حلیم یک غذای مقوی و بسیار سالم بوده که در ایران محبوبیت زیادی دارد. این غذا رسپی ساده ای داشته اما ما در این قسمت طرز تهیه حلیم بدون گوشت را برای شما قرار داده ایم.

طرز تهیه حلیم بدون گوشت:
اگر شما نیز علاقه زیادی به حلیم دارید، اما رژیم گوشت دارید و نمی توانید گوشت مصرف کنید حتماً در این بخش با یک رسپی گیاهی حلیم آشنا شوید. آماده کردن این حریم بسیار ساده بوده و طعمی مانند حلیم گوشت دارد. طرز تهیه سوپ ژولین و سوپ بیف با رسپی جدید را در لینک مطالعه کنید.
مواد اولیه:
- گندم پوست کنده: 1 لیوان
- پودر دارچین: به دلخواه
- کره گیاهی: 2 قاشق غذاخوری
- آب: به مقدار لازم
- نمک یا شکر: در صورت دلخواه
طرز تهیه حلیم بدون گوشت:
نکته مهم در پخت انواع حلیم ها مدت زمان پخت می باشد. حلیم باید مدت زیادی روی حرارت باقی بماند و هر چقدر بیشتر حرارت بخورد یک حلیم جا افتاده تر خواهید داشت. اما نکته مهم در آماده کردن یک حلیم گیاهی استفاده از گندم مرغوب می باشد.

گندم ها باید پوست کنده باشد. ابتدا گندم ها را پاک کرده و به خوبی آنها را بشورید تا خاک آن گرفته شود. روی گندم ها آب ریخته و به مدت یک روز آن را کنار بگذارید تا گندم ها خیس بخورد.
اگر فرصت کافی ندارید، 2 تا 3 ساعت برای خیساندن گندم ها کافی است. گندم ها را آبکشی کرده و درون قابلمه بریزید. روی آن مقداری آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از اینکه آب گندم ها جوشید، زیر حرارت را کم کرده در با آنها قرار دهید تا با حرارت ملایم گندم ها نرم پخته و جا افتاده شود.
در این مدت مدام به قابلمه سر بزنید و آن را هم زده تا گندم ها ته نگیرد. از قابلمه مناسب و بزرگ نیز استفاده کرده که در هنگام پخت مواد سر نرود. اگر مواد شما سر رفت درب قابلمه را کمی نیمه قرار داده تا از سرازیر شدن گندم ها جلوگیری کند. در این مدت اگر آب حلیم بیش از حد کم شد، می توانید به آن مقداری آب جوش اضافه کنید.
مدت زمان پخت این حلیم 8 ساعت بوده و در این مدت باید مدام آب حلیم را چک کنید که اگر کم بود، به آن آب بیشتری اضافه کنید. در صورتی که آب حلیم زیاد بود می توانید برای یک ساعت درب قابلمه را برداشته و زمان دهید تا کمی آب اضافه آن تبخیر شود.

در مرحله نهایی پخت زمانی که گندم های شما نرم شد، به مقداری نمک یا در صورت دلخواه شکر اضافه کنید. بعد از پخت نهایی نیز می توانید حلیم را درون ظرف سرو کرده روی آن را با مقداری دارچین و شکر تزیین کنید. این حلیم گیاهی به همین سادگی تهیه شده و می تواند در وعده های غذایی شما گزینه سالمی باشد.
شما علاقه مندان در این قسمت با طرز تهیه حلیم بدون گوشت با یک رسپی ساده آشنا شدید. شما می توانید این حلیم را که بسیار مقوی است، آماده کرده و نوش جان کنید. در مرحله نهایی پخت مقداری کره گیاهی به حلیم خود اضافه کرده تا میزان چربی به حلیم بدهد و در نتیجه پخت بهتری خواهد داشت.