نان شیرمال یکی از نان های قدیمی و خوشمزه بوده که طعم متفاوتی دارد. شما می توانید در این بخش با طرز تهیه نان شیرمال مغزدار آشنا شوید. آماده کردن شیرمال و انواع نان های خانگی دیگر را می توانید در آرگا آموزش ببینید.
طرز تهیه نان شیرمال مغزدار داغ:
این نان طعم فوق العاده ای داشته و با مغزیجات متنوع می توانید آن را تهیه کنید. در ادامه مراحل آماده سازی این نان را در خانه آموزش می بینید. شما می توانید، طرز تهیه شیرمال زنجبیلی و شیرمال ترکی با دستورهای دیگر را در لینک دنبال کنید.

مواد اولیه:
- آرد گندم: 5 پیمانه
- خمیر مایه فوری: 1 و نیم قاشق غذاخوری
- شکر سفید: 200 گرم
- آب: نصف پیمانه
- شیر: 2 و نیم پیمانه
- خامه قنادی: 1 فنجان
- تخم مرغ: 3 عدد
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- روغن مایع: 1 پیمانه
- زرده تخم مرغ: 6 عدد
- وانیل: 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت: 6 قاشق غذاخوری
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- مغزیجات: به مقدار لازم
طرز پخت:
پخت این نان بسیار ساده است و می توانید در منزل هم آن را آماده کنید. ابتدا مواد کرمی مغزی خود را آماده نمایید. این کرم را می توانید برای انواع شیرینی و پیراشکی هم استفاده کنید.
درون ظرفی گود 100 گرم شکر را به همراه زرده تخم مرغ به خوبی هم بزنید. با استفاده از همزن مواد را هم زده تا کرمی و کشدار شود. نشاسته را به مواد اضافه کرده و هم بزنید مقداری نمک، وانیل و دو پیمانه شیر را به مواد اضافه کنید.

شیر را کم کم به مواد اضافه کرده و زمان دهید تا کم کم با یکدیگر ترکیب شود. همه مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و به آن کمی خامه بزنید. حالا با همزن دستی مواد را مدام هم زده تا غلیظ و یکدست شود. در این بخش قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
نیم پیمانه شیر خمیر مایع و مقدار شکر و درون ظرف ریخته و خوب مخلوط نمایید. مدتی به مواد زمان داده تا حجیم شود. در ادامه تخم مرغ و باقیمانده شکرها را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. مقداری نمک و روغن مایع هم به آن اضافه کنید.
آرد را دوبار الک کرده و به مواد اضافه کنید و کم کم آن را با لیسک هم بزنید. خمیر را در وسط ظرف جمع کرده و نوبت به استراحت خمیر می رسد. خمیر را در دمای محیط قرار داده تا به خوبی استراحت کرده و حجیم شود.

در این مرحله از طرز تهیه شیرمال مغزدار خمیر را استراحت داده و روی آن سلفون یا یه پارچه نخی بکشید تا خمیر دو برابر شود. در ادامه نوبت به ورز دادن خمیر می رسد. خمیر را به تکه های مختلف تقسیم کنید. در این مرحله باید مغزی را به نان اضافه نمایید. مایع مغزی را درون هر تکه نان قرار داده و آن را با انگشت بپیچید.
چانه های آماده شده را 15 دقیقه استراحت دهید و روی آن را با رومال زرده تخم مرغ و مغزیجات تهیه نمایید. حالا درون فردمه 180 درجه سانتیگراد به مدت 40 دقیقه قرار داده تا نان بپزد.