آش ترخون
مواد لازم آش ترخون:
-*- برنج 6 قاشق غذاخوری
-*- بلغور 6 قاشق غذاخوری
-*- گشنیز و ترخون نیم کیلو
-*- نخود نصف پیمانه
-*- سیر 6 حبه
-*- آب گوشت 2 لیوان
-*- پیاز 2 عدد
-*- ماست حدودا یک سطل کوچک
-*- روغن،نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه:
-*- ابتدا حبوبات و بلغور و برنج را خیس میکنیم، میگذاریم یک ساعتی بماند.
-*- پیاز رابا روغن و کمی نمک تفت میدیم 3 حبه سیر له شده را اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت زرد چوبه وفلفل را اضافه کرده و بعد برنج وبلغورو نخود را اضافه میکنیم.دقت کنید سیر را زیاد سرخ نکنید چون سفت میشه.
-*- بعد اینکه برنج و بلغور پخت سبزی ها را به همراه آب گوشت به مواد اضافه میکنیم.
-*- بعد که سبزی ها پخت ماست را با 3 حبه سیر دیگر که له کرده ایم کاملا با همزن میزنیم و توی آش میریزیم.
-*- در این مرحله آش را مرتب هم میزنیم تا زمانیکه از کناره های ظرف شروع به جوشیدن کند.وقتی آش جا افتاد گاز را خاموش کرده آش را درظرف کشیده و به دلخواه تزیین میکنیم.
نکته:
-*- به جای گشنیز میتونید از تره استفاده کنید.
-*- میتونید از حبوبات دیگه مثل لوبیا سفید، عدس، ماش هم استفاده کنید.
-*- به جای آب گوشت میتونید از عصاره گوشت استفاده کنید.نوش جان
منبع : آشپزخانه من