سبزی پلو دامغانی یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج 2 لیوان
سبزی پلو خردشده 500 گرم
بادمجان 4 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
روغن حیوانی یا کره (در صورت دلخواه) 2 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق غذاخوری
گرد غوره یا سماق قرمز 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان کافی
زعفران 1 قاشق چایخوری
کدو حلوایی 300 گرم
طرز تهیه:
برنج را با آب نیم گرم شسته و خیس کرده بادمجانها را شسته و پوست کنده و از طول به دو نیم تقسیم کرده و نمک زده بعد از 15 دقیقه میشوییم و خشک میکنیم و با روغن سرخ کردنی سرخ میکنیم. بادمجانهای سرخ شده را روی کاغذ خشک کن گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. گوجه فرنگیها را به مدت 3 دقیقه در آب جوش انداخته و بعد در آب سرد قرار میدهیم و بعد پوست آن را گرفته و از وسط دو نیم میکنیم کمی نمک میزنیم. کدو را پوست کنده و به تکههای 10*10 تقسیم کرده و یا قالب زده در قابلمه آب را جوش آورده و برنج را در آن ریخته و بعد لحظه آخر سبزی را اضافه کرده و آبکش میکنیم. (زیر آبکش ظرفی را قرار داده تا بتوان آب برنج را برای تهیه لابو در آن نگه داشت .)
در قابلمه مقداری روغن ریخته و از کدوها روی آن میچینیم نیمی از مخلوط برنج و سبزی را در قابلمه ریخته و بادمجانها و گوجه فرنگی را همراه با دارچین و گردغوره میان برنج قرار داده و بعد مابقی برنج و سبزی را روی مواد میریزیم و بر طبق معمول برنج را دم کرده و بعد از دم کشیدن در دیس میکشیم و در صورت تمایل روغن حیوانی یا کره را داغ کرده روی دیس میریزیم و با کدوهای ته دیگ برنج را تزئین میکنیم.