برای اینکه مواد مورد نیاز بدنمان تامین شود، دو کار میتوانیم بکنیم. اول اینکه هر چه دستمان میرسد، بخوریم و امیدوار باشیم با این همه چیزی که خوردهایم، بالاخره نیازهای بدنمان تامین شده باشد. دوم اینکه بعضی خوراکیها را هیچوقت از برنامه غذایی روزانهمان حذف نکنیم. اگر تصمیم دوم را گرفتهاید، 8 خوراکی زیر را به خاطر بسپارید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400341.jpg)
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400353.jpg)
درباره گوجهفرنگی باید دو چیز را بدانید؛ اول اینکه گوجهفرنگیهای قرمز بهترین نوع گوجهفرنگی هستند چون میزان مواد آنتیاکسیدان در آنها بیشتر است. دوم اینکه رب گوجه فرنگی یا گوجه کنستانتره هم درست به اندازهی خود گوجهفرنگی مفید است؛ چرا که بدن به راحتی میتواند آن را جذبکند.
مطالعات متخصصان تغذیه نشان داده است که رژیمهای غذایی سرشار از گوجهفرنگی، خطر ابتلا به سرطانهای مثانه، ریه، پروستات و معده را کاهشمیدهند.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400365.jpg)
ممکن است قیافه اسفناج برایتان شبیه علف باشد؛ سبز و بزرگ و پربرگ. اما ظاهر اسفناج هرچه باشد، باطنش منبع سرشاری است از مواد غذایی مختلف. مقادیر فراوانی امگا 3 دارد که باعث کاهش بیماریهای قلبی میشود و از سکته قلبی جلوگیری میکند. مصرف مداوم آن نیز به مرور زمان، ناتوانی جنسی را رفع میکند. ضمن اینکه این سبزی مانع تحلیل رفتن سلولهای ماهیچهای بدن میشود. بنابراین سعی کنید هر روز یک فنجان آب اسفناج تازه بنوشید و در سالادتان علاوه بر کاهو، اسفناج هم بریزید. حتی میتوانید در وعده صبحانهتان املت اسفناج بخورید. (املت اسفناج تقریبا همان نرگسی است.)
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400375.jpg)
فواید این ماده لبنی که بیش از دو هزار سال قدمت دارد، یکی دو تا نیست. ولی یکی از مهمترین فوایدش این است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماریها میشود و ضمنا دارای خاصیت پیشگیری از انواع سرطان است. این خاصیت در ماستهایی که روی قوطیشان برچسب «ماست پروبیوتیک» درج شده، بیشتر است.
ماست پروبیوتیک به ماستی گفته میشود که باکتریها در آن کشت شده باشند. این باکتریهای ضعیفشده وقتی وارد بدن میشوند، سیستم دفاعی بدن را فعال و تحریک میکنند.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400391.jpg)
ترکیبات موجود در بسیاری از سبزیجات قرمز، زرد یا نارنجیرنگ باعث کاهش انواع سرطان میشود. این نوع از سبزیجات، خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آسم و مشکلات روماتیسمی را کاهش میدهند.
تهیه هیچکدام از این دسته سبزیجات به اندازهی هویج راحت و آسان نیست و البته هیچکدام از آنها نیز به اندازهی هویج خاصیت ندارد. هویج را میتوانید در هر مغازهی میوهفروشی به آسانی پیدا کنید. متخصصان تغذیه توصیه میکنند هر روز حداقل نصف لیوان آبهویج بنوشید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400401.jpg)
این میوه بیشتر از هر میوهی دیگری حاوی مواد آنتیاکسیدانی است و به همین دلیل، بدن را در برابر بیماریهایی نظیر سرطان، دیابت و فراموشیهای ناشی از کهولت سن محافظت میکند. تحقیقات نشان داده است که تمشک حاوی مقادیر سرشاری از فیبرها و ویتامین A و C است و میتواند تا حدودی سلامت قلب را نیز تامین میکند. ضمن اینکه تمشک قادر است بیشتر مواد غذایی خود را در محیط سرد و خشک و یخزده حفظ کند.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400413.jpg)
همه غلات برای سلامت قلب مفیدند اما هیچکدام مثل لوبیا قرمز برای افزایش دقت ذهن، مفید و اثرگذار نیستند. لوبیا قرمز سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی است که کارآیی مغز را افزایش میدهند. مصرف روزانه یک پیمانه از لوبیا قرمز معادل 8 گرم پروتئین و 7 گرم فیبر برای بدن مهیا میکند. این در حالی است که این غله، فاقد چربیهای اشباعشده است.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400421.jpg)
گردو سرشار است از امگا 3 و از این لحاظ حتی از ماهی قزلآلا مغذیتر است. پروتئین موجود در آن هم برای ساخت و ترمیم سلولهای ماهیچهای مفید است. جالب اینکه مقدار پروتئین موجود در گردو حتی از پروتئین گوشت مرغ بیشتر است. به طور کلی، مواد غذایی موجود در گردو مانند غذاهای دریایی است؛ بهطوری که برخی متخصصان تغذیه میگویند گردو یک جور ماهی است که بر درخت میروید! بقیه انواع خشکبار تنها برخی از ویژگیهای غذایی گردو را دارند و از این جهت میتوان گفت گردو کاملترین نوع خشکبار است. متخصصان تغذیه، مصرف روزانه 7 عدد گردو را توصیه میکنند. نکته آخر هم اینکه اگر گردو را بعد از ورزش مصرف کنید، اثر بهتری خواهد داشت.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/18/2213400434.jpg)
مصرف این گونه از غلات را تمام انجمنهای تغذیه در سراسر دنیا توصیه میکنند. جو حاوی فیبرهای محلولی است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند. مقادیر زیادی هم کربوهیدرات دارد. ضمن اینکه پروتئین موجود در آن در ترمیم و ساختهشدن سلولهای ماهیچهای بسیار موثر است.
منبع: http://www.salamat.com