دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
افرادی که قبل از ایجاد زخم و یا عمل جراحی تغذیه خوبی دارند به مراتب زودتر و بهتر از افرادی که رژیم آنها فاقد مواد مغذی کافی است بهبود مییابند.
مواد غذایی مفید برای التیام زخم
پروتئینها و بهبود زخم
گوشت قرمز، گوشت ماکیان، فرآوردههای لبنی و ماهی منابع عالی پروتئین هستند که برای ساخته شدن آنتیبادی برای مبارزه با عفونت ضروریاند.
![](/Upload/Public/Content/Images/1395/12/01/1216240000.jpg)
ویتامین A و بهبود زخم
جگر و زرده تخممرغ حاوی ویتامین A هستند و هویج و سیبزمینی شیرین نیز حاوی بتاکاروتناند که به ویتامین A تبدیل میشود.
ذخایر این ویتامین که ممکن است به دنبال ایجاد ضایعه تهی شود، برای تقویت سیستم ایمنی لازم است.
روی و بهبود زخم
گوشت قرمز حاوی روی است که در آسیبهای پوستی سطح آن در بدن کاهش مییابد و کمبود آن میتواند بسته شدن زخم را به تعویق بیاندازد.
آهن و بهبود زخم
گوشت قرمز و مغز دانهها حاوی آهن هستند که برای تولید سلولهای جدید ضروری است.
ویتامین C و بهبود زخم
مرکبات، توتها و سبزیجات برگی سبز رنگ منابع غنی ویتامین C هستند که برای تولید کلاژن ضروری است.
زخمهای در حال التیام مستقیماً از ویتامین C استفاده میکنند.
آناناس و بهبود زخم
حاوی برملین است که باعث بهبود التیام زخم میشود.
چربیهای سالم و بهبود زخم
ماهی روغنی، دانه کتان، آفتابگردان و کنجد حاوی اسیدهای چرب ضروری برای ساخته شدن دیواره سلولهای جدید هستند.
ویتامین E و بهبود زخم
آواکادو و جوانه گندم منابع غنی ویتامین E هستند که به التیام زخم کمک میکند.
مواد غذایی که جهت بهبودی زخم باید پرهیز شوند
کیکها، بیسکویتها و شیرینیها که سطح مواد مغذی پایینی دارند به فرایند التیام زخم کمکی نمیکنند.
سایر اقدامات
استفاده از مکمل ویتامین A بعد از عمل جراحی به مدت یک هفته به استحکام بافتهای جدید کمک میکند.