
دوران بارداری یکی از مهمترین دوره ها در زندگی هر زنی است و فرد در طی این مدت علاوه بر حفظ سلامت خود، مسئول صیانت از جنین وافع در رحم خود نیز می باشد.
زنجبیل در بارداری
خواص زنجبیل در بارداری
بهبود گردش خون: زنجبیل موجب بهبود گردش خون بدن مادر و انتقال بهتر مواد غذایی و اکسیژن به جنین می شود.
کاهش کلسترول خون: زنجبیل سطح کلسترول خون را کاهش می دهد؛ بدین ترتیب عوارض و خطرات احتمالی ناشی از بالا بودن کلسترول در دوران بارداری را تقلیل می دهد.
رفع تهوع صبحگاهی: اگر شما از در دوران بارداری خود از تهوع صبحگاهی رنج می برید، با مصرف زنجبیل می توانید شاهد تسکین و تخفیف این عارضه باشید.
بهبود سرفه و سرماخوردگی: زنجبیل در درمان سرماخوردگی های معمولی، سرفه های مداوم و ناراحتی های مزمن کوچک موثر است.
ضد التهاب: زنجبیل به دلیل دارا بودن حدود 12 نوع آنتی اکسیدان، به صورت یک ماده ضدالتهاب عمل کرده و رادیکال های آزاد را خنثی می کند.
تقویت سیستم ایمنی جنین: زنجبیل تازه حاوی آهن، ویتامین C و اسید فولیک است، بنابراین به تقویت سیستم ایمنی جنین کمک می کند و احتمال بروز نقایص زمان تولد را کاهش می دهد.
درمان تهوع بارداری با زنجبیل
درمان تهوع بارداری مهمترین و شناخته شده ترین خاصیت زنجبیل در بارداری است. حالت تهوع یکی از شایع ترین مسائلی است که در طول هفته های ششم تا شانزدهم بارداری پیش می آید. احتمال دارد این مشکل در ساعات اولیه روز بسراغ خانم ها نیاید و در حقیقت خانم های باردار بعد از ظهر ها و عصر ها بیشتر دچار حالت تهوع می شوند پایین آمدن قند خون یکی از دلایل بوجود آمدن این حالت است.
بهترین شکل مصرف زنجبیل در دوران بارداری، مصرف زنجبیل تازه به میزان طبیعی است مثلا به مقدار کمی که ممکن است در پخت غذا یا یک وعده چای زنجبیل استفاده کنید. خوردن چای زنجبیلی، در هر ساعت از شبانه روز، برای رفع حالت تهوع بینهایت موثر است. می توانید آن را به شکل چای کیسه ای تهیه کرده و یا مقداری از زنجبیل تازه را در آب جوش ریخته و میل کنید.
مضرات زنجبیل در بارداری
اگر زنجبیل تازه موثر نباشد، برخی از پزشکان مکمل های زنجبیل را تجویز می کنند. با این حال، توجه داشته باشید که مصرف مکمل زنجبیل به مقدار زیاد، بالقوه خطرناک است و می تواند باعث سقط جنین یا خونریزی قاعدگی شود.خوردن زنجبیل تازه بعید است که باعث بروز چنین مشکلاتی شود. با این وجود، از مصرف خودسرانه زنجبیل تازه نیز پرهیز نموده و قبل از اضافه کردن زنجبیل به رژیم غذایی خود، با پزشکتان مشورت کنید.