مطالعات جدید نشان میدهند مصرف چای، شکلات تلخ، سیب و انگور میتوانند در کاهش فشارخون مؤثر باشند.
به گزارش دیجیاتوبه نقل از نشریه Scitechdaily، این پژوهش محققان دانشگاه SURREY در انگلستان نشان میدهد فلاوان-3-ال، همان ترکیبات طبیعی موجود در این خوراکیها، میتواند فشارخون و سلامت عروق را بهبود دهد. این تأثیر بهویژه در افراد مبتلا به فشار خون بالا چشمگیر بود و در برخی موارد حتی نتایج مشابه داروهای فشار خون داشت.
اثر مصرف چای و شکلات در سلامت قلب و عروق و کاهش فشار خون
خبر خوب برای دوستداران چای و طرفداران شکلات این است که نوشیدن روزانه یک فنجان چای یا یک تکه کوچک شکلات تلخ ممکن است به سلامت قلب شما کمک کند. ترکیباتی مانند فلاوان-3-ال در غذاهای رایجی مانند کاکائو، چای، سیب و انگور یافت میشوند. پس از بررسی دادههای 145 مطالعه تصادفی، محققان متوجه شدند مصرف منظم فلاوان-3-ال میتواند به کاهش قابلتوجه فشار خون منجر شود، بهویژه در افرادی که فشار خون بالا داشتهاند.
برخی از غنیترین منابع فلاوان-3-ال عبارتاند از: شکلات تلخ، چای سبز و سیاه، سیب، پودر کاکائو و انگور قرمز یا بنفش. چای سبز حدود 100 تا 200 میلیگرم در هر فنجان فلاوان-3-ال دارد. همچنین شکلات تلخ، بسته به میزان کاکائو، میتواند از 100 تا 600 میلیگرم در هر 10 گرم فلاوان-3-ال به فرد بدهد.
فواید فلاوان-3-ال به همینجا محدود نمیشود. این ترکیب همچنین عملکرد اندوتلیوم (endothelium)، لایه ظریف داخلی رگهای خونی، را بهبود میدهد. این لایه عاملی کلیدی برای سلامت قلب و عروق است. نکته مهم اینکه حتی زمانی که فشار خون تغییر نکرد، این بهبود مشاهده شد. ممکن است این تأثیر نشانه تأثیر گستردهتر بر سیستم گردش خون باشد.
شکلات تلخ منبع غنی فلاوان-3-ال است، بهویژه زمانی که حداقل 70 درصد کاکائو داشته باشد. این نوع شکلات میتواند تا 600 میلیگرم از این ترکیبات مفید را در هر 10 گرم فراهم کند. البته پودر کاکائو طبیعی مقدار بیشتری فلاوان-3-ال دارد. روشهای فراوری مانند قلیاییسازی میتوانند مقدار فلاوان-3-ال را بهطور قابلتوجهی کاهش دهند؛ بنابراین شکلات خام یا کمفرآوریشده بهترین گزینه برای بهبود سلامت است.
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر