در این مقاله مجله دلگرم طرز تهیه نوعی شیرینی را به خوانندگان خود آموزش می دهد که شاید با دیدن آن فکر کنید پختن یک چنین شیرینی غیر ممکن است و نیاز به توانایی بالای شیرینی پزی دارد اما باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید چرا که پخت این شیرینی ستاره ای خوشمزه و مقوی کار بسیار ساده ای است فقط ، کمی دقت، زمان و حوصله نیاز دارد.
طرز تهیه شیرینی ستاره ای خوشمزه برای نوروز
مواد لازم برای تهیه شیرینی ستاره ای:
آرد: 400 گرم(4 پیمانه)
شیر: 180 میلی لیتر
زرده تخم مرغ دو عدد(سفیده ها را روی نان ها می مالیم)
خمیر مایه خشک: 8 گرم(1.5 قاشق چایخوری)
کره: 30 گرم( 2 قاشق غذا خوری)
شکر: 70 گرم(1/3 پیمانه)
شکلات 200 گرم( 1 پیمانه)
نمک: 1 چهارم قاشق چایخوری
شیر را داخل ظرفی ریخته و آن را تا دمای 30 درجه سانتیگراد گرم کنید. خمیر مایه را به آن اضافه کنید و خوب حل کنید. 15 دقیقه محلول را کنار بگذارید تا خمیر مایه فعالیتش را شروع کند.
اگر می خواهید خمیرتان بهتر از آب در بیاید آرد را چند بار الک کنید. سپس تمام مواد خشک یعنی آرد،شکر و نمک را با مخلوط کنید.
زرده و سفیده را جدا کنید و سپس زرده ها را داخل آرد بریزید.
کره را قبلا از یخچال بیرون بگذارید تا کمی نرم شود سپس به همراه شیر و مخمر آن را به آردها بیافزایید و مواد را با قاشق خوب مخلوط کنید سپس به مدت 7 دقیقه با دست خمیر را ورز دهید.
پس از انکه خمیری یکدست و کمی چسبنده به دست آمد آن را داخل کاسه بیاندازید و با دستمالی کتانی یا حوله ای روی آن را بپوشانید و حدود 40 دقیقه آن را در مکانی گرم نگه دارید تا زمانیکه حجم خمیر دوبرابر شود. چند دقیقه قبل از اینکه خمیر به دست بیاید فر را روی درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. در این فاصله شکلات را کمی داغ کنید تا شل شود و به آسانی روی خمیر پخش شود.
زمانیکه خمیر آماده شد روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید.
خمیر را به مدت 1 دقیقه ورز دهید و مطابق تصویر آن را به 4 قسمت تقسیم کنید.
تکه اولی را با وردنه و یا وسیله ای شبیه آن به قطر 3 میلی متر پهن کنید و آن را روی یک کاغذ روغنی بگذارید و با استفاده از ظرفی دایره ای، شکل دایره مانندی روی خمیر ایجاد کنید.
حالا روی دایره ای که ایجاد کردید شکلات بمالید و کامل پخش کنید.
در این مرحله باید یکی دیگر از خمیرها را با وردنه باز کنید و خیلی آرام روی لایه اول پهن کنید و مجدد روی آن دایره بیاندازید.
حالا دوباره روی این لایه شکلات بمالید و بقیه لایه ها را به همین ترتیب روی هم قرار دهید.
پس از اینکه همه لایه ها را روی هم قرار دادید ظرف دایره ای را روی خمیر گذاشته و دور آن را به شکل دایره برش دهید.
با استفاده از یک لیوان یا ظرف دایره ای علامتی در وسط خمیر ایجاد کنید.
در این مرحله باید خمیر را به 16 قسمت تقسیم کنید. در ابتدا دایره را به 4 قسمت تقسیم کنید و دوباره هر قسمت را به 4 قسمت تقسیم کنید فقط با دقت اینکار را انجام دهید که وارد دایره وسطی نشوید.
مطابق تصویر هر تکه از خمیر را در جهت مخالف تکه بغلی به صورت مارپیچی و خیلی آرام بپیچانید تا شکل ستاره زیبایی به دست بیاورید.
با دستتان کمی خمیر را مرتب کنید و آن را به صورت دایره در بیاورید.
حالا روی خمیر ستاره ای را با استفاده از قلم مو سفیده تخم مرغ بمالید.
به مدت 10 دقیقه شعله پایین فر را روشن کنید و سپس 10 دقیقه دیگر شعله بالای فر را روشن کنید تا خوب طلایی شود.
پس از 20 دقیقه شیرینی ستاره ای شما آماده است از خوردن آن لذت ببرید.
ترجمه و گرداوری:
بخش آشپزی مجله دلگرم
(اعظم بهادرپور)