منیزیم،قدرت مغز را افزایش میدهد
بررسیهای جدید نشان داده است که منیزیم میتواند قدرت مغز را افزایش دهد. پژوهشگران چینی با بررسی تاثیر منیزیم بر مغز دریافتهاند که افزایش مصرف منیزیم موجب تقویت تواناییهای ذهنی میشود.
پروفسور گوسونگ لیو که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشته است، در اینباره میگوید: «وجود منیزیم برای عملکرد مطلوب و صحیح بسیاری از بافتهای بدن ضروری است که از جمله آنها میتوان به بافت مغزی اشاره کرد. ما در آزمایشات خود مشاهده کردیم که این ماده موجب بهبود انعطافپذیری سیناپسی در سلولهای مغزی کشت شده میشود.» از آنجا که افزایش میزان منیزیم مغز با مکملهای خوراکی قدیمیکار دشواری است، دکتر لیو و دستیاران وی یک ترکیب جدید منیزیم را تولید کردهاند که میتواند به میزان قابل توجهی منیزیم موجود در مغز را از طریق مکملهای رژیم غذایی تقویت کند. این پژوهشگران معتقدند این ترکیب گزینهای مناسب برای پیشگیری یا کاهش ضعف حافظه ناشی از افزایش سن خواهد بود.
عوارض کمخوابی را جدی بگیرید
برخی افراد تصور میکنند کمخوابی به راحتی قابل جبران است و کمبود خواب ایجاد شده در طول یک هفته کاری را میشود به راحتی با ساعات بیشتر خواب در پایان هفته جبران کرد اما نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد، کمبود خواب مزمن نمیتواند به آسانی برطرف شود.
دانشمندان آمریکایی با بررسی تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت کمبود خواب متوجه شدند که نتایج منفی محرومیت از خواب در طولانی مدت موجب کندشدن عکسالعملهای انسان در طول روز نسبت به مسایل مختلف میشود. به گفته پژوهشگران بیدار ماندن به مدت 24 ساعت متوالی به عملکرد فرد آسیب میرساند و قدرت ذهنی و سرعت عملکرد افراد را به شدن تحت تاثیر قرار میدهد. بزرگسالان در هر شبانه روز به 7 تا 9 ساعت خواب احتیاج دارند. کاهش این میزان خواب در طولانی مدت مشکلاتی مانند اختلالات حافظه و تضعیف سیستم ایمنی بدن ایجاد میکند. خواب آلودگی با تاثیر بر دفعات عکس العمل فرد زمینهساز بروز بسیاری از سوانح و تصادفات میشود.

کربوهیدرات کمتر، فشار خون پایینتر
بررسیهای جدید نشان داده است رعایت رژیم غذایی کمکربوهیدرات بیشتر از رعایت کردن رژیم غذایی کمچرب و استفاده از داروهای کاهش وزن در کنترل و کاهش فشار خون بالا موثر است.
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه دوک 146 فرد چاق و دارای اضافه وزن با میانگین سنی 52 سال را به مدت 48 هفته مورد بررسی قرار دادند. آنها به یک گروه از داوطلبان رژیم غذایی کمکربوهیدرات و به گروه دیگر داروی کاهش وزن دادند.
بررسی نتایج این تحقیق نشان داد، آن دسته از داوطلبانی که رژیم غذایی کمکربوهیدرات را رعایت کرده بودند، 9/5 درصد و آنهایی که از داروی کاهش وزن استفاده کرده بودند 8/5 درصد وزن خود را کم کردند.
هرچند میزان کاهش وزن در دو گروه تقریبا یکسان بود اما فشار خون در گروه اول بهتر و بیشتر تنظیم شد و فشار خون در گروهی از داوطلبان که کربوهیدرات را در غذای خود کم کرده بودند به طور چشمگیری نسبت به گروه دیگر کاهش یافت.
منبع:www.salamat.com
/ج