ماهان شبکه ایرانیان

گول غذاهای رژیمی را نخورید!

اگر کسی برای وزن کم کردن، دلش را برای خوردن سس کم چربی و شیرین کننده های مصنوعی خوش کرده، ممکن است این خبر جدید از دنیا تحقیقات برایش جالب باشد

گول غذاهای رژیمی را نخورید!
اگر کسی برای وزن کم کردن، دلش را برای خوردن سس کم چربی و شیرین کننده های مصنوعی خوش کرده، ممکن است این خبر جدید از دنیا تحقیقات برایش جالب باشد. این که خوردن غذا ها و خوراکی ها نه تنها کمکی به وزن کم کردن شما نکند، بلکه ، برعکس ، می تواند شما را هم چاق کند.
محققان دانشگاه آلبرتای کانادا ، چند گروه از موش ها را ، در سنین مختلف، انتخاب کردند و به هر گروه نوع مشخصی از خوراک دادند؛ به برخی از گروه ها، خوراکی ها با کالری کمتر و برخی دیگر کالری بیشتر.
بررسی های بعدی نشان داد موش های جوان تر این خاصیت را دارند که وقتی به انها غذای کم کالری داده می شوند، به طور خود کار، بیشتر می خورند و همین باعث افزایش وزن، و نه کاهش، در آنها شده است.
یکی از توجیه های محققان درباره نتایج این مطالعه آن است که وجود مقدار مشخصی از چربی در غذا، باعث احساس سیری در فرد و کنترل اشتها او می شود که وقتی این مقدار وجود نداشته باشد، همچنان دوست دارد غذا بخورد. معلوم نیست چرا این خاصیت، فقط دز موش های جوان دیده می شود و موش های بزرگسال و مسن تر، توانسته اند از روی عوامل دیگری، بفهمند غذایی را که خورده اند، برایشان کافی بوده است.
البته این آزمایش فعلا روی موش ها انجام شده، اما اگر نتایج مطالعات بعدی روی انسان ها هم به همین منوال باشد، هشدار جدی است برای چاق هایی که به جای زحمت دادن به خودشان، ورزش و کم خوردن، سراغ این جور راه حل های میان بر می روند.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که چاقی، بیشتر از آنکه یک مشکل جسمی باشد، یک مشکل رفتاری است؛ مانند مطالعه ای که فعالیت مراکز خاصی از مغز را مسئول چاق شدن افراد می دانست، همان مراکزی که باعث ولع و وابستگی فرد به مواد مخدر، و نهایتا معتاد شدن او به آنها می شود.به این ترتیب، چاقی را نسخه بدلی برای اعتیاد معرفی کرده بود.
این سرنخ ها،همگی تاکیدی بر رفتاری بودن مشکل آدم های چاق است. افرادی که می دانندکه باید کم تر بخورند، اما نمی توانند. حتی اگر بتوانیم توجیه محققان دانشگاه آلبرتا را برای چاق شدن موش ها در اثر خوردن غذای رژیمی بپذیریم، این وضعیت درمورد انسان ها اندکی متفاوت تر است. انسان ها می فهمند که چه غذایی جلوی آنهاست و همین آگاهی آن ها، می تواند موجب شود که به ضرر خود عمل کنند. به عنوان مثال، آگاهی از این عمل که این غذا، کم کالری است، باعث می شود سر خودشان رااین طور کلاه بگذارند که « رژیمی است، پس راحت باش و هر چقدر دلت خواست، بخور!» نتیجه هم می شود دریافت کالری اضافه! که حاصل تفاوت نگرش و عملکرد و رفتار آدم ها و در یک کلام، بیماری رفتاری آنهاست.
خلاصه تحقیقات این محققان، که در نشریه علمی ( چاقی) منتشر شده است، یک پیام برای کسانی دارد که از اضافه وزنشان در عذاب اند. پیام ان ها این است که برای کم کردن این وزن اضافه، لازم نیست دست به کارهای عجیب غریب بزنید یا رژیم های خاص و خوراکی های خاصی بخورید.
کافی است همان خوراکی های سالم و تازه را، با آگاهی از این که چه مقدار از آن را مجازید مصرف کنید، انتخاب کنید. به انداره از هر کدام بخورید،تنوع لازم را در سفره غذایی تان رعایت کنید و به اندازه کافی هم ورزش کنید. این ها همه با هم، می تواند سلامت شما را تضمین کنید.
منبع: http://www.khanevadeyema.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان