ماهان شبکه ایرانیان

خواص کشک، زینت آش ها

غنى ترین پروتیین حیوانىدر کتاب برهان قاطع آمده است: دوغ خشک کرده را کشک نامند که به ترکى قروت خوانند و دوغ خشک کرده پس از آن که روغنش گرفته باشند به شکل گوله اى به اندازه گردو و بزرگ تر درآورند و بیشتر قاتق بادنجان و چغندر و آش ها سازند

خواص کشک، زینت آش ها

غنى ترین پروتیین حیوانى

در کتاب برهان قاطع آمده است: دوغ خشک کرده را کشک نامند که به ترکى قروت خوانند و دوغ خشک کرده پس از آن که روغنش گرفته باشند به شکل گوله اى به اندازه گردو و بزرگ تر درآورند و بیشتر قاتق بادنجان و چغندر و آش ها سازند.
مصرف کشک در کشورمان به هزاره ها مى رسد بسیار پیش تر از آن که فردوسى شاعر حکیم بسراید: یکى پاره پاره بگسترد مشک

نهاده به غربال بر نان کشک

شیوه تهیه کشک به روایت امروز: کشک از شمار فرآورده هاى فرعى شیر است که به روش سنتى از جوشاندن، تغلیظ و یا خشک کردن دوغى که پس از کره گیرى باقى مى ماند و همچنین ماست بدون چربى تهیه مى شود. ماده اولیه کشک عبارت است از شیر بز، گاو و میش و یا مخلوطى از آنها. کشک با حجم کم خود ماده اى معجزه آساست که تقریبا همه خواص شیر را دارد و حاوى کلسیم، چربى، نمک، پروتیین و ویتامین نیاسین است. میزان انرژى تولید شده با خوردن 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلو کالرى است که مى تواند به عنوان یکى از تامین کننده هاى انرژى مورد نیاز بدن در رژیم غذایى شما و خانواده تان گنجانده شود.
* فلسفه کشک و نعنا: ما همواره کشک خورده ایم و در بسیارى از موارد هم ( که کم هم نیستند!) از نعنا خشک به همراه کشک استفاده کرده ایم. طب قدیم ما مى گوید کشک بسیار نفاخ است و روده را سفت مى کند به همین علت استفاده از نعناى خشک هضم آن را آسان تر مى کند. اسیدهاى آلى کشک از جمله وظیفه ضدعفونى کردن معده، روده کوچک و بزرگ را برعهده دارد. خود کشک به تنهایى غذایى مقوى است و گرسنگى را کاهش داده و حجم کمى از معده را اشغال مى کند.
* کشک گاه سم خطرناکى مى شود: با توجه به این که کشک یکى از غنى ترین منابع پرتیین حیوانى است بنابراین محیط مناسبى براى رشد و تکثیر میکرو ارگانیزم هاى مختلف است که اغلب سبب مسمومیت هاى شدید و حتى مرگ مى شود بنابراین چنانچه به کشک بسیار علاقه مندید و هفته اى هفت بار آن را قاتق غذایتان به ویژه آش ها مى کنید به موارد زیر توجه کنید:
1- از کشک هاى بسته بندى( پاستوریزه) شده که داراى برچسب و مجوز بهداشتى هستند استفاده کنید.
2- همواره کشک مایع را در یخچال نگهدارى کنید.
3- تا حد امکان از خوردن کشک مایع پرهیز کنید، در غیر این صورت قبل از استفاده با افزودن کمى آب بگذارید 10 تا 15 دقیقه روى حرارت اجاق بجوشد تا بدین ترتیب میکروارگانیزم هاى آن کاهش یابد.

چند ضرب المثل کشکى:

معلوم نیست کشک با این همه خاصیت چرا در بیان و منظور بى خاصیت و انکار آمده است. مثلا مى گوییم همه این حرف ها کشک است یعنى بى خود است و یا چه کشکى و چه پشمى، که بیانى است براى هنگامى که مى خواهیم حاشا کرده و یا موردى و یا وعده اى را انکار کنیم. باز در فرهنگ عامه است که: سگى که براى خودش پشم نمى کند، براى دیگران کشک نخواهد کرد.

تصاویر زیبا و مرتبط با این مقاله
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان