املت سیبزمینی یک غذای سریع و خوشمزه است. شما میتوانید این غذا را در تعطیلات نوروزی که همۀ اعضای خانواده جمع هستید تهیه و از خوردن آن لذت ببرید. با آشپزخانه روزچین همراه باشید.
املت با شکستن تخممرغ همراه با روغن و سبزیجات در یک ظرف تهیه میشود. به بیان دیگر تخممرغ مادۀ اصلی املت محسوب میشود. همچنین شما میتوانید با اضافه کردن گوشت، پنیر یا انواع سبزیجات آن را تهیه کنید. دستور پخت املت در کشورهای مختلف کمی متفاوت است. بهطورمثال املت مکزیکی کمی متفاتتر از املت ایرانی است، درحالیکه املت مَنَمَن (menemen) ترکیه شبیه املتی است که ما درست میکنیم.
طرز تهیه املت سیبزمینی
املت یکی از غذاهای سبک و سادهمواد لازم
طرحی از خوراک املت سیبزمینی برای مهمانیها- سیبزمینی: دو عدد
- تخممرغ: یک عدد
- پنیر چدار: یک فنجان
- آویشن و فلفل قرمز: به مقدار لازم
- روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
املت سیبزمینی نازک و طلایی وسوسه کنندهمقدار مواد برای یک تابۀ بزرگ در نظر گرفته شده است. هرچه ظرف تابه بزرگتر باشد، املت ما نازکتر خواهد بود. اگر ظرف کوچک، اما مواد ما زیاد باشند، املت ضخیم شده و امکان دارد مواد وسط آن ناپخته بمانند. پس از ظرفی مناسب مواد استفاده کنید. شما میتوانید با مراجعه به ویدئوی زیر اطلاعات تصویری دقیقتری کسب کنید. برای تهیه املت سیبزمینی در ابتدا سیبزمینیها را درشت رنده کنید. سیب زمینیهای رندهشده را فشار دهید تا آب آنها گرفته شود.
حالا پنیر چدار را که به اندازه یک فنجان داشتیم، روی سیبزمینیها رنده کنید. اگر دوست داشتید میتوانید مقدار پنیر را اضافه کنید. حالا یک عدد تخممرغ را به مواد اضافه میکنیم. برای این مقدار سیبزمینی، یک تخممرغ کافی است. حالا چاشنیهای املت سیبزمینی را بریزید. مقداری آویشن، فلفل قرمز یا فلفل سیاه را به همراه نمک، به مقدار کافی به ترکیب اضافه کنید. شما میتوانید از سبزیجات تازه و معطر مانند جعفری و شوید هم استفاده کنید. همۀ اینها به سلیقه و ذائقۀ شما بستگی دارد. حالا مواد را خوب هم بزنید.
املت مکزیکی متفاوت ولی خوشمزه و لذیذبعد از مخلوطکردن کامل مواد، تابه را برداشته، آن را با روغن زیتون چرب کرده و روی شعله قرار دهید تا داغ شود. هدف از چرب و داغکردن تابه این است که مواد به تابه نچسبد و شکل آن به هم نخورد. حالا مواد را داخل تابه ریخته و پهن کنید. شعلۀ اجاق گاز را کم کرده و دَرِ ظرف را بگذارید تا املت سیبزمینی ما بپزد. بعد از سرخشدن یک طرف آن، املت را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از سرخشدن هر دو طرف املت سیبزمینی ما آمادۀ سرو کردن است. شما میتوانید برای تزئین و زیبایی این غذای سریع و خوشمزه از سبزیجات و گوجهفرنگی استفاده کنید.
نوش جان