ماهان شبکه ایرانیان

اختلالات هورمونی در زنان (۲)

بدن این هورمون را بیش از حد تولید می‌کند. زنان بسیار چاق و زنانی که کلسترول بالا دارند، مستعد این عارضه هستند؛ زیرا استروژن از کلسترول و چربی بدن تولید می‌شود.

اختلالات هورمونی در زنان (2)

دکتر الهام امیر‌آذر ؛متخصص طب سوزنی لیزر تراپی

 

دلایل افزایش هورمون استروژن عبارتند از

1- بدن این هورمون را بیش از حد تولید می‌کند. زنان بسیار چاق و زنانی که کلسترول بالا دارند، مستعد این عارضه هستند؛ زیرا استروژن از کلسترول و چربی بدن تولید می‌شود. مصرف بالای الکل، قرص‌های ضدبارداری، هورمون‌هایی که به خورد حیوانات می‌دهند،

حشره‌کش‌ها و محلول‌های صنعتی دیگر، مواد پلاستیکی و خنک‌کننده‌‌ها که ساختارشان شبیه استروژن است نیز باعث افزایش تاثیر استروژن می‌شوند. همچنین وراثت در این امر دخیل است (افرادی که سابقه خانوادگی فیبروم، سرطان تخمدان، رحم و سینه دارند، بدنشان به طور ارثی استروژن زیاد تولید می‌کند). 

2- وقتی که سوخت و ساز استروژنی درست عمل نکند، میزان استروژن افزایش می‌یابد. اگر همه‌چیز درست باشد، بدن ما به طور مداوم از کلسترول و چربی و اندوروستندیون موجود در خون استروژن می‌سازد.

وقتی استروژن جدید وارد دستگاه گردش خون می‌شود، کبد استروژن قدیمی را می‌گیرد و سرانجام از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌کند؛

اما کبد بیمار نمی‌تواند استروژن قدیمی را از بدن دفع کند و استروژن جدید هم به آن اضافه و منجر به بیماری می‌شود. البته جای خوشبختی است که استروژن اضافه می‌تواند به فیبر موجود در حبوبات، دانه‌ها، پادزنگ‌ها و سایر خوراکی‌های حاوی استروژن گیاهی بپیوندد و دفع شود. پس سه عامل: سلامت کبد، مصرف پادزنگ‌ها و هماهنگی انسولین (وزن بدن) بسیار مهم هستند.

3-‌ اگر تعادل بین استروژن و پروژسترون به هم بخورد (مثلا استروژن بالا برود و پروژسترون کم شود)، مشکلات باروری،(تخمدان پلی‌کیستیک) PMS، خستگی، افسردگی و ... به وجود می‌آید.

فشار عصبی یکی از عواملی است که ترشح پروژسترون را کاهش می‌دهد. بدن در شرایط استرس، پر از هورمون‌های آدرنالین (مثل کورتیزول) شده و این هورمون‌ها باعث تحریک غده‌های تیروئید و پاراتیروئید می‌شوند.

پس وقتی به مدت طولانی تحت فشار عصبی هستیم، اول غده تیروئید پرکار می‌شود و بعد تحلیل می‌رود. استروژن بیش از حد و همچنین عدم تعادل استروژن و پروژسترون باعث پرکاری تیروئید می‌شود.

غده تیروئید نیز روی پاراتیروئید اثر گذاشته و باعث پوکی استخوان می‌شود. همان‌طوری که می‌بینید، هورمون‌ها روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند؛ بنابراین می‌توان دلیل شیوع بالای پرکاری تیروئید، فیبروم رحم، کیست تخمدان و ... را در شرایطی که وضعیت بهداشت روانی و تغذیه ما در سطح پایین قرار دارد، دانست. 

 با رعایت پنج اصل زیر می‌توانید به تعادل هورمونی خود کمک کنید

 1-به مغزتان پادزنگ بزنیدپادزنگ‌ها می‌توانند میزان استروژن را متعادل کنند. پادزنگ‌ها (آنتی‌اکسیدان‌ها) موادی هستند که روند اکسیداسیون را مختل می‌کنند و میزان انرژی را در سلول بالا می‌برند.

خوراکی‌های گیاهی، انواع سبزی، انگور بنفش و قرمز، پیاز سفید و قرمز، گریپ فروت صورتی، هویج، سیب‌زمینی شیرین، کدو، میوه‌های خشک، گل گاو زبان، برگ گل رز، گیلاس، زرشک، چغندر، فلفل دلمه‌ای قرمز، کلم برگ و براکلی، گل کلم، زردچوبه، چای سبز، کوهوش سیاه (Black cohosh) رویال ژلی (غذای ملکه زنبور عسل)، شلغم، تربچه، گلابی، آلو، گوجه برغانی، هلو، توت، گوجه‌فرنگی، جین‌‌سینگ و شیرین بیان جریان استروژن را در زنان دو برابر می‌کنند

و دفع کلسیم را 40 درصد کاهش می‌دهند. همچنین مریم گلی، کشمش سیاه، آلبالو، انگور، جوانه شبدر و گندم سیاه و مرکبات چون رنگدانه‌‌ای هستند، سرشار از ریبوفلاونوئید و در واقع حاوی ویتامین E و منیزیوم می‌باشند و مشکلات مربوط به کاهش و افزایش هورمون، گر گرفتگی، خشکی رحم، اضطراب و بی‌قراری و دمدمی مزاج بودن را کم می‌کند. 

2- با وارهیدگی (ریلکسیشن) و تنفس آگاهانه فشار عصبی را از زندگی خود دور کنید 

از انرژی شفابخش مراقبه، چی‌گانگ، ریلکسیشن و اکسیژن درمانی کمک بگیرید. اکسیژن را فراموش نکنید و یادتان باشد خنثی کردن تنش‌های عصبی بهترین کاری است که می‌توانید برای هورمون‌ها و غدد بدن‌‌تان انجام دهید. 

3- استروژن‌های گیاهی بخورید!

استروژن‌های گیاهی عملکردی دوگانه دارند؛ یعنی هم استروژن اضافه را کاهش می‌دهند و هم کمبود استروژن را جبران می‌کنند! زنان در هر سنی باید به مقدار زیاد استروژن گیاهی مصرف کنند.

براساس آخرین پژوهش‌ها، استروژن گیاهی سندرم پیش از عادت ماهیانه و یائسگی را برطرف و از بروز چند نوع سرطان پیشگیری می‌کند (مانند سرطان سینه و پروستات) همچنین از بیماری‌های قلبی- عروقی و پوکی استخوان هم جلوگیری به عمل می‌آورد

دو نوع استروژن گیاهی وجود دارد: ایزوفلاونوئیدها که در دستگاه گوارش به استروژن ضعیف تبدیل می‌شوند و لینگن‌ها که با اسیدهای چرب ضروری ترکیب و باعث شفابخشی و تعادل انرژی می‌گردند. ایزوفلاونوئیدها در سویا، سویای سیاه، نخود آبگوشتی، لپه، جوانه شبدر، یونجه، شیرین بیان، نعنا، سیب‌زمینی شیرین، زرشک و توت به وفور یافت می‌شوند.

خواه استروژن شما خیلی بالا باشد (سال‌های بین نوجوانی تا یائسگی) و خواه پایین (علائم یائسگی و بعد از یائسگی)، این مواد می‌توانند به تعادل هورمونی شما کمک کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد هر چه میزان مصرف محصولات تمیز شده سویا و ایزوفلاوونوئیدها بیشتر باشد (مثل رژیم غذایی ژاپنی‌ها) خطر ابتلا به سرطان کمتر است. تحقیقاتی در سنگاپور نشان داد زنانی که در شرف یائسگی هستند و به مقدار زیاد سویا مصرف می‌کنند، 60 درصد کمتر از سایر افراد در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند (البته مصرف بیش از حد سویا ممکن است ناراحتی ایجاد کند)...

 

برای خواندن بخش اول - اختلالات هورمونی در زنان - اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم - اختلالات هورمونی در زنان - اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی