دلمه فلفل دلمه‌ای یکی از خوراک‌های خوشمزه و لذیذی است که در فصل بهار و تابستان به علت وجود سبزیجات تازه و رنگارنگ، انتخابی بسیار مناسب و ایده‌آل محسوب می‌شود.

مواد لازم

گوشت چرخ شده 200 گرم

پیاز 1 عدد

سبزی دلمه (نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، پیازچه، شوید) 300 گرم

برنج 2 پیمانه

لپه 1/2 پیمانه

فلفل دلمه‌ای متوسط 5-6 عدد

روغن، زردچوبه، نمک، فلفل به میزان دلخواه

مواد لازم برای تهیه سس دلمه

پیاز 2 عدد

رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری

آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

زردچوبه، روغن، نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه

1- پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس کنار بگذارید تا سرد شود.

2- لپه‌هایی را که از شب قبل خیس کرده‌اید در یک قابلمه کوچک بریزید و روی شعله ملایم بپزید.

3- هنگامی که لپه‌ها کمی پخت آبکش کنید و با برنج شسته و خیس کرده به گوشت اضافه کنید و در آخر سبزی دلمه را به آن اضافه و مخلوط کنید.

4- فلفل‌ها را بشوئید و سر آن را جدا و داخل آن را خالی کنید و داخل آن را با مواد دلمه پر کنید. سپس قسمت جدا شده فلفل را به عنوان در روی آن بگذارید.

5- دلمه‌ها را در یک قابلمه بچینید. 

6- در یک ماهیتابه کوچک 2 پیاز را رنده کنید و همراه با زردچوبه، روغن، نمک و فلفل تفت دهید و در آخر رب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس آماده شود.

7- سس را به همراه 2 لیوان آب داخل قابلمه دلمه بریزید و اجازه دهید دلمه‌ها برای 1-2 ساعت بپزد تا جا بیفتد.

8- هنگامی که برنج دلمه پخته شد، دلمه‌ها را در ظرف دلخواه بچینید و با نان سرو کنید.

نوش جان!