از غذاهای هر روزه خسته شدهاید؟
فلافل، کتلت سرخ شده با نخود پخته و ادویه است. این غذا در خاورمیانه و بهویژه بیروت، دمشق و بغداد رواج زیادی دارد، که معمولا در آنجا با نان پیتا مصرف میشود. در جنوب مخصوصا در خوزستان نیز یک غذای محبوب به حساب میآید.
اکنون بنیتا دستور این غذای لذیذ را با روشی جدید به شما آموزش میدهد. مدت زمان آماده سازی فلافلها 45 دقیقه و پخت آن نیز 45 دقیقه است.
با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ماست و خیار
ماست یونانی: یک لیوان
خیار سالادی خرد شده: یک عدد
آب لیمو: 2 قاشق چایخوری
پودر نعنا: 2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه فلافل
نخود پخته شده: 400 گرم
پیاز سفید درشت خرد شده: 2 عدد (هر عدد 160 گرم)
جعفری تازه: یک لیوان
روغن زیتون: یک قاشق چایخوری
تخم مرغ: یک عدد
پودر زیره: یک قاشق چایخوری
پودر گشنیز: یک قاشق چایخوری
پوست لیموی رنده شده: یک و نیم قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
آرد: 2 قاشق چایخوری
جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون برای سرخ کردن: به مقدار لازم
برگ نعنا برای تزئین: به مقدار لازم
طرز تهیه فلافل همراه با ماست و خیار
برای تهیه ماست و خیار تمام مواد را در کاسهای با هم مخلوط کنید و بنا به ذائقه خود نمک بزنید.
با جرخ گوشت با مخلوطکن، نخودها، پیاز، سبزیجات و روغن را تا زمانی که کاملا یکدست شوند، مخلوط کنید. این مخلوط را به کاسهای بزرگ منتقل کنید. تخممرغ، ادویه، پوست لیمو، نمک، آرد و جوش شیرین را به این ترکیب اضافه کنید. سپس به مقدار یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را به شکل قرصهای نان در بیاورید.
در ماهیتابهای نچسب، روغن را با حرارت ملایم داغ کنید. فلافلها را درون روغن بیندازید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند، سرخ کنید. سپس آنها را روی کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا روغنشان گرفته شود.
فلافلها را با ماست و خیار و برگهای تازه نعنا سرو کنید.