
در اینجا قصد داریم تجربه پخت ماهیشکمپر با انواع سبزیجات معطر را با شما دوستان به اشتراک بگذاریم.
مایهای که با آن شکم ماهی پر میشود، بسیار متنوع است اما در بیشتر موارد از سبزیهای معطری مانند گشنیز، جعفری و حتی شوید تشکیل شده است. با ما همراه شوید تا شما را با نکتههایی که باید حین طبخ این غذا به آنها توجه کنید، آشنا کنیم. ایرانیها بیشتر ماهی را سرخ شده تهیه میکنند اما پخت آن در فر هم به دلیل آنکه با روغن کمتری انجام میشود، طرفداران بسیاری دارد، آن هم به صورت شکمپر...
مقدار کالری
این مواد غذایی در مجموع 1450 کیلوکالری انرژی دارند. اگر این غذا را 4 نفر سرو کنند، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر بیش از 360 کیلوکالری خواهد بود. البته از آنجا که ماهی شکمپر با برنج خورده میشود، به ازای هر 5 قاشق غذاخوری (سر صاف) برنج، باید 80 کیلوکالری به مقدار انرژی یاد شده اضافه کرد.
مـواد لازم برای 4 نفر :
ماهی قزلآلا1 عدد 800 کیلوکالری پیاز خرد شده1 لیوان 25 کیلوکالری گشنیز خرد شده1 لیوان 25 کیلوکالری سیر تازه خرد شده نصف لیوان 10کیلوکالری رب انار3 قاشق غذاخوری5 کیلوکالریگردو10 عدد225 کیلوکالریروغن کانولا3 قاشق غذاخوری270 کیلوکالریکره1 قاشق غذاخوری90 کیلوکالریآبلیموی تازه4 قاشق غذاخوری0 کیلوکالرینمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفرانبه میزان دلخواه0 کیلوکالری
طـرز تـهـیـه :
* رو و داخل شکم ماهی را با آبلیموی تازه آغشته کنید و آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

* پیاز را در تابهای که یک قاشق غذاخوری در آن روغن کانولا ریختهاید، تفت دهید.
* پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید.
* حالا گشنیز خرد شده را نیز بیفزایید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید.
* ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه تهیه شده پر کنید.

* ته تابهای نچسب را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای 180 درجه سانتیگراد) بگذارید.
* پس از گذشت 40 دقیقه، ماهی آماده سرو کردن خواهد بود. البته 10 دقیقه قبل از بیرون آوردن غذا برای سرو کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده بریزید و آن را با یک قاشق غذاخوری کره آب شده آغشته کنید و بگذارید در فر برشته شود.

پنج راز ماهی شکم پر
ماهی شکمپر از غذاهایی است که در شمال و جنوب ایران به شیوههای مختلف پخته میشود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویههایی که به کار میرود، برمیگردد مثلاً در جنوب معمولاً ماهی سنگسر و حلوا سیاه به شکل شکمپر تهیه و بیشتر برای طبخ آنها از شنبلیله استفاده میشود و برای طعمدار کردن آن هم ادویه کاری و تمبرهندی به کار میرود در حالی که در مناطق شمالی، ماهی سفید را شکمپر تهیه میکنند و سبزیهایی مانند گشنیز، سیر و جعفری و ادویههایی مانند زردچوبه به آن میافزایند.

نکتههایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد، عبارتند از:
1. برای طبخ این غذا هر ماهیای را میتوانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترینها هستند. البته ماهیهای نازک را نیز میتوان به صورت شکمپر طبخ کرد
2. برای هرچه خوشطعمتر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آنها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
3. اگر میخواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویههایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
4. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی میپیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ میپوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزیهایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمیشود، هم ماهی به کف سینی نمیچسبد.
بسیاری از افراد سبزیپلو را با ماهی شکمپر میخورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکمپر به اندازه کافی مزهدار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزیهای معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود .
5. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.