شیرینی کاک یک شیرینی محبوب و مخصوص کرمانشاهی بوده که از دیرباز در این منطقه محبوبیت دارد. شما علاقه مندان در این قسمت با طرز تهیه شیرینی کاک آشنا می شوید.

طرز تهیه شیرینی کاک خوشمزه:
این شیرینی مخصوص و ویژه را می توانید برای ایام مختلفی تهیه کرده و نوش جان کنید. شما با طرز تهیه شیرینی شربتی اسفناج و شیرینی سابله با دستورهای دیگر در لینک آشنا می شوید.
مواد اولیه:
- آرد: 300 گرم
- مایه خمیر فوری: 1 قاشق چای خوری
- آب ولرم: 50 میلی لیتر
- تخم مرغ: 1 عدد
- پودر قند: 150 گرم
- روغن حیوانی: 50 گرم
- پودر هل: 1 قاشق چای خوری
- پودر بادام: نصف پیمانه
- نمک: نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه:
در اولین مرحله باید مواد میانی این شیرینی را آماده کنید. یک قاشق سوپ خوری پودر قند را به همراه مقداری خمیر مایه ترکیب کرده و به آن کمی آب ولرم اضافه کنید. درب ظرف را قرار داده و خمیر مایع را کنار بگذارید تا کمی خمیر مایه استراحت کند. روغن را درون ظرفی ریخته و روی حرارت کتری آن را باز کرده و بن ماری کنید.

تخم مرغ ها را درون ظرفی شکسته و خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود. تخم مرغ را مقدار کمی نمک اضافه کرده و مجدد آن را ترکیب کنید. بعد از اینکه مایه خمیر شما عمل آمد، می توانید به آن مواد تخم مرغی خود را اضافه نمایید. مقداری روغن نیز به مواد خود اضافه کرده و خوب هم بزنید تا حالت خمیری شکل پیدا کند.
در قسمت بعدی باید آرد را چند مرتبه الک کرده و آرد سبک شده را به مواد خود در چند مرتبه اضافه نمایید و با استفاده از همزن آن را ترکیب کنید. در این مرحله بهتر است، به حالت دورانی مواد را ترکیب کرده تا بافت شیرینی از بین نرود.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی کاک بعد از جمع شدن خمیر 10 تا 15 دقیقه آن را ورز دهید تا خمیر شما حالت بهتری پیدا کند. اگر احساس می کنید، خمیر کمی شل است، می توانید به آن مقدار دیگری آرد نیز اضافه نمایید. خمیر رو دوباره ورز داده و آن را به چانههای مختلفی تقسیم کرده کنار گذاشته تا خمیر کمی استراحت کند.

درون ظرف دیگر مواد شیرینی خود را آماده کنید. مقدار پودر قند هل پودر بادام را با یکدیگر ترکیب کرده و کنار بگذارید. ساج یا سینی فر را گرم کرده و خمیرهای آماده شده را کمی باز کنید.
روی خمیرها را مقداری مواد پودر هل و قند آماده شده بریزید و خمیرها را یکی یکی روی یکدیگر قرار دهید. بعد از پخت نهایی می تواند خمیرها را از روی حرارت برداشته روی خمیر باید طلایی و قهوهای رنگ شود. روی سطح شیرینی را نیز می توانید با مقداری پودر پسته تزیین کنید.
این شیرینی خوشمزه و قندی را در کنار انواع چای و نوشیدنی های خوشمزه نیز می توان، نوش جان کرد. شما دستور تهیه انواع شیرینی های محلی را در آرگا آموزش می بینید.