کوکوی سه رنگ یکی از غذا های خوش ظاهر، مقوی و پرطرفدار ایرانی است که با ترکیب مواد ساده اما رنگارنگ و زیبا تهیه می شود. این غذا معمولا در مهمانی ها، جشن ها یا حتی به عنوان وعده شام سبک استفاده می شود. این کوکوی زیبا هم طعم عالی دارد و هم جلوه ای زیبا روی سفره ایجاد می کند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه کوکوی سه رنگ را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کوکوی سه رنگ
کوکوی سه رنگ یکی از انواع کوکو های ایرانی است که با ترکیب سه ماده ی اصلی شامل سیب زمینی، هویج و اسفناج (یا سبزی کوکو) تهیه می شود. این غذا به دلیل رنگ های طبیعی و جذابش، ظاهری زیبا و مجلسی دارد و معمولا برای مهمانی ها یا دورهمی ها تهیه می شود. کوکوی سه رنگ علاوه بر ظاهر خاص، بسیار مقوی است زیرا ترکیبی از ویتامین A، آهن و مواد معدنی مفید را در خود دارد. با طعم ملایم و بافت نرم، هم برای کودکان و هم بزرگسالان غذایی سالم و خوش خوراک محسوب می شود. پس با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کوکوی سه رنگ آشنا شوید.
مواد لازم
در ابتدا مواد گفته شده را در مقادیر مشخص شده تهیه نمایید و در نهایت به طبخ آن بپردازید.
- سیب زمینی متوسط: 3 عدد
- هویج متوسط: 2 عدد
- اسفناج تازه یا سبزی کوکو: 1 پیمانه (پخته و خرد شده)
- تخم مرغ: 4 عدد
- آرد سفید: 2 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه: به مقدار لازم
- روغن مایع: به میزان لازم برای سرخ کردن
در صورت تمایل می توان از کمی زعفران دم کرده برای خوش رنگتر شدن بخش زرد کوکو استفاده کنید.

طرز پخت
در مرحله آماده سازی مواد مراحل گفته شده را انجام دهید.
- سیب زمینی ها را بپزید، پوست بگیرید و با گوشت کوب یا رنده له کنید.
- هویج ها را نیز جداگانه بپزید و بعد از پخت، له یا رنده ریز کنید.
- اسفناج یا سبزی کوکو را بخارپز کرده یا کمی تفت دهید تا حجم آن کم شود، سپس خرد کنید.
در ادامه برای آماده سازی لایه های مختلف سه کاسه جداگانه بردارید و مواد را برای هر رنگ آماده کنید.
مایه زرد شامل سیب زمینی است که باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
سیب زمینی له شده + 1 عدد تخم مرغ + کمی نمک، فلفل و زردچوبه + کمی آرد
مایه نارنجی نیز شامل هویج است که در ادامه باید باید کار های گفته شده را انجام دهید.
هویج له شده + 1 عدد تخم مرغ + نمک، فلفل و مقدار کمی زعفران دم کرده
در مایه سبز نیز باید اسفناج یا سبزی را آماده کنید.
اسفناج خرد شده + 2 عدد تخم مرغ + نمک، فلفل و کمی آرد برای انسجام

ترکیب مواد
توجه داشته باشید که باید غلظت هر مایه باید مشابه مایه کوکوی معمولی باشد به این شکل که نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد. در ادامه معرفی طرز تهیه کوکوی سه رنگ و پخت آن باید مراحل زیر انجام دهید.
- در تابه ای نچسب کمی روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود.
- ابتدا مایه سبز (اسفناج) را بریزید و با قاشق صاف کنید تا سطح آن یکنواخت شود. درب تابه را بگذارید تا با حرارت ملایم کمی ببندد.
- پس از حدود 3 تا 5 دقیقه، مایه نارنجی (هویج) را به آرامی روی لایه سبز بریزید و صاف کنید.
- سپس بعد از کمی بستن لایه دوم، مایه زرد (سیب زمینی) را روی آن بریزید.
- حرارت را کم کرده و در تابه را ببندید تا کوکو کاملا بپزد که به تایمی در حدود 15 تا 20 دقیقه نیاز دارد.
- وقتی سطح بالا سفت شد، می توانید کوکو را به آرامی برگردانید تا سمت دیگر هم طلایی شود.
بعد از پخت کامل، کوکو را روی دستمال روغنی قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. سپس به شکل مثلثی، مربع یا لوزی برش دهید و در ظرف سرو بچینید.

نکات پایانی
برای اینکه لایه ها با هم قاطی نشوند، هر لایه را کمی حرارت دهید تا نیم پز شود، سپس لایه بعدی را اضافه کنید. اگر می خواهید کوکوی سه رنگ را بدون روغن تهیه کنید، می توانید از فر استفاده کنید که اگر در دمای 180 درجه و حدود 30 دقیقه آن را تنظیم کنید، بهترین نتیجه را در طرز تهیه کوکوی سه رنگ دارد. همچنین اضافه کردن کمی پودر سیر یا نعناع خشک، طعم کوکو را خوش عطر تر می کند. در ادامه نیز برای مجلسی تر شدن، بعد از پخت، روی کوکو را با ماست چکیده و زعفران یا سس مخصوص تزیین کنید.
معرفی خواص
قابل به ذکر می باشد که کوکوی سه رنگ علاوه بر ظاهر زیبا، منبعی از ویتامین ها و مواد معدنی است همچنین از خواص گفته شده در ادامه نیز نمی توان چشم پوشی کرد.
- سیب زمینی یک خوراکی انرژی زا و تقویت کننده بدن است.
- هویج سرشار از بتاکاروتن و مفید برای بینایی می باشد.
- اسفناج نیز غنی از آهن و آنتی اکسیدان برای عملکرد های بدن می باشد.

گفتنی است که این غذا برای وعده شام، تغذیه مدرسه کودکان، پیک نیک یا سفر بسیار مناسب است. این غدای خوشمزه را می توانید هم به صورت گرم و هم سرد مصرف کنید.
برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه کوکوی هفت لشکر، طرز تهیه کوکو پونه و طرز تهیه کوکو نعناع بر روی لینک ها کلیک نمایید.