زنجفیل برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرت
زنجفیل از قدیم به عنوان یکی از پر مصرفترین ادویهها به عنوان خوراکی دارویی مورد استفاده بوده است و دارای خواص گوناگونی میباشد، اما یکی از خواص مهم و ایدهآل آن اثر ضد تهوع و استفراغ آن است. استفاده از زنجفیل و یا فرآوردههای دارویی آن میتواند در تهوع حاملگی، ماشینی شدن و تهوع حاصل از شیمی درمانی و یا موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرتها میتوان یک گرم پودر زنجفیل را چند ساعت قبل از مسافرت به همراه مایعات یا غذا مصرف نمود و یا برای اثر سریع و راحتتر آن میتوان از قطره آرومین (ARHEUMIN) که بدون نسخه در داروخانهها عرضه میگردد، استفاده نمود.
برای این منظور میتوان 50 قطره آرومین را در کمی آب، چای و یا مایعات و غذا حل نموده و نیم ساعت تا 45 دقیقه قبل از مسافرت میل کرد. این میزان برای یک روز کافی است و میتوان روزهای بعد آن را تکرار کرد.
سیب را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟!
سیب یکی از میوههای با خواص زیاد است، به طوری که در پند و مثالهای بعضی از کشورها میگویند هر کس روزی یک سیب بخورد، به دکتر مراجعه نمیکند. در صورتی که سیب را با پوست بخورید، دارای خاصیت مسهل بوده و برای رفع یبوست خوب است، ولی در صورتی که سیب را بدون پوست مصرف کنید، دارای خاصیت ضد اسهال است. دلیل این امر وجود فیبرها (الیاف) پوست سیب است که دارای خواص مسهل میباشند.
چای تازه دم یا کهنه؟!
چای تازه به دلیل داشتن کافئین بیشتر، نسبت به چای کهنه دارای خاصیت رفع خستگی است، لذا در صورتی که منظور از نوشیدن چای رفع خستگی و نشاط باشد، باید از چای تازه دم کشیده نوشید. کافئین آزاد شده در چای تازه پس از مدتی کمکم با تاننهای (مواد تلخ) چای به صورت کمپلکس در آمده و دیگر خواص کافئین آزاد را ندارد.
گیاهان اسانسدار را چگونه نگهداری کنیم؟
با توجه به اینکه رایحه (اسانس) گیاهانی که ما بطور روزمره به صورت سبزی خوراکی و یا ادویه آنها را مصرف میکنیم، احتیاج به دانستن نکات خاصی دارد، به آنها اشاره میشود.
چون رایحهها میتوانند به سرعت تبخیر شوند و به خصوص این مسئله در اثر گرما بیشتر رخ میدهد، لذا این گیاهان را باید در حرارت کم و سایه و به دور از نور آفتاب نگهداری کرد.
همچنین از پودر کردن آنها و نگهداری به مدت طولانی تا حد امکان خودداری کنید، چون رایحه گیاهان از پودر به سرعت تبخیر میشود. به همین دلیل باید پودر این گیاهان را در ظروف فلزی یا شیشهای (ترجیحا شیشههای رنگی) ریخته و درِ آنها را محکم بست. ظروف پلاستیکی برای نگهداری این نوع گیاهان و ادویهجات مناسب نمیباشند.
گوجهفرنگی تازه بهتر است یا پخته؟!
گوجهفرنگی از مهمترین محصولات گیاهی با خواص ارزشمند است که مصرف آن میتواند برای سلامتی بسیار قابل توجه باشد. گوجهفرنگی گذشته از اثرات خوب برای قلب و به عنوان ضد سرطان دارای اثرات ضد پیری برای پوست است.
این موارد تنها اثرات آن نمیباشند، بلکه گوجهفرنگی دارای اثرات دیگری از جمله ضد درد، ضد تصلب شرایین، ضد باکتری، ضد سرفه، کاهش دهنده پرفشاری خون و کلسترول، مسهل، ادرارآور و دهها اثر دیگر است و با توجه به اینکه بسیاری از اثرات مفید آن مربوط به مادهای بنام لیکوپن است و این ماده با پختن گوجهفرنگی بیشتر آزاد میشود و جذب آن بهتر است.
ضروری است از هر دو شکل گوجهفرنگی به شکل تازه (برای محفوظ ماندن ویتامینها و بعضی ترکیباتش) و پخته (برای جذب بیشتر لیکوپن آن) مصرف شود. لیکوپن دارای خاصیت ضد پیری زودرس پوست میباشد.
برای خواندن بخش اول- همه چیز در مورد گیاهان دارویی- اینجا کلیک کنید.