برترین ها: قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو نیز میگویند، از سوغاتیهای کرمان و سیرجان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید میشود و طعمهای متفاوتی دارد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده میشود.
 
 اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوهای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم قرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز،، روپاس، سیاهدانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو میباشد.برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آنها را مخلوط و آسیاب میکنند.
برخی از خواص قووتو:قووتو معمولاً طبعی گرم دارد و برای موارد زیر موثر است:
•    مؤثر در درمان پادرد، کمر درد، سر درد و از بین بردن نفخ معده
•    رفع خستگی برای کسانی که فعالیت جسمی و ذهنی زیاد دارند
•    افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری و مؤثر در رشد جنین
•    موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی
•    کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال
•    مؤثر در رشد ذهنی و جسمی کودکان
•    افزایش توان جسمی ورزشکاران
•    افزایش قدرت و توان مردانگی
•    افزایش شیر در زنان شیرده
•    تقویت حافظه
اصلی ترین و سنتی ترین مواد لازم قووتو عبارتند از:•    تخم خرفه 500 گرم
•    بذر کتان 200 گرم
•    جو 250 گرم
•    شاه دانه (کنف) 200 گرم
•    تخم کاهو 200 گرم
•    موردانه 100 گرم
•    تخم گشنیز 150 گرم
•    تخم آفتابگردان 200 گرم
•    سیاه دانه 100 گرم
•    کنجد 200 گرم
•    جدوا 25 گرم
•    هل باد 50 گرم
•    هل سبز 10 گرم
•    شقاقل 20 گرم
•    خشخاش 250 گرم
•    قهوه 150 گرم
•    تاجریزی (روپاس) 50 گرم
•    دارچین 5 گرم
•    زنجبیل 5 گرم
•    فلفل سیاه 5 گرم
•    ریشه جوز 10 گرم
•    مرزنگوش (مرزنجوش) 10 گرم
•    آویشن 10 گرم
•    زنیان 10 گرم
•    عاقرقرحا 5 گرم
•    زعفران 5 گرم
•    مغز بادام 25 گرم
•    مغز فندق 25 گرم
•    بادام هندی 25 گرم
•    مغز پسته 25 گرم
•    مغز گردو 25 گرم
•    انجیر 25 گرم
•    نارگیل 25 گرم
•    نخود 100 گرم
•    جوز هندی 10 گرم
•    میخک 5 گرم
•    بهارنارنج 10 گرم
•    بابونه 25 گرم
•    رازیانه 5 گرم
•    افتیمون 25 گرم
نکته ی مهم در برشته کردن مواد قووتو یا قاووت:موادی که نیاز به برشته کردن آنها است: تخم خرفه، بذر کتان، جو، شاه دانه (کنف)، تخم کاهو، موردانه، تخم گشنیز، تخم آفتابگردان، سیاه دانه، خشخاش، قهوه.
روش تهیه:ابتدا تمام مواد را تمیز کرده، سپس برشته کنید و همه مواد را با هم ترکیب کرده و به نسبت وزن ترکیب بدست آمده 2 برابر شکر اضافه کرده سپس آسیاب کنید.
طرز استفاده:معمولا روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف میکنند. برخی نیز آن را در آب جوش میریزند و استفاده میکنند. گرچه میتوان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد.