چندی پیش به بررسی برخی از غذاهای یونانی پرداختیم و آنها را در قالب بخش های اول و دوم مورد بررسی قرار دادیم.
همچنین جذاب ترین و دیدنی ترین مناطق و جزایر یونان را نیز برای تان برشمردیم تا در صورت سفر به این کشور بهترین گزینه ها را برای خود انتخاب کرده، از جاهای دیدنی آن دیدن کرده و با غذاهای لذیذ این سرزمین نیز آشنا شوید.
اکنون زمان آن رسیده که با برخی از دسرهای معروف یونانی که عمدتا شیرینی هایی پرشده از مغز آجیل هستند و با دارچین، گلاب و پرتقال طعم دار شده اند آشنا شوید.
فهرستی از شناخته شده ترین دسرهای یونانی را با هم مرور می کنیم:
بوگاتسا (Bougatsa)
فرانسوی ها به داشتن شیرینی های رولی به نام «کروسانت» معروفند و یونانی نیز بوگاتسا دارند که نوعی شیرینی خمیری است که با کاستارد سمولینا پر شده. می توانید برای مطبوع تر شدن طعم آن از پنیر هم استفاده کنید.
لوکومادس (Loukoumades)
این توپ های خمیری مملو از شهد به خوبی سرخ می شوند و معمولا هم با مغز و دارچین، تزئین می شوند. می توانید انواع شکلاتی آن را نیز میل کنید.
فانوروپیتا (Fanouropita)
این کیک اسفنجی با پرتقال، روغن زیتون و دارچین پر می شود. نام آن نیز از «سنت فانوریوس» گرفته شده که قدیس اشیاء گم شده بود. شاید این کیک قدرت معجزه آسایی نداشته باشد اما برای فراموش کردن ماجرای گم کردن چیزی و پرت کردن حواس تان از این قضیه گزینه مناسبی باشد.
کالو پراما (Kalo Prama)
نام این کیک به معنای «یک چیز خوب» است که شاید با دارا بودن گلاب و بادام واقعا گزینه خوبی باشد. زمانی که این کیک تهیه شد در داخل شهد قرار داده می شود و سپس به اندازه های کوچک مربعی شکل بریده می شود و به راحتی می توان بیش از یک تکه از آن را خورد.
راوانی (Ravani)
این دسر یونانی و ترکی که به آن روانی نیز گفته می شود، کیک نارگیلی شیرینی است که با عصاره پرتقال مزه دار شده.
پنتسپنی (Pantespani)
این کیک اسفنجی عمدتا با آب پرتقال یا لیمو طعم دار می شود و بسیار ترد و شیرین است.
کولوراکیا (Koulourakia)
این کیک های شرقی که هم انواع نرم و هم کرانچی آن وجود دارد می تواند در کنار یک فنجان قهوه یونانی بسیار مطبوع باشد.
قرابیه (Kourabiedes)
یکی از دسرهایی که در جشن های یونانی خورده می شود قرابیه است که از گردو، پودر شکر و طعم دهنده هایی چون پرتقال و وانیل تهیه و عدمتا هم در طول تعطیلات خورده می شود.
آمیگدالوا (Amygdalota)
این شیرینی دایره ای شکل پودر شکر بسیار کمی دارد و روی آن به صورت تکه های شکسته و از بادام پوشانده شده است.
کاتایفی (Kataifi)
این دسر که از لایه ها و رشته های ترد تشکیل شده با مغز آجیل ترکیب می شود. آنقدر خوشمزه و مطبوع است که زمان آوردن ظرف آن روی میز چیزی از آن باقی نمی ماند.
باقلوا (Baklava)
این دسر شیرین و لذیذ خمیرهایی پر شده با پسته، عسل، آب لیمو و دارچین هستند. عمدتا هم در ترکیه و کشورهای خاور میانه یافت می شود.
ریزوگولا (Rizogalo)
این پودینگ برنج با گلاب و دارچین طعم دار می شود.
گالاکبورکو (Galaktoboureko)
این دسر یک پای سمولنیای مغذی است که با گلاب طعم دار می شود و از کاستارد نرمی که با خمیر فیلوی ترد پر شده تهیه می شود.
پاستلی (Pasteli)
این دسر از گرونولا شکننده تر است. از کنجد و عسل و در سینی های بزرگ تهیه و به اندازه یک میان وعده برش داده می شود.
کاریدوپیتا (Karydopita)
این کیک گردویی با دارچین و میخک طعم دار می شود.
گلیکو تیس کوتالیاس (Glyko tis Koutalias)
این دسر که در بسیاری از رستوران ها بعد از غذا سرو می شود در داخل شهد آبنبات های میوه ای طعم شیرینی را به خود می گیرد.
ملوماکارونا (Melomakarona)
این شیرینی از عسل، روغن زیتون و تکه های آجیل خرد شده تهیه می شود و در طول تعطیلات خورده می شود.
واسیلوپیتا (Vasilopita)
این شیرینی به طور سنتی در شب سال نو پخته می شود. یک سکه که در داخل فویل پیچیده شده، در داخل آن گذاشته می شود و پس از طعم دار شدن با پرتقال در داخل فر گذاشته می شود. هر یک از اعضای خانواده که آن سکه را در تکه کیک خود بیابد، سال بسیار خوب و پر از شانسی را به دنبال خواهد داشت.