برای این که بتواند زعفران خوش رنگ و عطری داشته باشید باید اول از کیفیت آن اطمینان یابید بعد با روش صحیح دم کردن زعفران هم آشنا باشید. اگر مایلید تا سه روش اصلی این کار را فرا بگیرید با ادامه مطلب همراه آرگا باشید.
روش صحیح دم کردن زعفران چگونه است؟
زعفران گران ترین ادویه دنیا بوده و در آشپزی جایگاه خاصی دارد. این ماده ارزشمند برای خوشرنگ و بو کردن انواع غذا و نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. زعفران را می توان به صورت کلاله یا پودر خریداری کرد. ولی اگر کلاله زعفران را تهیه کنید این اطمینان وجود دارد که زعفران خالص و نابی بدون رنگ و اسانس های افزودنی را خریداری می کنید.

حال برای اکثر افراد سوال است چطور می توان زعفران خوش رنگی تهیه کرد؟ در پاسخ قابل ذکر است در درجه اول باید از کیفیت و اصل بودن زعفران اطمینان یابید و بعد با روش درست دم کردن زعفران آشنا باشید. در ادامه مطلب قصد داریم شما را با سه روش صحیح این کار آشنا نماییم.
روش اول: دم کردن زعفران با آب جوش
با دم کردن زعفران می توانید طعم خاطره انگیزی به غذاهای خود ببخشید. در ایران و هند از این ادویه بیشتر استفاده می شود. برای دم کردن زعفران در این روش اول آن را در یک هاون خوب ساییده تا خرد شود. این کار کمک می کند طعم و رنگ زعفران سریع تر آزاد شود.
پیشنهاد می شود زعفران را با یک حبه قند سابیده تا رنگ زیباتری حاصل شود. دم کردن زغفران با آب جوش بسیار ساده و رایج است. ولی نیازمند رعایت نکاتی است که سبب خوش رنگ تر شدن زعفران باکیفیت می شود.
بعد از این که زعفران خوب پودر شد به آن کمی آب جوش اضافه کنید. بعد درب ظرف را ببندید و اجازه دهید 20-30 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل ظرف حاوی زعفران و آب جوش را روی حرارت غیر مستقیم مثلا بخار کتری یا سماور قرار دهید. این کار کیفیت زعفران دم کرده را افزایش می دهد.

روش دوم: دم کردن زعفران با یخ
این روش نسبت به روش قبلی به زمان بیشتری نیاز دارد. در صورتی که برای این کار فرصت دارید از یخ برای دم کردن زعفران کمک بگیرید. ابتدا مقدار مورد نیاز زعفران را در هاون خوب بکوبید تا پودر شود. دقت کنید قند و شکر مدت زمان دم کشیدن زعفران را افزایش می دهد.
در ادامه چند قالب یخ خرد شده را روی زعفران قرار داده و اجازه دهید در دمای اتاق یخ ها ذوب شده و رنگ زعفران آزاد شود.
روش سوم: دم کردن زعفران با آب جوش و یخ
این روش کاملا حرفه ای و خاص برای دم کردن زعفران می باشد که افراد کمی از آن اطلاع دارند. در این روش قبل از پودر کردن زعفران آن را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم حدود 2-3 دقیقه قرار دهید. مراقب باشید حرارت زیاد نباشد زیرا سبب سوختن سریع زعفران می شود.

بعد از خاموش کردن حرارت اجازه دهید زعفران سرد شود. سپس مقداری قند به آن اضافه کرده و حالا در هاون بکوبید تا پودر شود. پس از پودر شدن زعفران به آن آب جوش اضافه و روی حرارت قرار دهید. به محض جوش خوردن زعفران حرارت را خاموش کنید.
حالا مقداری یخ به ظرف حاوی زعفران اضافه و اجازه دهید زعفران خنک شود. زعفران دم شده با این روش خوش رنگ می شود و به نوعی ترکیبی از دو روش بالا می باشد. شاید این روش دم کردن زعفران طولانی باشد ولی یک بار امتحان کنید تا متوجه تفاوت آن با دو روش قبلی بشوید. برای شروع مقدار کمی زعفران را با این روش دم کنید.
نکات مهم در دم کردن زعفران
در این بخش به نکاتی که باید هنگام دم کردن زعفران به آن دقت کنید اشاره می شود:

- در صورتی که فرصت کافی برای دم کردن زعفران ندارید بهتر است از کوبیدن آن به همراه قند یا شکر خودداری کنید. زیرا قند و شکر دم کشیدن زعفران را طولانی تر می کنند.
- در صورتی که می خواهید زعفران زودتر رنگ دهد کمی آب جوش روی زعفران ساییده شده بدون قند و شکر اضافه و همزمان مقداری یخ روی آن بریزید. این کار سبب می شود به زعفران شوک وارد شده و زودتر رنگ آزاد کند.
- به تناسب بین آب و میزان زعفرانی که برای دم کردن استفاده می کنید دقت کنید. اگر آب بیشتر از زعفران باشد رنگ دلخواه حاصل نمی شود.
- سعی کنید به میزان مورد نیاز زعفران را دم کنید. در صورتی که بیشتر از نیاز بود آن را در ظرف شیشه ای درب بسته داخل یخچال نگهداری کنید.
- برای مدت طولانی زعفران دم شده را در یخچال نگهداری نکنید زیرا عطر آن از بین می رود.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با 7 فایده باور نکردنی زعفران و مشخصات زعفران اصل روی لینک ها کلیک و از این مقالات هم بازدید نمایید.