شناسه : ۹۲۶۰۱۸ - دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۸
تضمین سلامت چشم با این ۷ ماده غذایی
سلامتی چشم ها در همهی مراحل زندگی مهم است. چون با همین چشم ها به دنیای زیبای دور و برمان نگاه میکنیم. پس انتخاب غذای سالم باعث نگهداری از چشم ها در وضعیتی مناسب می شود و در نهایت تضمین سلامت چشم را رقم می زند. در این مطلب فهرستی از هفت غذای فوقالعاده برای تضمین سلامتی چشم ها را برای شما گردآوری کردیم.
سلامتی چشم ها در همهی مراحل زندگی مهم است. چون با همین چشم ها به دنیای زیبای دور و برمان نگاه میکنیم. پس انتخاب غذای سالم باعث نگهداری از چشم ها در وضعیتی مناسب می شود و در نهایت تضمین سلامت چشم را رقم می زند. در این مطلب فهرستی از هفت غذای فوقالعاده برای تضمین سلامتی چشم ها را برای شما گردآوری کردیم.
هفت غذای فوق العاده برای تضمین سلامت چشم
7- گوجه فرنگی

مزایای گوجه برای سلامت چشم ها:
- گوجه دارای نوعی رنگدانهی کاروتنوئید است که به لیکوپن معروف است. این رنگدانه موجب قرمزی گوجه میشود. این ترکیب از چشمان شما در برابر پرتوهای آسیبزای خورشید (مثل UV) محافظت میکند. میزان بالایی از لیکوپن در بدن میتواند از خطرِ زوال لکهای جلوگیری کند. زوال لکهای وضعیتی است که باعث از بین رفتنِ قدرت بینایی در کهنسالان میشود.
- ویتامین A جزو ویتامینهایی است که برای بینایی چشم الزامی است. این ویتامین در گوجه هم وجود دارد. ویتامین A به چشم کمک میکند تا در برابر سطحِ بیرونی چشم که به کورنئا معروف است از خود محافظت کند.
- گوجهها منابع غنی ویتامین C هستند. این ویتامین یک مادهی مغذی عالی برای چشم است. کسانی که میزان زیادی از ویتامین C دارند بسیار کمتر از دیگران به نوعی از بیماری چشم موسوم به آب مروارید دچار میشوند که اغلب به سراغ کهنسالان میرود. این بیماری وضعیتی را موجب میشود که بابت انباشتِ پروتئینها، لنزهای چشم دچار تاری دید میشوند. پس خوردن گوجه برای سلامتی چشمها فراموش نشود.
6- بادام

مزایای خوردن بادام برای تضمین سلامت چشم ها:
- بادام یکی از سالمترین غذاهایی است که به سلامتی عمومی بدن کمک میکند. این نوع خشکبار منبع غنی ویتامینِ E است، یکی آنتیاکسیدانِ قوی که در مقابلِ آنتیاکسیدانهای مضر میایستد. این محافظت در مقابل آنتیاکسیدانهای گزندآسا برای بعضی قسمتهای چشم ضروری است. در نتیجه، بادامها یقیناً یکی از بهترین خوراکیهایی هستند که میشود به رژیم غذایی روزانهتان اضافه کنید تا سلامتی چشمها با مشکل مواجه نشود.
- بادامها دارای اسیدهای چرب اُمگا 3 هستند که برای سلامتی چشمها بسیار ضروری است. این نوع اسید چرب و سالم میتواند قدرت دید را افزایش دهد و از خطرِ فشارهای چشمی بکاهد. این اسیدهای چرب همچنین میتوانند از وضعیتی که به «گلوکوما» یا «آب سیاه» یا «کوری تدریجی» معروف است و یکجور از دسترفتنِ بینایی به شمار میآید جلوگیری کند.
- مصرف روزانهی بادام میتواند از چشمها در برابر مشکلات چشمی چون زوال بینایی و آب مروارید و از دست دادنِ بینایی جلوگیری کنند.
5- خانوادهی بلوبری (توتها، تمشکها)

فواید خوردن بلوبری برای سلامت چشم ها:
- عاشق خوردن بلوبریها هستید؟ چه عالی. این ماده غذایی یک منبع غنی از آنتیاکسیدانهای مفیدی چون ویتامین C محسوب میشود. آنتیاکسیدانها از چشمها در برابر رادیکالهای آزادِ مضر محافظت میکنند. ویتامین C همچنین میتواند شانس ابتلا به «کوری تدریجی»، آب مروارید و زوال دید را کاهش دهد، که همگی با از دست دادنِ قدرت بینایی مرتبطند.
- لوتئین (مادهای زردرنگ با فرمول C40H5602) یک مادهی مغذی رنگدانهدار است که به مقدار زیادی در بلوبریها و تمشکها پیدا میشود. این ماده میتواند با فیلترکردنِ نور آبی، از نواحی لکهدارِ شبکیهی چشم در مقابل آسیبهایی چون اکسیدهشدن جلوگیری کند. چون ناحیهی لکهدار در برابرِ نور آبی بسیار حساس و آسیبپذیر است.
- خوردن بلوبری میتواند گردش خون در چشمها و قدرتِ دید در شب را بهبود ببخشد.
- بلوبری میوهای با درصد بالایی از ویتامین A است. ویتامین A مادهای مغذی است که برای بینایی و سلامتی چشم بسیار مهم است. این ویتامین حتی میتواند از چشمها در برابر التهاب محافظت کند.
4- تخم مرغ

فواید تخم مرغ برای تضمین سلامت چشم ها:
- تخم مرغها حاوی دو یا چند آنتیاکسیدان مهم موسوم به لوتئین و زیاکسانتین هستند. این دو آنتیاکسیدان در محافظت از چشمها در برابر مشکلات چشمیِ کهنسالی از جمله آب مروارید و زوال دید نقش مهمی دارند. هر دوی این مشکلات باعث از دست دادن بینایی میشوند. پس برای حفظ سلامتی چشمها بهتر است تخم مرغ را به برنامه غذاییتان بیفزایید.
- اسیدهای چرب اُمگا 3 با قابلیت سلامتی بالایشان، باعث پیشگیری از اختلالات چشمی موسوم به گلوکوما یا کوری تدریجی میشوند. این بیماری به عصب نوری چشمها آسیب وارد میکند. اسیدهای اُمگا 3 میتوانند فشارهای شدید چشمی را هم کنترل کنند.
- مصرف روزانهی تخم مرغ میتواند رقیقشدنِ ناحیهی لکهدارِ شبکیه را کاهش دهد. مصرف تخم مرغ میتواند به سلامتی چشمها و برخورداری از بینایی مناسب کمک خواهد کرد.
- تخم مرغها منابع غنی و عالیِ عنصرِ روی هستند. این ماده معدنی به ویتامین A مجال میدهد تا رنگدانهی ملانین یا رنگ سیاه را در چشمها بسازد. روی همچنین خطر بینایی معیوب و ناهنجاریهای چشمیِ مربوط به افزایش سن را کم میکند که به زوال دید معروفند.
3- هویج

خواص هویج برای سلامت چشم ها:
- هویج جزو سبزیجات ریشهدار و سلامتیافزا به حساب میآید و حاوی مقادیر زیادی بتاـکاروتن است. این ماده یکجور رنگدانهی قرمز-نارنجی کاروتنی است و باعث تولید ویتامین A میشود. ماده مغذی ویتامین A برای بهبود دید چشم بسیار مفید است. کمبودِ ویتامین A در بدن باعث مشکلات عدیده برای سلامتی چشمها میشود. ویتامین A نقش مهمی در حفاظت از قرنیه به عهده دارد؛ قرنیه لایهی شفاف چشمان ماست.
- لوتئین یک مادهی مغذیِ مهم در هویج است. این ماده از شبکیه محافظت میکند و شانسِ رشد اختلالات چشمی موسوم به زوال دید را کم میکند.
- کاش هویج جزو برنامه یا رژیم غذایی روزانهتان باشد. اگر اینطور باشد آنوقت بدن شما مقدار کافی لوتئین و ویتامین A در اختیار خواهد داشت. این دو ماده مغذی برای حفظ سلامتی چشمها بسیار موثرند و علاوه بر این میتوانند باعث پیشگیری از زوال زودرس بینایی شوند.
2ـ ماهی قزلآلا

خواص و مزایای ماهی قزلآلا برای سلامت چشم ها:
- ماهی قزلآلا منبع فوقالعادهی اسیدهای چرب امگا 3 است و به همین دلیل برای سلامتی بسیار مفید است. این ماهی برای حفظ سلامتی چشمها هم بسیار موثر است. بدن شما با مصرف متعادلِ این ماهی مقدار کافی اسید چرب و امگا 3 به دست میآورد. مصرف این ماهی میتواند باعث پیشگیری از خشکیِ شبکیه و زوال دید در کهنسالی شود.
- سندروم خشکچشمی وضعیتی است که در آن چشم نمیتواند اشک کافی برای نرمکردنِ چشم بسازد. چشمهای خشک باعث از دست رفتنِ بینایی واضح میشوند. ماهی آزاد یا قزلآلا یکی از بهترین غذاها برای پیشگیری از سندروم چشمِ خشک است.
- ویتامین D مهمترین ماده غذایی برای چشمهاست که در این ماهی به وفور وجود دارد. ویتامین D کمک میکند که دید چشمی خوبی داشته باشید و از التهابِ شبکیه چشم هم جلوگیری میکند.
1- سبزیجاتِ سبزِ برگدار

خواص خوردن سبزیجات سبز برگدار برای تضمین سلامت چشم ها:
- سبزیجات سبز برگدار حاوی دو ماده مغذی بسیار مهم هستند: لوتئین و زیاکسانتین. این دو ماده غذایی میتوانند مانع آسیبِ نوری به ناحیهی لکهدارِ شبکیه وارد کنند. این دو ماده با حفاظت از ناحیهی لکهدارِ شبکیه باعث کاهش خطرِ وضعیتهای بیماریزای کهنسالی از جمله زوال دید میشوند.
- مصرف متعادلِ سبزیجاتِ سبزِ برگدار میتواند توانِ چشمها در تشخیصِ تمایزهای رنگی یا نوری را تقویت کند.
- سبزیجاتِ برگدارِ تیره حاوی مقادیر بالای بتاـکاروتن هستند. بدن شما بتاـکاروتن را از سبزیجاتِ برگداری میگیرد که مصرف میکنید و آنها را به ویتامین A تبدیل میکند. ویتامین A به شما کمک میکند که از چشمانتان در برابر خشکی دفاع کنید. خشکشدنِ چشمها میتواند باعث آلودگی و عفونت و از دست دادن کیفیت بینایی شود.
- سبزیجاتِ سبز سرشار از ویتامین E هستند. این ویتامین ماده غذایی بسیار مهمی است که مانع آب مروارید میشود و از وضعیتی پیشگیری میکند که با تارشدنِ لنزهای چشمی روی بینایی تاثیر میگذارد.
- سبزیجاتِ برگدار منابع غنی و عالیِ روی هستند. این ماده معدنی نقش عمدهای در تولید رنگدانههایی چون ملانین دارد که از چشمها محافظت میکند. روی میتواند خطرِ رشد زوال دید را هم کاهش دهد و به همین دلیل برای حفظ سلامتی چشمها بسیار مهم است.