در این آموزش طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل به همراه نکات طلایی برای پخت بهتر را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار داده ایم که امیدواریم بتوانید با کمک این مطلب آموزشی کوفته تبریزی خوشمزه و لذیذی را در منزل بپزید.
کوفته تبریزی از انواع غذاهای معروف و پرطرفدار ایرانی است که شما می توانید این غذای خوش طعم را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید. در طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل از برنج و لپه و گوشت چرخ کرده و تخم مرغ و پیاز و سبزی معطر و گردو و زرشک و فلفل و نمک و ادویه و رب استفاده می شود.
کوفته های ایرانی انواع مختلفی دارند و از خوشمزه ترین آن ها می توان به کوفته سبزی، کوفته تبریزی و کوفته شیرازی اشاره کرد و اگر شما علاقه زیادی به پخت کوفته های ایرانی دارید بهتر است این نوع کوفته ها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
![طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/18/2047210782q.jpeg)
مواد لازم
- برنج : 1 پیمانه
- لپه : 1 پیمانه
- گوشت چرخ کرده گوساله و گوسفندی : 2 پیمانه
- تخم مرغ : 2 عدد
- سبزی معطر : نصف لیوان
- پیاز رنده شده : 1 عدد
- پیاز سرخ شده : 2 عدد
- زرشک : به مقدار لازم
- گردو : به مقدار لازم
- آلو : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- ادویه : به مقدار لازم
- رب : 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کوفته تبریزی به همراه نکات طلایی برای پخت بهتر
برای پخت کوفته تبریزی لپه و برنج را به صورت جداگانه نیم پز کنید و آن ها را آبکش نمایید. درون قابلمه ای مناسب 2 قاشق پیاز سرخ شده و رب و فلفل و نمک و ادویه را بریزید سپس همه این مواد را سرخ کنید و دو لیوان آب به مخلوط مواد سس بیفزایید و اجازه دهید تا سس کوفته تبریزی به دمای جوش برسد.
![روش تهیه سس مخصوص کوفته تبریزی](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/18/20472209540.jpeg)
در مرحله بعدی طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل, لپه و برنج را دو مرتبه چرخ کنید و یا آن ها را درون غذاساز بریزید و یا یکدیگر میکس نمایید.
![میکس کردن برنج و لپه در غذاساز](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/18/2047240360j.jpeg)
سپس گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده و تخم مرغ ها و سبزی معطر را به مخلوط برنج بیفزایید و این مواد را به مدت 15 تا 20 دقیقه ورز دهید تا مواد کوفته چسبنده شوند و در حین ورز دادن نمک و ادویه را به مواد کوفته اضافه کنید. اگر بعد از گذشت 20 دقیقه ورز دادن مواد کوفته به چسبندگی لازم نرسیدند می توانید برای چسبنده کردن مواد 2 قاشق آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
در این مرحله از طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل, دست هایتان را به خوبی خیس کنید و مقداری از مواد کوفته را بردارید و به آن فرم دهید سپس داخل مواد کوفته تبریزی را گود کنید و آلو و گردو را درون مواد قرار دهید و روی آلو و گردو٬ پیاز داغ و زرشک را قرار دهید سپس روی مواد درونی کوفته را بپوشانید و تا تمام شدن مواد٬ کوفته تبریزی ها را به همین روش آماده کنید و کوفته های آماده شده را درون سس در حال جوش قرار دهید و شعله گاز را روی حرارت متوسط قرار دهید تا کوفته ها به مدت 20 دقیقه خودشان را بگیرند سپس آن ها را درون قابلمه جابجا کنید و شعله گاز را روی حرارت کم تنظیم کنید تا کوفته به مدت 15 تا 20 دقیقه دیگر نیز بپزند و سس کوفته غلیظ تر شود.
![مراحل پخت کوفته تبریزی](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/18/2047250766l.jpeg)
![کوفته تبریزی لذیذ و خوش طعم](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/18/2047280563t.jpeg)
نکات طلایی پخت بهتر کوفته تبریزی
- برای وا نشدن کوفته ها در تهیه کوفته تبریزی بهتر است مواد را به خوبی ورز دهید.
- توجه داشته باشید که در زمان قرار دادن کوفته در سس مخصوص باید سس کوفته در حال جوشیدن روی شعله متوسط باشد و در 20 دقیقه اول پخت کوفته تبریزی نباید درب قابلمه را روی آن قرار دهید.
- سبزی مخصوص برای پخت کوفته تبریزی اصیل شامل ترخون و تره و مرزه و جعفری و سبزی های معطر می باشد.
- برای خوش طعم شدن سس مخصوص کوفته تبریزی می توانید از یک قاشق غوره و یا زرشک استفاده کنید.
- در طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل اندازه گوشت باید 2 برابر اندازه لپه و برنج باشد و برای هر پیمانه برنج از دو عدد تخم مرغ باید استفاده کنید.
- از گوشت چرخ کرده چرب برای پخت کوفته تبریزی استفاده نکنید زیرا گوشت چرب باعث وا رفتن کوفته می شود.
![تزیین زیبا و خاص کوفته تبریزی](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/18/20472909385.jpeg)
- مناسب ترین گوشت برای پخت کوفته تبریزی گوشت چرخ کرده گوسفند و گوساله است.
- برای پخته شدن سریع لپه ها بهتر است آن ها را به مدت چند ساعت درون آب سرد خیس کنید.
- مدت زمان مناسب برای پخته شدن کوفته تبریزی 40 دقیقه می باشد.
- برای جلوگیری از بوی تخم مرغ گرفتن کوفته تبریزی می توانید تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید سپس نمک و فلفل سیاه را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید و تخم مرغ های زده شده را به مواد کوفته اضافه کنید.
- اگر تمایل دارید کوفته تبریزی را به روش اصیل پخته کنید بهتر است نصف برنج و لپه را چرخ کنید و باقی مانده برنج و لپه را به صورت زنده در پخت کوفته استفاده کنید.
- اگر تمایل دارید بعد از پخت اندازه سس کوفته ها بیشتر باشد در هنگام پختن کوفته ها نباید روی قابلمه درب قرار دهید.
![کوفته تبریزی](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/18/2047310594a.jpeg)
در این مطلب با طرز تهیه کوفته تبریزی با روش اصلی آشنا شدید که امیدواریم از پخت این غذای بی نظیر نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده پخت انواع کوفته کلیک کنید.