یکی از تفریحات خوشمزه بیشتر خانوادههای ایرانی تهیه کباب کوبیده و جوجه کباب است. قبلا در مقالهای که مورد توجه شما قرارگرفت فوت و فن کباب کوبیده رستورانی را برای شما شرح دادیم امروز به جوجه کباب میپردازیم. یکی از نکات مهم در تهیه جوجه کباب، مزهدار کردن جوجه است که باعث خوشمزه شدن آن میشود. اگر دوست دارید با برخی از روشهای مزهدار کردن جوجه آشنا شوید و طرز تهیه تصویری یک مرغ کبابی خوشمزه را یاد بگیرید با روزچین همراه شوید.
مزهدار کردن جوجه
برای اینکه بتوانید یک جوجه کباب خوشمزه تهیه کنید باید به ذائقه همه اعضای خانواده توجه کنید و از چاشنیهای محبوب همه بهره ببرید. برای طعم دار کردن انواع گوشت میتوان از زعفران، انواع ادویههای مخصوص گوشت و مرغ و سبزیجات معطر و پیاز و روغن زیتون استفاده کرد.
روش اول مزهدار کردن جوجه
در این روش به مقداری نمک، آبلیمو، روغن زیتون بدون بو و زعفران نیاز دارید.
با توجه به مقدار جوجه پیاز خورد کنید و به آن کمی آبلیموی تازه اضافه کنید. میزان آبلیمو، بستگی به ذایقه شما دارد. اگر به غذاهای ترش علاقه دارید آبلیموی بیشتری بریزید. یک الی دو قاشق روغن زیتون و مقداری نمک اضافه کنید.
در این مخلوط 2 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده بریزید. اگر دوست دارید جوجه کبابتان کمی تند باشد کمی فلفل سیاه هم به این مخلوط اضافه کنید. جوجهتان را در این مخلوط بخوابانید تا خوب مزهدار شود.
روش دوم مزهدار کردن جوجه
در روش دیگر میتوانید برای مزهدار کردن جوجه از سیر استفاده کنید. با توجه به میزان جوجه، 4 الی 5 حبه سیر را رنده کنید و به آن روغن زیتون یا روغن مایع اضافه کنید. مثل ترکیب قبلی در این سس هم از آبلیموی تازه و نمک استفاده کنید.
در این مدل سسها بعد از اینکه 3 الی 8 ساعت جوجه در مواد ماند تا مزهدار شد، هنگام کباب کردن و بلافاصله بعد از آن مخلوط کره و زعفران غلیظ روی برشهای گوشت مالیده میشود تا جوجه کباب خوش طعم و خوش رنگ شود.
روش سوم مزهدار کردن جوجه
یکی دیگر از سسهای عالی برای مزهدار کردن جوجه، سس ماست است.
مواد لازم برای سس ماست
▫ روغن زیتون: 2 قاشق سوپخوری
▫ پاپریکا: 2 قاشق سوپخوری
▫ زیره: 1.2 قاشق چایخوری
▫ دارچین: 1.8 قاشق چایخوری
▫ فلفل چیلی تند: 1 عدد
▫ آب لیموترش: 2 قاشق سوپخوری
▫ رنده پوست لیموترش: 1 عدد (لیمو متوسط)
▫ نمک: 1 قاشق غذاخوری
▫ فلفل سیاه: 1.2 قاشق سوپخوری
▫ ماست: 1 پیمانه
▫ پیاز درشت: 1 عدد
▫ زعفران: 1.2 قاشق چایخوری ساییده
▫ سیر: 5 حبه خرد شده
طرز تهیه سس ماست
در یک ظرف گود مثل کاسه، ماست را بریزید و روغن زیتون را به آن اضافه کنید حالا تمام ادویهها را یکی یکی اضافه کرده و با ماست خوب مخلوط کنید. در انتخاب پاپریکا دقت کنید. در این سس نباید پاپریکای تند یا خیلی شیرین بریزید.
اگر دوست دارید سس شما خوشطعم باشد فلفل را همان لحظه بسایید و در سس بریزید تا طعم تازگی آن حفظ شود. زیره را مانند بقیه ادویهها همان لحظه آسیاب کنید و به سایر مواد سس اضافه کنید. یادتان باشد، ادویهای که قبلا ساییده شده و در کابینت نگهداری میشود طعمش را از دست میدهد.
حالا پوست لیموترش را رنده کنید. دقت کنید قسمت سفید پوست لیمو را رنده نکنید چون این قسمت تلخ است و طعم ناخوشایندی در سس شما ایجاد میکند. آب لیمو ترش تازه را با پرزهایش (پالپ) در سس بریزید.
سیر و فلفل چیلی خورد شده را هم به سس اضافه کنید. اگر دوست ندارید سس شما خیلی تند شود مقدار فلفل را کم کنید ولی فلفل را ریز ریز خورد کنید تا طعم آن آزاد شود. مواد را کاملا مخلوط کنید تا سس یکدستی حاصل شود. سس شما آماده است.
برای اینکه جوجه شما بهتر مزهدار شود. پیاز را برش بزنید و بین قطعات جوجه (مرغتان) در سیخ بکشید. (از برشهای فلفل دلمهای هم میتوانید استفاده کنید) بعد از اینکه همه مرغها را به سیخ کشیدید آنها را در یک سینه لبهدار بگذارید و سس را روی سیخها بریزید به طوری که همه قطعات جوجه کباب به سس آغشته شود.
حالا سیخها را به مدت 8 ساعت در یخچال بگذارید تا سس به خورد جوجهها برود. بعد میتوانید جوجهها را روی زغال یا در فر کباب کنید. برای خوشطعمتر شدن جوجه کباب از سس کره و زعفران هم استفاده کنید. برای این کار، مقداری زعفران دمکرده غلیظ را در کره ذوب شده بریزید و با برس روی جوجههای داغ بکشید تا به خورد کباب برود.
🔔نکته: قبل از اینکه مرغ را تکه تکه کنید حتما چربیها آن را جدا کنید. برشها نه خیلی بزرگ نه خیلی کوچک باشند.
🎞در ویدئو بالا روش طبخ یک مرغ (جوجه) کبابی را به شما آموزش میدهیم که میتوانید از شیوه مزهدار کردن آن برای پخت جوجه کباب هم استفاده کنید. حتما ویدئو را تماشا کنید و اگر این مقاله را دوست داشتید لینک آن را در اختیار عزیزانتان قرار دهید. روزچین برای شما بهترینها را آرزو میکند.🌼🍽🌺