یکی از شیرینیهای شربتی پر طرفدار در ایران و خاورمیانه و به ویژه کشور همسایه ما ترکیه، باقلوا است که از گذشته به مناسبت اعیاد و جشنها درست میشده است. مادربزرگ در خانه خمیرها را با زحمت باز میکرده و آنها را نازک نازک روی هم میگذاشته است. برای این که باقلواها خوب از آب دربیایند باید حداقل 20 عدد توپ خمیر را به نازکی کاغذ باز میکرد که این کار مستلزم زحمت و تجربه زیادی بوده است. ما در دستور تهیه این باقلوا اما از خمیر آماده یوفکا استفاده میکنیم. به قول تُرکها هیچ عیدی بدون شیرینی عید نمیشود!
نوش جان و عیدتان مبارک!
مواد لازم:
- 20 عدد خمیر یوفکا آماده (مخصوص باقلوا)
- 200 گرم مغز گردو یا پسته (پودر شده)
- 2 لیوان آبخوری شکر
- 1 قاشق مرباخوری آب لیمو
- 150 گرم کره
- نصف قاشق مرباخوری دارچین
- 2 لیوان آبخوری آب
- 2 قاشق غذاخوری (پسته پودر شده)
طرز تهیه باقلوا:
- خمیرهای یوفکای آماده را تک تک باز کنید. برای این که باقلواها یک دست و یک شکل از آب دربیایند، دور خمیرها را با کمک یک چاقوی تیز ببرید و مرتب کنید.
- کره را داخل یک شیرجوش روی اجاق ذوب کنید. برای این که هنگام پخت شیرینیها داخل فر روی آنها سوختگی ایجاد نشود، کف (حاصل از شیر) آن را با یک قاشق بگیرید.
- مغز گردوها را با دارچین داخل یک کاسه کوچک ترکیب کنید.
- روی ده عدد از خمیرهای یوفکای مستطیل شکل که باز و آماه کردهاید کره آب شده بریزید و با فرچه مخصوص چرب کنید و روی هم بچینید.
- ترکیب پودر گردو و دارچین را روی خمیر بپاشید، سپس ده عدد خمیر یوفکای دیگر را هم چرب کنید و لایه لایه روی آنها قرار دهید.
- حالا خمیرها را با مواد داخل آن رول کنید، با چاقو به شکل مستطیلهای کوچک برش دهید و روی سینی فر که از قبل چرب کردهاید بچینید.
- فر را با دمای 180 درجه گرم کنید، باقی مانده کره آب شده را روی باقلواها بمالید و باقلوا ها را بپزید تا رنگ بگیرند.
- برای تهیه شربت مخصوص باقلوا ، آب را با شکر در یک کاسه کوچک ترکیب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر خوب حل شود.
+ویدئوی طرز تهیه باقلوای رولی را در اینجا تماشا کنید.