دلمه فلفل دلمهای یکی از خوراکهای خوشمزه و لذیذی است که در فصل بهار و تابستان به علت وجود سبزیجات تازه و رنگارنگ، انتخابی بسیار مناسب و ایدهآل محسوب میشود.
مواد لازم
گوشت چرخ شده 200 گرم
پیاز 1 عدد
سبزی دلمه (نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، پیازچه، شوید) 300 گرم
برنج 2 پیمانه
لپه 1/2 پیمانه
فلفل دلمهای متوسط 5-6 عدد
روغن، زردچوبه، نمک، فلفل به میزان دلخواه
مواد لازم برای تهیه سس دلمه
پیاز 2 عدد
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، روغن، نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه
1- پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس کنار بگذارید تا سرد شود.
2- لپههایی را که از شب قبل خیس کردهاید در یک قابلمه کوچک بریزید و روی شعله ملایم بپزید.
3- هنگامی که لپهها کمی پخت آبکش کنید و با برنج شسته و خیس کرده به گوشت اضافه کنید و در آخر سبزی دلمه را به آن اضافه و مخلوط کنید.
4- فلفلها را بشوئید و سر آن را جدا و داخل آن را خالی کنید و داخل آن را با مواد دلمه پر کنید. سپس قسمت جدا شده فلفل را به عنوان در روی آن بگذارید.
5- دلمهها را در یک قابلمه بچینید.
6- در یک ماهیتابه کوچک 2 پیاز را رنده کنید و همراه با زردچوبه، روغن، نمک و فلفل تفت دهید و در آخر رب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس آماده شود.
7- سس را به همراه 2 لیوان آب داخل قابلمه دلمه بریزید و اجازه دهید دلمهها برای 1-2 ساعت بپزد تا جا بیفتد.
8- هنگامی که برنج دلمه پخته شد، دلمهها را در ظرف دلخواه بچینید و با نان سرو کنید.
نوش جان!