب می شود و برای پخت آن باید سه مرحله را طی کرد. در این مطلب طرز تهیه مون کیک چینی دلچسب مناسب ذائقه ما ایرانی ها آموزش داده می شود. با ما همراه باشید.
طرز تهیه مون کیک چینی دلچسب ذائقه ایرانی
مون کیک چینی از سه دسته مواد ایجاد می شود. این شیرینی سنتی چینی خوشمزه شبیه کلوچه لاهیجان بوده و داخل آن با مواد متفاوتی پر می شود. برای پخت مون کیک، اول خمیر بعد مواد داخل خمیر و سپس مواد تزئین روی کیک را باید آماده کرد.

در دستور اصلی این کیک 5 میلی متر آب مقطر، دویست میلی لیتر گلدن سیروپ، سیصد گرم آرد گندم و 40 گرم روغن گیاهی برای تهیه خمیر استفاده می شود. ولی در این مطلب در رسپی آن کمی تغییر ایجاد کرده تا به ذائفه ایرانی نزدیک شود.
قابل ذکر است کیک ماه یا مون کیک چینی را می توان به عنوان شیرینی و کلوچه یا با اضافه کردن مواد گوشتی و سوسیس به عنوان پیش غذا سرو کرد. این کیک به صورت گرد یا مستطیلی در انواع مختلفی آماده می شود. ضمنا مواد داخلی آن نیز متفاوت است.
می توان مون کیک را با شکر یا بدون شکلات درست کرد. گاهی هم با شکلات و بدون استفاده از شکر آن را تهیه می کنند. امروزه در هنگ کنگ مون کیک هایی درست می شود که داری ژله و شکلات است. حتی ایرانیان مقیم مالزی، اندونزی و تایلند نیز به مون کیک چینی علاقمند هستند زیرا با ذائقه آن ها بیشتر جور است. در ادامه طرز تهیه این کیک خوشمزه ارائه می شود.

مواد لازم برای تهیه خمیر
برای تهیه خمیر مون کیک چینی به مواد زیر نیاز است:
- چهار پیمانه آرد
- سه پیمانه شیر خشک
- یک قاشق چای خوری نمک
- سه عدد تخم مرغ
- یک قاشق بکینگ پودر
- سه چهارم پیمانه کره ذوب شده
- یک و یک چهارم پیمانه شکر
- یک چهارم قاشق چای خوری وانیل
طرز تهیه خمیر مون کیک
برای تهیه خمیر مون کیک چینی ابتدا فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید. بعد آرد، بکینگ پودر، نمک و شیر خشک را دو بار الک کنید. در ادامه زرده تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن برقی زده تا سفید و کشدار شود.
سفیده را در ظرف دیگری با همزن بزنید. سپس سفیده، زرده ، آرد و کره را به آرامی با هم مخلوط کنید تا یک خمیر لطیف درست شود. بعد خمیر را داخل کیسه پلاستیکی گذاشته و در یخچال هشت ساعت استراحت دهید.

مواد لازم میانی مون کیک
برای تهیه مواد میانی مون کیک به مواد زیر نیاز است:
- یک پیمانه خرما پوست کنده
- یک قاشق پودر کاکائو
- یک قاشق دارچین
- یک پیمانه گردو و پسته
- مارمالاد زردآلو
طرز تهیه مواد میانی مون کیک
برای تهیه مواد میانی مون کیک اول همه مواد را با هم مخلوط کرده تا به صورت خمیر منسجمی درآید. بعد از این مواد گلوله هایی به اندازه یک تا دو قاشق درست کنید. می توانید گردو و پسته و هر مغز دیگری که به ذائفه شما خوش می آید مثلا مغز تخمه آفتابگردان، بادام، فندق و … را انتخاب کنید. و آن را آسیاب نمایید.
همچنین می توان به جای خرمای تازه از خرمای خشک هم استفاده کنید. یا از شکلات های مقاوم به حرارت در مواد میانی مون کیک استفاده کنید. از خمیری که قبلا استراحت کرده گلوله هایی به اندازه دو قاشق سوپ خوری بردارید و توسط وردنه پهن کنید.
بعد مواد میانی را در مرکز خمیر قرار داده و خمیر را ببندید. دقت کنید همه درزهای خمیر بسته شود زیرا هنگام کار با قالب احتمال پاره شدن خمیر هست. برای قالب زدن مون کیک باید قالب را با روغن خوب چرب کنید و سطح گلوله های آماده شده را به آرد آغشته کنید. بعد خمیر گلوله شده را داخل قالب قرار داده و مهر بزنید.

مواد لازم برای روکش مون کیک
برای تهیه روکش مون کیک چینی به مواد زیر نیاز است:
- یک عدد زرده تخم مرغ
- یک قاشق شیر یا آب
- یک قاشق پودر قند
- مقداری زعفران
طرز تهیه روکش مون کیک
برای تهیه روکش مون کیک چینی همه مواد گفته شده را با هم مخلوط کنید و توسط قلم مو بعد از قالب زدن روی سطح کیک ها بزنید.

پخت مون کیک چینی
همانطور که پیشتر اشاره شد برای پخت مون کیک چینی ابتدا باید فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کرد. بعد کف سینی را با کاغذ روغنی پوشاند. سپس کیک ها را حدود 25 دقیقه داخل فر قرار دهید تا به رنگ طلایی دربیایند.
برای نگهداری از مون کیک چینی بسیار خوشمزه آن را با پلاستیک پوشانده و در ظرف درب بسته قرار دهید و در یخچال نگهداری نمایید.
چند نکته کاربردی
اکنون که با طرز تهیه مون کیک چینی آشنا شدید بد نیست نکات کاربردی زیر را هم مدنظر قرار دهید.
1. اگر می خواهید خمیر اصلی این رسپی را تهیه کنید باید هنگام پخت بعد از قالب زدن خمیر را حدود 5 دقیقه داخل فر که در دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده قرار دهید. بعد کیک را خارج و کمی آب روی آن اسپری و بعد از 5 دقیقه مواد روکش را توسط قلم مو روی کیک بزنید و دوباره به مدت 15 دقیقه داخل فر قرار داده تا سطح کیک طلایی شود.
2. اگر اولین بار است که می خواهید مون کیک را درست کنید سعی کنید ابتدا این کار را با نیمی از مواد لازم انجام دهید. ضمنا هنگام پخت اول یکی از مون کیک ها را قالب زده و مراحل پخت را سپری کنید و از نتیجه کار مطمئن شوید. به این ترتیب ضریب خطای شما کاهش می یابد.

3. توصیه می شود خمیر را از شب قبل آماده کنید و بعد از استراحت کامل خمیر آن را با مواد میانی پر و در نهایت قالب بزنید.
4. برای مواد میانی کیک می توان بر حسب ذائقه ای که دارید میزان و نوع مواد را تغییر دهید.
5. برای تهیه مون کیک به قالب مخصوص مون کیک نیاز است که می توانید از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید.