به گزارش "ورزش سه"، حمیدرضا صدر طی یادداشتی به بررسی بازیهای مرحله یک چهارم نهایی رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا پرداخته است.
پرواز از نوع اسپانیایی
وقتی مرحله یک هشتم نهایی لیگ پیشتاز قهرمانان آغاز شد پنج تیم انگلیسی در آن حضور پیدا کرده بودند، ولی دو نماینده انگلیسی راهی مرحله یک چهارم نهایی شده اند و اسپانیایی ها با سه نماینده پیشتاز شده اند و ایتالیایی ها هم دو نماینده دارند.
حضور تیم ها در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان از فصل 13-2012 تاکنون چنین بوده: نمایندگان اسپانیا 18 بار، آلمان 10، فرانسه 6، انگلیس 6، ایتالیا 2، پرتغال 2 و ترکیه 1. آن چه که بازتابنده صدرنشینی نمایندگان لالیگا در اروپا است. همان لیگی که می گویند بارسلونا، رئال مادرید و آتلتیکو مادرید در یک سو قرار گرفته اند و سایر باشگاه ها در سوی دیگر.
تعداد تیم های مختلف حاضر در یک چهارم نهایی از فصل 13-2012 تاکنون چنین بوده: اسپانیا 5 تیم، انگلیس 5، آلمان 3، ایتالیا 2، فرانسه 2، پرتغال 2 و ترکیه 1. این ترکیب در لیگ اروپا هم حفظ شده و 7 تیم اسپانیایی در این دوره پا به مرحله یک چهارم نهایی گذاشته اند و انگلیس، ایتالیا و پرتغال با 4 نماینده در رده بعدی قرار گرفته اند.
برای خیلی ها فینال رئال - بارسا در لیگ قهرمانان پیش رو ، رویایی است که آن را تعقیب می کنند.
فرضیه توطئه
شیفتگان "فرضیه توطئه" پرشمارتر شده اند. می گویند فیفا برغم قرعه کشی علنی اش از " Warm Balls " یا همان "توپ / گوی های گرم" استفاده کرده! می گویند همه چیز از پیش تعیین شده بوده. می گویند قرعه کشی جوری اجرا شده که لیگ برتر انگلیس حداقل یک نماینده در نیمه نهایی داشته باشد. می پرسند "احتمال ریاضی قرار نگرفتن رئال، بارسا و بایرن با یکدیگر چقدر بود؟" می پرسند "احتمال ریاضی قرار نگرفتن سه نماینده اسپانیا برابر هم چقدر بود؟"
آن چه نشان می دهد نگاه به یوفا و فیفا به دلیل تباهی های روشده شان طی سال های اخیر تا چه حد منفی شده و سیاه. این که حالا هرکسی که به قرعه ها دل می بندد "ساده لوح" و "خیال پرداز" خوانده می شود.
احتمالات به طور ساده به "شانس" وقوع یک رخداد اطلاق می شود. احتمال معمولاً مورد استفاده برای توصیف نگرش ذهن نسبت به گزارههایی است که احتمال وقوعش هم امکان دارد و هم ندارد. در چنین قابی فوتبالی های اهل ریاضی در دنیای مجازی به رویارویی با هم پرداختند... یکی از تحلیل های ریاضی انجام شده در باره قرعه کشی لیگ قهرمانان -محض نمونه - ترکیب زیر را داشت.
فرمول: N!/ [2^(N/2)] * [(N/2)!]
که با قرار گرفتن عدد 8 به عنوان تعداد تیم های این مرحله جای " N " نتیجه زیر کسب خواهد شد:
8!/ [2^(8/2)] * [(8/2)!]=8!/(16*24)=105
یعنی تعداد 105 احتمال وجود داشته که در 45 تای شان حداقل یک نماینده اسپانیا وجود داشته: 7/3=105/45. یعنی احتمال روبرو نشدن سه نماینده اسپانیا 7/4 بوده، بیش از پنجاه درصد.
لیورپول - منچسترسیتی
یک سفر پنجاه و شش کیلومتری زمینی و نه ترک جزیره. هر دو جبهه از قرعه راضی بوده اند، چرا که از رویارویی با رئال، بارسا و بایرن گریخته اند... لیورپول طی چهل و سه بازی اش در این فصل 106 بار دروازه ها را فتح کرده بود، با 34 گل در لیگ قهرمانان: متوسط 2.47 گل و 4.25 گل در هر دیدار. سیتی در چهل و هفت بازی 121 گل زده، با 19 گل اروپایی: متوسط 2.57 گل و 2.38 گل. دیدار دو تیم در این فصل یک بار 0-5 به سود سیتی شده و یک بار 3-4 به نفع لیورپول: 12 گل طی دو دیدار: متوسط 6 گل... ولی سایه لیگ برتر بر هر دو تیم سنگینی می کند. مردان آنفیلد در کمتر از هفتاد و دو ساعت پس از دیدار با سیتی در اروپا داربی مرسی ساید را برابر اورتون برگزار خواهند کرد و داربی منچستر هم بین دو دیدار رفت و برگشت برگزار خواهد شد.
بارسلونا - رم
فرانچسکو توتی پیش از بیرون آمدن قرعه ها گفته بود رمی های به قرعه سویا یا لیورپول می اندیشند، ولی بیرون آمدن قرعه بارسلونا سوی نیشدار قرعه کشی را نشان جیالوروسی داد. آنها در پاییز 2015 با نتیجه غریب 1-6 مغلوب بارسا شدند که سنگین ترین شکست تیم های ایتالیایی برابر اسپانیایی ها بوده. کاتالان ها که از فصل 15-2014 راهی نیمه نهایی نشده اند اکنون به سوی سه گانه رویایی پرواز کرده اند و طی این فصل رقابت های لیگ در نوکمپ فقط شش گل خورده اند. اگر - از آن اگرهای نامتعارف - پسران یوزه بیو دی فرانچسکو از سد مردان ارنستو والورده عبور کنند، بزرگ ترین شگفتی این فصل را رقم خواهند زد. دی فرانچسکو به طعنه گفته امیدوار است در فینال با ویچنزو مونته لا روبرو شود.
سویا - بایرن مونیخ
نخستین نبرد دو تیم در تاریخ باشگاه های اروپا که مونیخی ها را - احتمالا - صاحب بهترین قرعه کرده. یوپ هاینکس بزرگ در هفتاد و دو سالگی بازگشته، با رکورد یازده پیروزی پیاپی در لیگ قهرمانان. دیدار برگشت در آلیانز آره نا برگزار خواهد شد، با این وصف سویا خوشحال است قرعه بارسا و رئال نصیبش نشده. آنها با ویچنزو مونته لا "غول کش" اروپا شده و منچستر یونایتد و ژوزه مورینیو را به زانو درآورده، پس از شصت سال پا به چنین مرحله ای گذاشته اند و فینال جام حذفی را برابر بارسلونا انجام خواهد داد.
یوونتوس - رئال مادرید
تکرار فینال لیگ قهرمانان فصل پیش و همین طور سال 1998، که هر دو بار رئال پیروز شده. آخرین باری که رئال طی دو دیدار یووه را شکست داده فصل 87-1986 طی ضربه های پنالتی بوده. تورینی ها طی چهار رویارویی آخر پیروز شده و هرگز طی صد و هشتاد دقیقه مغلوب مادریدی ها نشده... در کنار همه اینها زیدان دوباره بین دو تیم آن سال ها را دوره می کند. سال های جوانی اش در تورین را و قهرمانی اروپا با پیراهن سپید رئال را. او و مادریدی ها در آستانه سومین قهرمانی اروپا طی پنج سال قرار گرفته اند.