شناسه : ۸۳۹۵۴۹ - یکشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۱
طرز تهیه شیرینی مشهدی
شیرینی مشهدی یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایرانی است که با آرد، روغن، شکر، شربت، مارمالاد و تخم مرغ درست میشود
شیرینی مشهدی یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایرانی است که با آرد، روغن، شکر، شربت، مارمالاد و تخم مرغ درست میشود. شیرینی مشهدی از دو لایه تشکیل شده و لابهلای آن از مارمالاد استفاده میشود. مارمالاد از میوه و شکر درست شده و برای ژلهای شدن به آن ژلاتین اضافه میکنند. با درست کردن این شیرینی در ایام عید نوروز از مهمانانتان با دستپخت خودتان پذیرایی کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی
- 600 گرم آرد
- 60 میلیلیتر شیر
- 300 گرم کره
- 100 گرم پودر شکر
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- یکونیم قاشق چایخوری وانیل
- یکدوم فنجان شکر سفید
- یکسوم فنجان آب ولرم
- زعفران دمکرده نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی مشهدی
- در ابتدا کره و پودر قند را میزنیم تا کاملا صاف و یکدست شود. برای درست کردن شربت، یکدوم فنجان شکر را به مدت 2 دقیقه روی حرارت گذاشته تا شکر حل شده، محلول قوام پیدا کرده و غلیظ شود.
- زردههای تخم مرغ و شربت را با هم مخلوط، به کره اضافه کرده سپس شیر و وانیل را اضافه میکنیم. توجه داشته باشید که نباید مواد را زیاد هم بزنید، در حد نرم و یکدست شدن کافیست.
- آرد را چند بار الک کنید تا کاملا صاف شود سپس به مواد اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا خمیر، لطیف و چسبنده شود.
- خمیر را به وسیله وردنه روی یک پلاستیک به ضخامت 2 میلیمتر باز کنید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید سپس به مدت 10 دقیقه داخل فریزر قرار دهید.
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد آماده کنید.
- خمیر را قالب زده و نصف آنها را به وسیله یک قالب کوچک سوراخ کرده و مایع مارمالاد را داخل آن بریزید.
- سینی را به مدت 10 دقیقه داخل فر گذاشته و مدام چک کنید تا رنگ آن تیره نشود.
- به وسیله برس، شیرینیهای سوراخ شده را مارمالاد یا عسل مالیده و داخل خلال بادام، پسته، کنجد، گردو فرو کنید.
- شیرینیهای سوراخ نشده را کمی مارمالاد مالیده و قسمت تزیین شده را روی آن قرار دهید.
- نکتهای که باید دقت کنید این است که مارمالاد از درز شیرینی بیرون نریزد؛ در نتیجه از مالیدن بیش از حد آن به شیرینی جلوگیری کنید.